помощ датчик за налягане на гумите е90
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- acata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw F10
- Мечтае да кара: M
помощ датчик за налягане на гумите е90
незнам какво стана но лампата с гумата и удивителния знак ми светна няма спукана нито мека гума а тои свети каде се намира този датчик при какви положения се задеиства и какво еветуално може да е станало и трябва ли да се занулява в сервиз 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: помощ датчик за налягане на гумите е90
На тия коли мисля сметките се правят през ABS-а, по обороти на колелото и т.н.... да не ти е паднало налягането на някоя от гумите, ама да не го забелязваш (че не е много)? Можеш да опиташ да ресетнеш индикатора и да видиш дали ще се оправи... то от смяна на летни със зимни гуми може да се активира.
- gkgeorgiev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520Д
На мен така по магистралата ми се беше случило и се шашнах но като огледах положението едната гума беше паднала с 0.2 атм
- Apassionata
- РазБОЙниКА
-
- Кара: го на тройки
- Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
- Детайли за колата: Черна
И на нас ни се случи с 200 на магистрала из сръбско... Спряхме на бензиностанция, мерихме налягането /още помня 40-те градуса отвън и машината на коят тряяше некви монети да се слагат, ма аре бее, и безпари стана, хахаха/, беше си Ок и на четирите гуми. Накрая Мъжот реши, че едната му джанта била малко крива и при голямата скорост това може да е дало отражение на датчиците... Извади книжката, чете, нулира там квото се нулира / пише си и аз четох, но кой да помни, хахаха/и газзз ... Но е спеч де, особено като ти светне при 200+...
Та ако си сигурен че налягането на гумите ти е ОК, можеш да провериш и дали нямаш крива / небалансирана/ джанта... и да си нулираш там джаджата... А най-добре чети книжката... ако я нямаш, тук някъде мисля имаше важна тем, колега беше постнал всички Упътвания на новите модели... Къде се затри тая тема бреее, не тряяше ли да е важна?
Ето я viewtopic.php?f=40&t=162111
Ето за Е90 http://www.docstoc.com/docs/9457854/BMW ... nual_BGurl , твоят случай е на 81 страница...
Четене му е майката 

Та ако си сигурен че налягането на гумите ти е ОК, можеш да провериш и дали нямаш крива / небалансирана/ джанта... и да си нулираш там джаджата... А най-добре чети книжката... ако я нямаш, тук някъде мисля имаше важна тем, колега беше постнал всички Упътвания на новите модели... Къде се затри тая тема бреее, не тряяше ли да е важна?
Ето я viewtopic.php?f=40&t=162111
Ето за Е90 http://www.docstoc.com/docs/9457854/BMW ... nual_BGurl , твоят случай е на 81 страница...

- pkw08
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: от време на време
- Мечтае да кара: всеки ден
Точно от това става при висока скорост ако се премине през неравност и датчика задейства компа, че има спукана гума. Лятото и аз така се шашнах на магистралата налягането на гумите беше ок ,оказа се от неравностите (кръпки) и с 170-180км/ч така става. Изчистваш грешката и си готов.
На мен ми се е случвало поне 5-6 пъти, последните два пъти беше на отиване към Германия на магистралата преди Белград и на връщане горе долу пак на същото място, последниоя път беше доста кофти, защото пъувах през нощта и беше навалало 10 тина санта пресен сняг на магистралата и ако не се беше оправила грешката щеше да е кофти. Иначе спирам, Set tyre pressure и всичко си е ОК. Но наистина и аз съм забелязал, че грешката се появява от чести напречни неравности по пътя.
и на мен ми светна като смених гуми но преди да рестартирам ми показваше кога да смениам скоростите на таблото с рачни скорости сам и сега ми се изгуби като го рестартирах ниакои знаели пак как да го направиа
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
bandito_2 написа:и на мен ми светна като смених гуми но преди да рестартирам ми показваше кога да смениам скоростите на таблото с рачни скорости сам и сега ми се изгуби като го рестартирах ниакои знаели пак как да го направиа

gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- miro78mm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320D E91
- Мечтае да кара: /// G POWER
И на мен ми се е случвало 2 пъти първият бях сцепил гумата, вторият път явно беше паднало леко налягането в някоя от гумите но минимално, защото нямаше видимо нищо, занулих и сега всичко е ОК 

bandito_2 написа:и на мен ми светна като смених гуми но преди да рестартирам ми показваше кога да смениам скоростите на таблото с рачни скорости сам и сега ми се изгуби като го рестартирах ниакои знаели пак как да го направиа
цъкаш с копчето на борда, докато се появи празен ред.След това задържаш копчето на борда натиснато, докато не се появят двете стрелки
На таблото ми светна индикатора за налягането в гумите , но в червено и няма опция за reset. Гумите са с нужното налягане , ннаскоро ги сменях. Моля помагайте☺
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
deyan_n написа:На таблото ми светна индикатора за налягането в гумите , но в червено и няма опция за reset. Гумите са с нужното налягане , ннаскоро ги сменях. Моля помагайте☺
Ако не става от лоста с диагностика ще стане

През сервизите функции на ИСТА или ДИС
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
deyan_n написа:На таблото ми светна индикатора за налягането в гумите , но в червено и няма опция за reset. Гумите са с нужното налягане , ннаскоро ги сменях. Моля помагайте☺
Какво значи скоро ако деня в който си сменил е било 20 градуса, а днес е -2 като нищо налягането да е паднало под препоръчителното
И аз ще добавя опит. Когато ми светна се оказа, че във всички гуми едновременно бяха спаднали с една и съща стойност от 2.4 до 2 - стойност около 0.4 атмосфери. Без TPMS съм.
След това реших, че това е една от малкото полезни допълнителни ел системи и екстри в автомобила.
След това реших, че това е една от малкото полезни допълнителни ел системи и екстри в автомобила.
извинявам се много, но моля ви дайте малко по подробно решени как се прави тази процедура с триенето на тази грешка...p.s като за малоумни
много ви моля че много ме дразни

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2