климатика не работи.не пуска никакув въздух.
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
климатика не работи.не пуска никакув въздух.
здравеите колеги. имам бмв 320д е90 2005година. проблема ми е следния:
днес сутринта тръгвах за работа и се опитах да пусна парното без климатик без успех,дори и въздух не излизаше на максимална ниво.след това натиснах коп4ето за климатика светеше но пак никаккъв въздух неизлиза6е.по късно с един колега огледахме бушоните зад жабката но нищо им нямаше. преди 2 месеца правих сервиз и механика ми беше казал 4е филтъра за климатика е за смяна но нямах време тогава и просто го оставих.4е просто ако има нашенски си на4ин да се оправи това ще сън ви много благодарен и благодаря предварително.
днес сутринта тръгвах за работа и се опитах да пусна парното без климатик без успех,дори и въздух не излизаше на максимална ниво.след това натиснах коп4ето за климатика светеше но пак никаккъв въздух неизлиза6е.по късно с един колега огледахме бушоните зад жабката но нищо им нямаше. преди 2 месеца правих сервиз и механика ми беше казал 4е филтъра за климатика е за смяна но нямах време тогава и просто го оставих.4е просто ако има нашенски си на4ин да се оправи това ще сън ви много благодарен и благодаря предварително.

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: климатика не работи.не пуска никакув въздух.
Поне някво свистене не се ли чува? Проблема дали е от филтъра лесно можеш да разбереш - дигаш предния капак и точно под чистачките имаш една кутия.... правоъгълна... отвиваш там 4-6 винта и отдолу е филтъра... махни го и пробвай отново... но не мисля, че е това, щото най-малкото щеше да чуваш как бучи вентилатора вътре... може да имаш проблеми с ел.-магнитните клапи... отивай на диагностика, ама по-съвременна... тя колата ще си каже...
Mollov написа:Поне някво свистене не се ли чува? Проблема дали е от филтъра лесно можеш да разбереш - дигаш предния капак и точно под чистачките имаш една кутия.... правоъгълна... отвиваш там 4-6 винта и отдолу е филтъра... махни го и пробвай отново... но не мисля, че е това, щото най-малкото щеше да чуваш как бучи вентилатора вътре... може да имаш проблеми с ел.-магнитните клапи... отивай на диагностика, ама по-съвременна... тя колата ще си каже...
мерси за информацията много.зна4и като го пусна се 4ъва съвсем леко свистене и това е и то като е на максимум.
щом не са бушони... хамстера във въртележката е умрял или темп сенсора (ако си със климатроник) е отишъл. примерно.
а може и да са 100 други неща. баси.. нищо не ти казах
а може и да са 100 други неща. баси.. нищо не ти казах
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
таралежа е сдал-моя го сменях.
[quote="SKISA"]таралежа е сдал-моя го сменях.[/quot
мерси за съветати.на 24 години съм и несъм много на "ти" с механиката на бмв-то си.какво имаш предвид със таралежа e сдал багажа и скупо ли е смяната му.
мерси за съветати.на 24 години съм и несъм много на "ти" с механиката на бмв-то си.какво имаш предвид със таралежа e сдал багажа и скупо ли е смяната му.
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
тва е една джаджа като таралеж-някакъв алуминиев радиатор,който мери темперутарута и некви други неща и се намира под таблото. обикновено като сдаде почва да не работи на някои степени вентилатора или хич. струваше по спомен около 200 кинта на е39 на е60 не знам. ше трябва да се разходиш до сервиз.
може и степени на перката на радиатора да има предали се ,ма щом вътре в купето не духа е по-скоро таралежа или някоя писта на управлението на копчето-може да пробваш да пръснеш там с контактен спрей.
може и степени на перката на радиатора да има предали се ,ма щом вътре в купето не духа е по-скоро таралежа или някоя писта на управлението на копчето-може да пробваш да пръснеш там с контактен спрей.
SKISA написа:тва е една джаджа като таралеж-някакъв алуминиев радиатор,който мери темперутарута и некви други неща и се намира под таблото. обикновено като сдаде почва да не работи на някои степени вентилатора или хич. струваше по спомен около 200 кинта на е39 на е60 не знам. ше трябва да се разходиш до сервиз.
ясно! отрих не6то ново дано помогне.когато е в спряло състояние и пусна парното или климатика нищо.но когато откача и тръгна да ускорявам и същевремено пусна парното влиза въздух в зависимост на топло или студено да духа.когато натисна копчето за климатика примерно на студено да прави,наистина влиза студен въздух.но същевремено нищо нито работи нито нища,бахти работата.
- iliew
- ентусиаст
-
- Кара: Каквото има..
- Мечтае да кара: .....
Имах идентичен пб. на е38ка,оказаха се четки на вентилатора.
- speedfreak
- Потребител
-
- Кара: Е90 320d
Колега, какъв се оказа проблема при теб? Днес като се качих за първи път първо се чуваха някакви виещи звуци, но климатика си работеше идеално. След час, когато ми се наложи да излизам пак, климатика изобщо не работеше. Всъщност никакъв въздух не влиза, независимо от силата, на която е настроен и дали въобще съм го пуснал. От доста време чувам някакви звуци от таблото наподобяващи едва доловимо тракане и то само при включен климатик. Някой да има представа какво може да се е прецакало???
- Meidana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F34 LCI
- Мечтае да кара: същото
- Детайли за колата: Estriol blue
Колеги и при мен се появи същия проблем. Влиза въздух но не духа нито на студено нито на топло. Има ли смисъл да гледам бушоните? Или въпросния таралеж или компресора са ме предали
Пс. Преди една седмица пръсках вентилатора на климатика с WD40, но не вярвам да има общо.

Пс. Преди една седмица пръсках вентилатора на климатика с WD40, но не вярвам да има общо.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Meidana написа:Колеги и при мен се появи същия проблем. Влиза въздух но не духа нито на студено нито на топло. Има ли смисъл да гледам бушоните? Или въпросния таралеж или компресора са ме предали![]()
Щом не влиза въздух през духа леките или е вентилатора на купето или таралежа-резистора на вентилатора.
При е90 се диагностицира и сметя за 5 минути.
- Meidana
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за насоките колега. Значи смених таралежа и три бушона но не се оправи. Предполагам че е вентилатора. Гледам че се върти но май по слабо от нормалното. Сигурно са четките. А възможно ли е аз да съм го прецакал след обилното пръскане с wdто?
Някой може ли да ме насочи или да помогне понеже майстора при който бях не можа да свали вентилатора даже. Ще си платя колкото е необходимо
Някой може ли да ме насочи или да помогне понеже майстора при който бях не можа да свали вентилатора даже. Ще си платя колкото е необходимо

- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Колега, то друго не ти е останало освен вентилатора 

- Meidana
- кандидат ентусиаст
-
Така е обаче покарах един час градско с включен климатик на най-слабата степен и всичко заработи нормално!? Единственото ми обяснение е че от вд-то вентилатора се е "запекъл" 

15 мнения
• Страница 1 от 1