Акумулатор за дизел.

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 535d
Детайли за колата: E30 convertible

Акумулатор за дизел.

Мнение от armen » 18 Окт 2010, 16:13

:idea: Колеги от извесно време ми прави впечетление че първоначалното палене ако е стояла по дълго време не е като преди година две в смисъл когато стартера върти е малко по бавно ,преди като натиснех бутона палеше с друг звук стартера...Подозирам акумулаторчето май дава признаци на немощ...Та въпроса ми е колко е нормално да държи ток в покой и при натоварване колко трябва да показва въпросната батерийка в цифри...Забравих да уточня че карам на къси растояния до 10-20 км по често и колата е Е91-06г 320д на близо 100хил ...МОЖЕ НЯКОЙ ДА ИМА СХОДНИ ПРОБЛЕМЧЕТА , :lalala: :winky: МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО КОЛЕГИ... :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Акумулатор за дизел.

Мнение от djordje » 19 Окт 2010, 18:21

преди 3 месеца смених акумулатора на е90 320д 2005 с нов силвер серия на бош 90 ампера. така че е нормално да му е дошло времето, особенно ако се кара на къси растояния, както и аз я карам. колата просто не палеше. нямаше ток почти. врати едва отваряше. 230 лева в бош.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от armen » 19 Окт 2010, 19:01

:lol: Мерси колега за отговора а случайно да знаеш какви показания даде на мултицет ако изобщо си го премерил ... :yes:
Последна промяна armen на 19 Окт 2010, 22:27, променена общо 2 пъти
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djordje » 19 Окт 2010, 20:25

Не не съм го замервал.

мултицеТ и изоБщо

Малката чичка
Малката чичка
Аватар

Мнение от naskoksan » 19 Окт 2010, 21:21

Според мен акумулатор за първоначално
вграждане, при нормална употреба би трябвало
да изкара поне 6-7 години, а с малко повече
внимание дори 10.

Не казвам че тук случая е такъв, но
има данни при М57 (д25 и д30) примерно
стартера да се скапва постепенно и да дава симптоми
на слаб акумулатор.

Иначе показаният на акумулатора трябва да са
горе-долу следните:
При загасен двигател: 12,2-12,5V
При запален двигател: 14,2-14,5V
При заспал автомобил: 0,02-0,03 A

Цифрите се различават малко при различните
модели, но в общи линии са това...
Изображение
Stick 'em up PUNK, it's da Fun Lovin' Criminal
Изображение
www.evoksis.bg

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от armen » 19 Окт 2010, 22:25

:clap: Едно голямо благодаря на колегата за цифрите това най-вече ме интересуваше...... :yes: :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д
Мечтае да кара: hibrid

Мнение от 90e90e » 13 Авг 2012, 8:00

Не се споменава нищо за регистрация след подмяна на батерията с нова. Ако някой колега е запозната какво точно се прави и дали е достъпно за простолюдието - нека да сподели(софтуер-кабел -step by step). При серия 5 има описан алгоритъм на действие, макар и не много разбираем. Автомобила е със солидна следяща електроника и скапването на батерията е приведено до минимум, но все пак някои утежняващи фактори няма как да бъдат предвидени(хладилна чанта, музикални кутии, допълнителни халогенни фарове и т.н.). Аз от чисто любопитство бих се радвал да знам алгоритъма за подмяна на акумолатор.

Успех и късмет на всички!
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 90e90e » 14 Сеп 2012, 8:15

Никой до сега ли не е сменял акумолатор на Е90 (поради една или друга причина)??? Аз също не съм за смяна, но рано или късно и това време ще дойде...
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 14 Сеп 2012, 9:33

Във техническия за е60 има описано как става регистрацията през INPA, aко ти се вижда сложно става и с "bmw logger", с него е съвсем елементарно. Какъв кабел да си вземеш можеш да проучиш, зависи от датата на производство на колата. T'ва е при положение, че го сменяш с акумулатор със същия капацитет и технология. Ако искаш да минаваш от такъв с киселина на AGM или обратно става по-сложно.
In Ban We Trust!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.

Мнение от Shadowed » 14 Сеп 2012, 17:05

90e90e написа:Никой до сега ли не е сменял акумолатор на Е90 (поради една или друга причина)??? Аз също не съм за смяна, но рано или късно и това време ще дойде...

Аз смених, колега. Е90 2005-та, смених го тази година, значи 7 години изкара, и беше на 30-35% живот.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 3.0sd
Мечтае да кара: по често

Мнение от RuM6n » 14 Сеп 2012, 20:46

През далечната 2004 си купих Е39 и го карах 4 години, без да погледна акумулатора. В годината през която го продадох батерията се скапа и трябваше да я сменя. Старата батерия беше оригиналната от производството на колата. Беше на повече от 10 години със щампа на БМВ и година на производство съвпадаща с годината на производство на автомобила. Даже за това ми направиха 20% отстъпка от цената на новата батерия. :)

Потребител
Аватар
Кара: е90 320d

Мнение от ivanfilipov » 21 Сеп 2012, 2:36

Въпрос? на е90 дизел автоматик 2005 два пъти ми е падал акумулаторът(заводски) напълно(забравям един усилвател включен които черпи постоянно ток), подавам му ток с кабели да запаля ,карам ,зарежда се и после нямам никакви признаци за слаб акумулатор .....как мога да разбера дали е за смяна....Благодаря предварително на отговорилите.

Потребител
Аватар
Кара: e90- 320D
Мечтае да кара: M3

Мнение от taralej » 21 Сеп 2012, 23:59

аз също сменях акумолатор преди седмица....... смени го майстора в магазина ...... просто за да не губи компа информация , човека закачи временно друг акумолатор на клемите при двигателя и спокойно го смени....каза ми че моя модел не изисква специално препрограмиране...... сложих си един "Ексайд" 100ah и пусков ток - 900 mah ... сега пали като чакмак

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 90e90e » 22 Сеп 2012, 11:06

taralej написа:аз също сменях акумолатор преди седмица....... смени го майстора в магазина ...... просто за да не губи компа информация , човека закачи временно друг акумолатор на клемите при двигателя и спокойно го смени....каза ми че моя модел не изисква специално препрограмиране...... сложих си един "Ексайд" 100ah и пусков ток - 900 mah ... сега пали като чакмак

Аз не бих се доверил на мнението на майстора, че "Не е необходимо да се казва на компа на колата за НОВ акумолатор", особено при положение че си го подменил с по-мощен...Компа на колата ще се убие да го блъска с ток (според мен)...Това ще го срине значително по-бързо отколкото по принцип.

Моя съвет, taralej е да се поинтересуваш и да направиш необходимото за да си спокоен ако смяташ да караш колата по-дълго време...

Другото което ми е интересно в твоя случай е "какво срина акумолатора ти???" Автомобила има "интелигентна система за зареждане"...Ако не е правена някаква допълнителна интервенция (вградени допълнителни консуматори като музики, хладилни чанти, инвертори за преобразуване на 220v и др.).

Желая успех на всички!

Dicky Wolf
Аватар
Кара: Z4M Roadster

Мнение от TsvetanVR » 23 Сеп 2012, 12:43

Добре, какво ви накара да си купите БМВ и то двулитров дизел, при положение, че карате по 10-20км? :shock: :shock:
Не е нормално...
Изображение

I wanna leave you far behind....

Следваща

Назад към E90/E91/E92/E93