Масло Е90, 318 д
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- eMotion
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 фейслифт + Ауди А4, 2 TFSI 4x4
- Мечтае да кара: същото
- Детайли за колата: Е90, фейслифт, двойка дизел, автомат, черната перла и други шукарийки:).
Масло Е90, 318 д
Колеги, какво е фабричното масло на Е90, 318d фейслифт?
http://emotion3.snimka.bg/automobiles/podpis.419455
Мерцедес карат женкари, БМВ - мъжкари!
Re: Масло Е90, 318 д
Castrol/BMW Longlife 04
Ако питаш за вискозитета... зависи от километрите, иначе сигурно е била с 0W30 или 5W30
Ако питаш за вискозитета... зависи от километрите, иначе сигурно е била с 0W30 или 5W30
- eMotion
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е90, фейслифт, двойка дизел, автомат, черната перла и други шукарийки:).
Да, вискозитета също ме интересува. Трябва да долея малко и се чудя масло с какъв вискозитет да сложа? Километрите са 18 350. Дава ми по борд компютър, че имам още 9000 км до следваща смяна на масло.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ако колата ти НЕ е гаранционна - сменяй го направо... 19к километра са му достатъчно. Ако е гаранционна - провери по документите какво масло са сипали предишният път (ако си ги загубил при теб, при сервиза трябва да ги имат) и налей пак същото 

- eMotion
- кандидат ентусиаст
-
Гаранционна е колата и още не съм правил първа смяна на масло. Тоест колата е с маслото, което са сложили от завода в Германия.
- Mollov
- Мародератор
-
Тя чисто нова бре.... BMW 0W30 е маслото... 

- eMotion
- кандидат ентусиаст
-
Е има пакет за смяна на масло, но още не му е дошло времето според борд компютъра. Нали пакета се ползва 500 км. преди или след индикацията за смяна на масло по борд компютър, което ще рече около 27000-28000 км.
- Mollov
- Мародератор
-
.. което ще рече когато му скимне на компа
Щото мойто масло е на 19к, а борда показва още 23к.... идиотска работа...
Иначе ти си долей BMW 0W30, пък кат дойде време ходи да ти го сменят

Иначе ти си долей BMW 0W30, пък кат дойде време ходи да ти го сменят

Извинявай за неинформативното мнение, но това да не си смениш първото масло на 10 000, на нова кола е престъпление. Честно не ви разбирам хора, аз първото го смених на 10к и сега всяко следващо на 15к.
BMW POWER
- eMotion
- кандидат ентусиаст
-
tdrome написа:Извинявай за неинформативното мнение, но това да не си смениш първото масло на 10 000, на нова кола е престъпление. Честно не ви разбирам хора, аз първото го смених на 10к и сега всяко следващо на 15к.
Колега, не смяташ ли, че от БМВ си разбират най-добре от двигателите, които са създали? Ако трябваше да се сменя първо масло на 10к, щяха да го пишат в инструкцията/сервизната/гаранционна книжка, на борд компютъра и т.н.
- Mollov
- Мародератор
-
tdrome написа:Извинявай за неинформативното мнение, но това да не си смениш първото масло на 10 000, на нова кола е престъпление. Честно не ви разбирам хора, аз първото го смених на 10к и сега всяко следващо на 15к.
Странно, но факт, на мойта двеста хилядна калинка маслото й е сменяно САМО по борд комп... видях някви стойности от рода на 34к между смените... направо да ти се изправи косата... и отново странно, но факт - мотора е в отлично здраве, както и турбината... чудна работа, ако това което казваш е било задължително според мен досега да е издухала и турбината, и мотора... инжинерите на BMW със сигурност не са си играли на "я си измисли някво число" като са въвеждали инфото за мотора и сервизирането му към ECU-то...
Не споря, че по тоя метод на 15к ще е още по-добре, но не си мисли, че хората масово си скапват колите като чакат борда да изреве за масло...
Както казах, не искам никой да ангажирам, според мен маслата и моторите не са се променили много от преди 10-15 години по отношение на мазане. Всеки сам си прави избор кога да го сменя. Аз просто съм преценил, че при моя начин на каране е по-добре да е по често това е.
BMW POWER
- Mollov
- Мародератор
-
Позволи ми да не се съглася... маслата са се променили доста и сегашните масла Longlife-04 нямат аналог от преди 15 години... а вида на маслото е от голямо значение, предполагам ще се съгласиш... също така много зависи и в какво с-яние ти е колата и какво гориво й сипваш...
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
tdrome написа:Както казах, не искам никой да ангажирам, според мен маслата и моторите не са се променили много от преди 10-15 години по отношение на мазане. Всеки сам си прави избор кога да го сменя. Аз просто съм преценил, че при моя начин на каране е по-добре да е по често това е.
напротив ,адски много са се променили и моторите и маслата едно масло 0в30 на по малко от
20к е напълно излишно да го сменяш направо го хабиш ...
31 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3