Акумулатор за дизел.
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- armen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 535d
- Детайли за колата: E30 convertible
Акумулатор за дизел.

Re: Акумулатор за дизел.
преди 3 месеца смених акумулатора на е90 320д 2005 с нов силвер серия на бош 90 ампера. така че е нормално да му е дошло времето, особенно ако се кара на къси растояния, както и аз я карам. колата просто не палеше. нямаше ток почти. врати едва отваряше. 230 лева в бош.
- armen
- кандидат ентусиаст
-

Последна промяна armen на 19 Окт 2010, 22:27, променена общо 2 пъти
Според мен акумулатор за първоначално
вграждане, при нормална употреба би трябвало
да изкара поне 6-7 години, а с малко повече
внимание дори 10.
Не казвам че тук случая е такъв, но
има данни при М57 (д25 и д30) примерно
стартера да се скапва постепенно и да дава симптоми
на слаб акумулатор.
Иначе показаният на акумулатора трябва да са
горе-долу следните:
При загасен двигател: 12,2-12,5V
При запален двигател: 14,2-14,5V
При заспал автомобил: 0,02-0,03 A
Цифрите се различават малко при различните
модели, но в общи линии са това...
вграждане, при нормална употреба би трябвало
да изкара поне 6-7 години, а с малко повече
внимание дори 10.
Не казвам че тук случая е такъв, но
има данни при М57 (д25 и д30) примерно
стартера да се скапва постепенно и да дава симптоми
на слаб акумулатор.
Иначе показаният на акумулатора трябва да са
горе-долу следните:
При загасен двигател: 12,2-12,5V
При запален двигател: 14,2-14,5V
При заспал автомобил: 0,02-0,03 A
Цифрите се различават малко при различните
модели, но в общи линии са това...
- armen
- кандидат ентусиаст
-

- 90e90e
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: hibrid
Не се споменава нищо за регистрация след подмяна на батерията с нова. Ако някой колега е запозната какво точно се прави и дали е достъпно за простолюдието - нека да сподели(софтуер-кабел -step by step). При серия 5 има описан алгоритъм на действие, макар и не много разбираем. Автомобила е със солидна следяща електроника и скапването на батерията е приведено до минимум, но все пак някои утежняващи фактори няма как да бъдат предвидени(хладилна чанта, музикални кутии, допълнителни халогенни фарове и т.н.). Аз от чисто любопитство бих се радвал да знам алгоритъма за подмяна на акумолатор.
Успех и късмет на всички!
Успех и късмет на всички!
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
- 90e90e
- младши ентусиаст
-
Никой до сега ли не е сменял акумолатор на Е90 (поради една или друга причина)??? Аз също не съм за смяна, но рано или късно и това време ще дойде...
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
Във техническия за е60 има описано как става регистрацията през INPA, aко ти се вижда сложно става и с "bmw logger", с него е съвсем елементарно. Какъв кабел да си вземеш можеш да проучиш, зависи от датата на производство на колата. T'ва е при положение, че го сменяш с акумулатор със същия капацитет и технология. Ако искаш да минаваш от такъв с киселина на AGM или обратно става по-сложно.
In Ban We Trust!
- Shadowed
- младши ентусиаст
-
- Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.
90e90e написа:Никой до сега ли не е сменял акумолатор на Е90 (поради една или друга причина)??? Аз също не съм за смяна, но рано или късно и това време ще дойде...
Аз смених, колега. Е90 2005-та, смених го тази година, значи 7 години изкара, и беше на 30-35% живот.
- RuM6n
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0sd
- Мечтае да кара: по често
През далечната 2004 си купих Е39 и го карах 4 години, без да погледна акумулатора. В годината през която го продадох батерията се скапа и трябваше да я сменя. Старата батерия беше оригиналната от производството на колата. Беше на повече от 10 години със щампа на БМВ и година на производство съвпадаща с годината на производство на автомобила. Даже за това ми направиха 20% отстъпка от цената на новата батерия. 

- ivanfilipov
- Потребител
-
- Кара: е90 320d
Въпрос? на е90 дизел автоматик 2005 два пъти ми е падал акумулаторът(заводски) напълно(забравям един усилвател включен които черпи постоянно ток), подавам му ток с кабели да запаля ,карам ,зарежда се и после нямам никакви признаци за слаб акумулатор .....как мога да разбера дали е за смяна....Благодаря предварително на отговорилите.
- taralej
- Потребител
-
- Кара: e90- 320D
- Мечтае да кара: M3
аз също сменях акумолатор преди седмица....... смени го майстора в магазина ...... просто за да не губи компа информация , човека закачи временно друг акумолатор на клемите при двигателя и спокойно го смени....каза ми че моя модел не изисква специално препрограмиране...... сложих си един "Ексайд" 100ah и пусков ток - 900 mah ... сега пали като чакмак
- 90e90e
- младши ентусиаст
-
taralej написа:аз също сменях акумолатор преди седмица....... смени го майстора в магазина ...... просто за да не губи компа информация , човека закачи временно друг акумолатор на клемите при двигателя и спокойно го смени....каза ми че моя модел не изисква специално препрограмиране...... сложих си един "Ексайд" 100ah и пусков ток - 900 mah ... сега пали като чакмак
Аз не бих се доверил на мнението на майстора, че "Не е необходимо да се казва на компа на колата за НОВ акумолатор", особено при положение че си го подменил с по-мощен...Компа на колата ще се убие да го блъска с ток (според мен)...Това ще го срине значително по-бързо отколкото по принцип.
Моя съвет, taralej е да се поинтересуваш и да направиш необходимото за да си спокоен ако смяташ да караш колата по-дълго време...
Другото което ми е интересно в твоя случай е "какво срина акумолатора ти???" Автомобила има "интелигентна система за зареждане"...Ако не е правена някаква допълнителна интервенция (вградени допълнителни консуматори като музики, хладилни чанти, инвертори за преобразуване на 220v и др.).
Желая успех на всички!
- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
- Кара: Z4M Roadster
Добре, какво ви накара да си купите БМВ и то двулитров дизел, при положение, че карате по 10-20км?
Не е нормално...

Не е нормално...
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3