Тема 3. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Re: Тема 3. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от vicho » 20 Юли 2018, 10:59

BaDxBoY написа:Донякъде е прав или вие не сте. Няколко бързи доуточняване . Мито не се плаща вече. Технотест няма вече и т.н.

хич няма Технотест, освен, ако не е от оняден

преди месец на f30 328i американка технотеста беше 1,000лв - плащан пред мен :yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 20 Юли 2018, 11:01

BaDxBoY написа:Мито не се плаща вече. Технотест няма вече и т.н.

Дай линк нещо, че не намирам нищо по въпроса.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW M340i X Drive
Мечтае да кара: M ки

Мнение от ionov » 20 Юли 2018, 11:14

Alek_SV написа:@nikola59 Добре ,че си ти да ми кажеш какво на кого да разяснявам , дечко . Аз ти дадох информация да не си толкова забит и ненаясно , ти реагираш като ощипана госпожица . А как стигаш до заключение , че аз продавам Salvage title , и че само Salvage title за по 3-5 хил се кипиват (@колп) . И си мега балък да си мислиш ,че историята в официален сервиз ти дава ясно и пълна картина за колата . Като се нахакаш в бордюра и згънеш предната броня и решетка ходиш да ти ги оправи някой квартален , а не да се похвалиш в Камор . Хайде със здраве й и си купивайте дизеловите италянски кенефи със несменяни филтри и масла + немските кенефи садрани от химикали през зимата и карани от Айшето и Фатмето . След година и половина като ви нахакат допълнителните данъци на нафтата от еврогейския съюз ще се смея много .

Нещо си се объркал колега. И аз съм ходил по auctions в USA и знам какви скрапове се купуват за препродаване там. Представям си за препродаване тук какви се взимат...
Прави си, че Salvage e разтегливо понятие но със сигурност не е за отркаднати гуми и джанти. Като си сгънеп бронята и джантата много ясно, че ако каското ти покрива официален сервиз ще си я направиш в Камор. Тук не е САЩ да се прикриват тези неща, че цената главоломно им пада. А повечето от колите, които се вкарват в БГ със сигурност са по-сериозните salvage варианти. Не казвам, че няма и читави ама те са мнооого малко. Пазара в БГ се наводни с американски кочини... случаеност? Не мисля! Вкарват се на малко КМ, оправят се, като за продаване и айде на пазара. Само че няма как да ме убедиш, че американска кола е по-добра от немския и вариант. Че има гнилочи от Германия има ама то има тотални кенефи и от америка (повечето от внесените тук). Та читав немски екземпляр винаги е в пъти по-добър. Да не говорим, че американските имат и разлики в някои части по мотора и тн.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 20 Юли 2018, 11:23

Alek_SV написа:@nikola59 Добре ,че си ти да ми кажеш какво на кого да разяснявам , дечко . Аз ти дадох информация да не си толкова забит и ненаясно , ти реагираш като ощипана госпожица . А как стигаш до заключение , че аз продавам Salvage title , и че само Salvage title за по 3-5 хил се кипиват (@колп) . И си мега балък да си мислиш ,че историята в официален сервиз ти дава ясно и пълна картина за колата . Като се нахакаш в бордюра и згънеш предната броня и решетка ходиш да ти ги оправи някой квартален , а не да се похвалиш в Камор . Хайде със здраве й и си купивайте дизеловите италянски кенефи със несменяни филтри и масла + немските кенефи садрани от химикали през зимата и карани от Айшето и Фатмето . След година и половина като ви нахакат допълнителните данъци на нафтата от еврогейския съюз ще се смея много .

каква полза има от твоето безцелно мнение ?! другите колеги се опитват да помогнат на разни "нови" в марката хора , които просто искат да дадат едни пари и да получат нещо ... а не едно голямо напудрено тоталче ... ти за какво пишеш ? да ни покажеш колко сме прости ... да си купим кола от теб ? или имаш да кажеш нещо смислено и полезно ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 20 Юли 2018, 13:47

vicho написа:
BaDxBoY написа:Донякъде е прав или вие не сте. Няколко бързи доуточняване . Мито не се плаща вече. Технотест няма вече и т.н.

хич няма Технотест, освен, ако не е от оняден

преди месец на f30 328i американка технотеста беше 1,000лв - плащан пред мен :yes:

Технотест няма от 2 години поне, сънувал си или не знам на кой са го плащали пред теб.

Мито от Канада конкретно го прекратиха ноември или декември миналата година.

Човекът вкарва коли от там, вие дето даже процедурата на теория не знаете, сте тръгнали да му спорите :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 20 Юли 2018, 13:52

BaDxBoY написа:Технотест няма от 2 години поне, сънувал си или не знам на кой са го плащали пред теб.

за американките има, а километричните постове за Канада не съм чел, а и ми е все тая

ще ти го напиша пак ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТЕХНОТЕСТ С АМЕРИКАНСКА КОЛА, ИНАЧЕ НЕ МИНАВА КАНАЛА :yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 20 Юли 2018, 14:47

Внимавайте с тона колеги.

Навсякъде и в европа и в канада и в щатите има курници. Обобщенията са излишни. От както се помня се занимавам с автомобили и на всякакви кошове съм се нагледал. В Америка се взимали най-евтините, ами от Италия,Германия,Швейцария и др. да не купуват скъпите коли, купуват се същите възможно най-евтини автомобили.
Най-добрия ви по-евтин вариант е да купите кола на малко километри, с несериозен удар, да си я стегнете, или да е вземете вече стегната. И под несериозен удар не разбирайте спукана броня и пукнат фар, а просто удар с които не е засегната, усукана и т.н. рамата на автомобила.
Ако някой смята, че в представителствата се продават само неударени автомобили, жестоко се лъже.
Всеки да си кара каквито коли и от където иска внесени коли, само да си отваря очите преди покупката.
За най-големите ербапи/паралии има чисто нови БМВ-ца.

ПС: Естествено, че от Щатите има Мито и Технотест, те в някой регистрационни пунктове транзитки не дават без Технотест, камо ли регистрация. BaDxBoY забелязвам,че доста често взе да се изказваш "компетентно", за в бъдеще просто бъди сигурен в това което пишеш, преди да си го написал. Трудно им е на хората да отсяват кое е вярно и кое не, като има постове звучащи толкова категорично, а всъщност нямат нищо общо с реалността.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BaDxBoY » 20 Юли 2018, 18:47

П.с - Ето това е тъпото на тези форуми. Хора като теб, които си мислят, че знаят, объркват нещата.

1 - Ако искаш да се обзаложим на нещо, аз съм на 101% сигурен, говорил съм с работещи в технотеста след летището, още 2015 или 2016 спряха да преглеждат нерегистрирани коли и препращат всичко към немски фирми, има 2 или 3 такива в България декра другите не се сещам как бяха. Сега преглеждали само и единствено взетите от КАТ коли, бракуваните,спрените от движение, които не става само с минаване на канали.

2 - За митото както съм написал също съм на 101% сигурен, че го гласуваха преди над 2 години и отпадна края на миналата година.

Заставам си твърдо зад думите, готов съм на какъвто кажеш облог.

Ако имаш нещо друго с което не си съгласен от некомпетентните ми мнения, давай насам да ти разяснявам по-елементарно, не си първия и последния заблуден.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Мнение от boris » 20 Юли 2018, 19:10

BaDxBoY написа:П.с - Ето това е тъпото на тези форуми. Хора като теб, които си мислят, че знаят, объркват нещата.

1 - Ако искаш да се обзаложим на нещо, аз съм на 101% сигурен, говорил съм с работещи в технотеста след летището, още 2015 или 2016 спряха да преглеждат нерегистрирани коли и препращат всичко към немски фирми, има 2 или 3 такива в България декра другите не се сещам как бяха. Сега преглеждали само и единствено взетите от КАТ коли, бракуваните,спрените от движение, които не става само с минаване на канали.

2 - За митото както съм написал също съм на 101% сигурен, че го гласуваха преди над 2 години и отпадна края на миналата година.

Ако имаш нещо друго с което не си съгласен от некомпетентните ми мнения, давай насам да ти разяснявам по-елементарно, не си първия и последния заблуден.

Заповядай в понеделник да ми регистрираш една американска F10 без да е преминала Технотест, ако успееш остава за теб. Тъкмо ще се запознаеш и с митническата и декларация с платеното мито. Носи си и документите за Е90ката ти, та като не успееш да я регистрираш, ти от своя страна да ми я прехвърлиш.
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: F30 330d 310HP

Мнение от Parzival » 20 Юли 2018, 19:33

boris написа:
BaDxBoY написа:П.с - Ето това е тъпото на тези форуми. Хора като теб, които си мислят, че знаят, объркват нещата.

Заповядай в понеделник да ми регистрираш една американска F10 без да е преминала Технотест, ако успееш остава за теб. Тъкмо ще се запознаеш и с митническата и декларация с платеното мито. Носи си и документите за Е90ката ти, та като не успееш да я регистрираш, ти от своя страна да ми я прехвърлиш.
:OT: Белким поне тогава ти я продадеш най-накрая и да спрат да го будят колегата по нощите хора от малцинствата :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 20 Юли 2018, 19:47

Колегата BaDxBoY току-що май си загуби колата, защото за последните 3 месеца регистрирах 2 автомобила от САЩ, като и за двата, разбира се, се мина Технотест и се плати мито.

Потребител
Аватар

Мнение от CuMo88 » 20 Юли 2018, 20:09

Даже доколкото разбрах от човек работещ в системата на митниците от последните седмица-две е още по-скъпо да вкараш кола от САЩ заради "скарването" между Тръмп и ЕС. Имало някакъв антидъмпингов закон или мерки, които вдигали митото с около 18 или 20%, определено вече май не си заслужава.

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 20 Юли 2018, 20:34

С очите си видях преди 2 седмици в двора на бившия ДАП до Митница Пловдив как коли внесени от САЩ минаваха технотест...

Parzival написа:Белким поне тогава ти я продадеш най-накрая и да спрат да го будят колегата по нощите хора от малцинствата :mhihi:

Според мен Технотестът ще отпадне едва когато колегата ЛошБой си продаде уникалната и изгодна Е90-ка - тоест НИКОГА :ok:
"Чемодан, вокзал, Москва"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от x7z » 20 Юли 2018, 20:50

момчето е в Еуфория не на CK ... явно от скоро има тази кола ... но дефакто на никой не му пука освен на него ...
не карай по-бързо ............ отколкото твоят ангел може да лети

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BaDxBoY » 20 Юли 2018, 21:40

Вие или не можете да четете,или сте някакви редки типове. Къде ми намесихте колата, къде се филмирахте.
Айде хванете се дружно и ми прочетете първия коментар какво съм написал .
https://www.mediapool.bg/padnaha-98-ot- ... 69464.html

Ето и да се образовате малко.

А за техническа говоря с човек работещ там и правиш го, вие тука напълно случайни хора,сте тръгнали да се обяснявате .. :kuku:

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93