performance спирачни дискове и накладки кои са най-добри ?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
performance спирачни дискове и накладки кои са най-добри ?
Колеги интересувам се от перформансе дискове и накладки и като чета из форомите
няма яснота кои апарати и накладки са най-добри.На Брембо перформансе бил на
канали диска, а на Зиммерманн диска бил перфориран засега разбрах това.
Re: performance спирачни дискове и накладки кои са най-добри ?
bmw varna написа:Колеги интересувам се от перформансе дискове и накладки и като чета из форомите
Аз карам с Zimmermann Sport перфорирани и са чудесни, единствения недостатък е ако ги караш с OEM накладки, че бързо ги ядат...един комплект Textar си замина за 8000 км!!!
Хубаво е да сложиш по твърди накладки с тези дискове.
Други хубави дискове са на Movit, но незнам тук внасят ли ги или щу трябва през интернет...пък и са по-висок клас съответно и характеристиките и цената им е по-висока

Не съм срещал до сега спирачна
система, която да струва по евтино
от оригиналната на БМВ и да спира
по-добре...
Малко серийни автомобили могат да се похвалят
с толкова качествени спирачки...
система, която да струва по евтино
от оригиналната на БМВ и да спира
по-добре...
Малко серийни автомобили могат да се похвалят
с толкова качествени спирачки...
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Колега, освен ако не смяташ да засилваш много колата откъм мощност не ти препоръчвам да слагаш усилени спирачки. Заводските са си достатъчно добри и осигуряват отлично спиране. Няма смисъл да наливаш излишни пари.
Si non confectus, non reficiat.
- Spoika
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E71 4.0xd
- Мечтае да кара: M3 E92
искам да добавя че спирачния път на автомобила много зависи и от гумите и разбира се тяхното състояние. Мисълта ми е, че хубавите спирачки в комбинация с лоши гуми няма много да помогнат за спирането
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Zagy написа: Заводските са си достатъчно добри и осигуряват отлично спиране. Няма смисъл да наливаш излишни пари.
Дам, това е така... на 1-цата не си и представях, че може да спира така.... на суха настилка като чукна спирачки и направо се заковаваше... уникално спиране... без да прави performance tuning, не ми е ясно за кво му е на човек да спира още по-добре... освен евентуално да си добави вероятността някой по-лесно да го тресне отзад при "подходяща" ситуация...
Колеги предвиждам тунинг и съвета за перформанс дискове и накладки ми бе препорачан от компетентни хора
в това направление.Ще сравня цените на оригиналните и наи доброто като дискове на пазара
и тогава ще взема решение.Разбрах от приятел които кара Брембо перфомансе че много
шумели така че отпадат ,както и не е доволен и от живота на накладките им.
в това направление.Ще сравня цените на оригиналните и наи доброто като дискове на пазара
и тогава ще взема решение.Разбрах от приятел които кара Брембо перфомансе че много
bmw varna написа:Колеги предвиждам тунинг и съвета за перформанс дискове и накладки ми бе препорачан от компетентни хора
Търси Movit колега, там е истината ако парите не са проблем...
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
А защо просто не си сложиш спирачки от някой голям мотор? Ще ти вършат перфектна работа, и парите ще са доста по малко. На моята кола когато и се разработиха накладките се хлъзгах на пред по седалката. Ако са ти казали че за 30-40 коня ще ти трябват спирачки, просто са те поизлъгали малко.
Идеята за дискове от по голям мотор е добра не сам я проверявал но при мен проблема е че вече си купих
O.Z.Rasing 17-ки жанти и не знам по големите апарати да не са проблем.Благодаря за Movit наистина
високо немско качество - истински перформансе.
O.Z.Rasing 17-ки жанти и не знам по големите апарати да не са проблем.Благодаря за Movit наистина
високо немско качество - истински перформансе.
- S_GonzaLes
- младши ентусиаст
-
@bmw varna - колега не се обиждай ма като ти чета темите и ми става леко смешночко, от тва 320d какво смяташ че ще стане след като го "тунинговаш", със сигурност няма да стане на 335д.... Тези спирачни дискове и апарати се монтират и на 325i /по спомени/ колата ти няма да стане 300 к.с. най-много да стане 220 със зор... Но като вземем под внимание и че е гаранционна пповече от 200 няма как да стане без да развалиш гаранцията не смятап ли че нещата при теб са малко пресилени... Без лоши чуства, поздрави... аа и да добавя мисля че за да ти е валидна гаранцията може да сложиш само BMW Performance kit..
Mollov написа:Zagy написа: Заводските са си достатъчно добри и осигуряват отлично спиране. Няма смисъл да наливаш излишни пари.
Дам, това е така... на 1-цата не си и представях, че може да спира така.... на суха настилка като чукна спирачки и направо се заковаваше... уникално спиране... без да прави performance tuning, не ми е ясно за кво му е на човек да спира още по-добре... освен евентуално да си добави вероятността някой по-лесно да го тресне отзад при "подходяща" ситуация...
Абсолютно съм съгласен! И моята единичка кове жестоко.
Бих добавил, че като цяло и спирачната и антиблокиращата система са супер!
Колеги благодаря за съветите аз сам инжинер по професия и не мога да си позволя 335д
но това което планирам по принцип си го и правя.Един мои приятел ще си слага дискове
и апарати на АП реисинг мисля да го последвам.
но това което планирам по принцип си го и правя.Един мои приятел ще си слага дискове
bmw varna написа:Колеги благодаря за съветите аз сам инжинер по професия и не мога да си позволя 335д
Тогава ще загубиш функцията на датчиците на накладките!!! Имай го впредвид!!! При повечето BBK (Big Brake Kit), монтират нов датчик и го връзват със свински опашки към спирачните маркучи (с други думи изолират го), защото в с самата накладка, няма предвиден технологичен отвор за датчика

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Той така ще загуби и гаранцията...
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2