ксенон на дългите?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- acata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw F10
- Мечтае да кара: M
ксенон на дългите?
здр.имам един въпрос искам да си сложа ксенон на далгит на късите съм с оригинален спрял съм се на http://luxima.bg/index.php/XENON-PREMIUM-KIT.html но ми казаха че ще дава грешка нищо че са с индикатори коитолажат компа дали е така някои има ли с ксенон на далгите и как е при него
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Re: ксенон на дългите?
Ако си с оригинален ксенон, значи имаш и на дългите. Няма вариант да е само на късите.
- acata
- кандидат ентусиаст
-
нещто с грешка колега ето какъв е фара http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... 05&lang=ru
- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
kronos написа:Ако си с оригинален ксенон, значи имаш и на дългите. Няма вариант да е само на късите.
ако е с оригинален ксенон няма вариант да има и на дългите

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- kronos
- ентусиаст
-
Къси и дълги нали са на една лупа. Аз съм с оригинален ксенон и са ми на една светлина. Като включа дълги и се измества нещо във лупата. Мислех си че всички са така.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Ти си с оригинален би-ксенон.
Аз също (Е46) - но при мен като дам на дълги - освен, че късия светва много по-силно - светва и халогенната крушка.
Нека те питам нещо - като мигаш със светкавица - кое ти свети?
водят се би-ксенон от началото на е90 (тези които са със оригинален ксенон), обаче имат разлика с тези по новите. мисля че при първите ксенони като дадеш на дълги, самата крушка свети по силно, и се включват и едни халогени H7 веднага до лупите по на вътре към бъбреците. демек тези х7 светят като присветкваш с дълги.
докато новите са променени, променя се ъгъла на лупата или са,ата крушка, няма ги тези халогени Х7, и като святкаш направо се променя ъгъла на ксенона.
докато новите са променени, променя се ъгъла на лупата или са,ата крушка, няма ги тези халогени Х7, и като святкаш направо се променя ъгъла на ксенона.
- acata
- кандидат ентусиаст
-
колеги искам само да сменя крушката Н7 която е на дългите с ксенонова тоест да стане с два ксенона този които си е на лупите (оригиналния) и този на дългите
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
djordje написа:водят се би-ксенон от началото на е90 (тези които са със оригинален ксенон), обаче имат разлика с тези по новите. мисля че при първите ксенони като дадеш на дълги, самата крушка свети по силно, и се включват и едни халогени H7 веднага до лупите по на вътре към бъбреците. демек тези х7 светят като присветкваш с дълги.
Това е интересно...не го знаех - благодаря за инфото!
acata написа:колеги искам само да сменя крушката Н7 която е на дългите с ксенонова тоест да стане с два ксенона този които си е на лупите (оригиналния) и този на дългите
Ясно - не виждам какъв може да е проблема, освен, че ще загубиш "светкавицата" - присветването, но пък ако свикнеш да местиш лоста вместо към теб - напред за да присветнеш - биксенона ще си върши работата

acata написа:колеги искам само да сменя крушката Н7 която е на дългите с ксенонова тоест да стане с два ксенона този които си е на лупите (оригиналния) и този на дългите
това не знам как ще стане.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-

Аз ли бъркам...
На тази снимка в момента свети ксенон на късия фар на Е90 - вътрешната крушка (тази към бъбреците) не е ли халогенна крушка? (този, който на снимката не свети)?
Аз до колкото разбирам автора на темата иска да си сложи точно на него ксенон (афтърмаркет).
Тоест ще се получи следното:
Сега - при включени къси светлини - вътрешния фар не свети - при включени дълги светлини - електромагнитния плъзгач отваря лупата на крушката на късия докрай и включва халогенната крушка на дългия, която колегата иска да замени с афтърмаркет ксенон.

да така е. само че когато включиш дълги никакъв ъгъл не се променя, а самият ксенон почва да свети по силно + Х7
и сега ще ти кажа защо е направено така:
на ксенона му е необходимо някакво време за да се включи, а когато присвяткаш то е минимално, и затова решават че когато присвяткаш, включват се Х7 халогени, само.
при по новите, няма ги х7, а се променя ъгъла на ксенонова крушка. което става за част от секундата.
и сега ще ти кажа защо е направено така:
на ксенона му е необходимо някакво време за да се включи, а когато присвяткаш то е минимално, и затова решават че когато присвяткаш, включват се Х7 халогени, само.
при по новите, няма ги х7, а се променя ъгъла на ксенонова крушка. което става за част от секундата.
- kronos
- ентусиаст
-
Ако може да се човъркне нещо лайт модула ще е много добре да се направи като си на дълги да светва и вътрешната, един вид три-ксенон
Но си мисля че няма как да стане, най малко ще се стопи нещо от жегата.

- acata
- кандидат ентусиаст
-
Сега се загледах в моя фар и установих че при светкавица свети само Н7 а при дълги се чува някъкво тупкана в фара аи самата лупа някъкси се измества или поне ксеноновата кеушка и на дълги свети по-силно отколкото на светкавица.Та моята идея е следната искам де стане като присвтвам със светкажицата да се променят и късите има ли вариянт да се сварже така един приятел е с голф 6 и неговата светкавица е точно така все едно е светкавица на фото апарат
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Колега става с програмиране на LCM-а. На моето Е60 съм го направил като светна със светкавица и светва с би-ксенона + H7, общо взето като присветнеш става същото, каквото става като пуснеш дълги.
Only dead fish follow the stream...
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3