Питане за смяна на фабрични габарити с LED (е90-2006)

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Re: Питане за смяна на фабрични габарити с LED (е90-2006)

Мнение от vixx » 10 Авг 2016, 16:48

misho968 написа:Здравейте колеги,
Преди няколко дни ми изгоря единия габарит :ranting: и реших да ги сменя и двата със снежно бели (сега са оригинални - жълти), но не ги разбирам много... :dunno: Искам възможно най-силните, но да не греят или прецакат фара, моля да ми препоръчате/насочите. :ok:

Прочети назад темата и ще си отговориш.
Допълнително: за преди фейслифта гледай да са без баласти, че не стига мястото. За LCI нямам идея как е.
Ако си преди фейса, ринговете са ти parking lights и няма да стане да ги ползваш за дневни при директно слънце. Просто не светят както трябва.
Малко съвети от мен - не се занимавай с глупости от и-бей и тн. Нещо ако дефектира, или пък дойде сгрешено (в моя случай - зелени вместо бели диоди), занимавката по връщането и чакането изобщо не си заслужават.
Освен това, масово тук се продава същото както в и-бей, ама брандирано различно. Но поне гаранцията си е гаранция и един от БГ онлайн магазините назад в темата са доста точни и никога няма да имаш ядове с тях.
И последно - тия глупости за 10,20,40 и т.н. вата ги забрави. Я на всяка крушка имаш 2х3 вата, я не. Останалото е като едно време на стерео уредбите дето пишеше 5000W RMS. Полирай си фаровете и си карай на ксенони, по-красиво е. Истински дневни светлини - живот и здраве със следващата кола :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 10 Авг 2016, 16:53

Няма ли много бързо да замине ксенона от това. Аз имам ауто функцията, но го държа на 0, за да го пазя уж...

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 10 Авг 2016, 20:13

dextuar написа:Няма ли много бързо да замине ксенона от това. Аз имам ауто функцията, но го държа на 0, за да го пазя уж...

Ами 3000 часа приблизително е живота на една лампа.
Аз за пре фейсовете бих предпочел за я карам на 30% дълги, вместо на ксенон.
А за ринговете по красиво от оригиналния цвят няма, разните там бяло суросинкяви ледове седят като подарени на тия коли, до сега не съм видял някой да докара визията на F-ките :dunno:
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 10 Авг 2016, 20:31

За последното съм много съгласен, тоя китайски LED седи все едно от nfs на тези коли. Аз на моята ѝ смених крушките само и си перкам на ринговете като дневни щото си ме кефят повече кехлибарени.

старши ентусиаст
Аватар

Питане за смяна на фабрични габарити с LED (е90-2006)

Мнение от Dextuar » 10 Авг 2016, 20:40

b00st написа:За последното съм много съгласен, тоя китайски LED седи все едно от nfs на тези коли. Аз на моята ѝ смених крушките само и си перкам на ринговете като дневни щото си ме кефят повече кехлибарени.

Ако не си лци, се заблуждаваш, че някой те вижда. По-скоро някой катаджия може да ти се заяде. Постнал съм снимки с лед 40в как въобще не се вижда на пре фейс ринга. Иначе си перкам с бели лед крушки на дългите на 30% и смея да кажа, че заради белия цвят не бъркат визията :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 10 Авг 2016, 21:00

dextuar написа:
b00st написа:За последното съм много съгласен, тоя китайски LED седи все едно от nfs на тези коли. Аз на моята ѝ смених крушките само и си перкам на ринговете като дневни щото си ме кефят повече кехлибарени.

Ако не си лци, се заблуждаваш, че някой те вижда. По-скоро някой катаджия може да ти се заяде. Постнал съм снимки с лед 40в как въобще не се вижда на пре фейс ринга. Иначе си перкам с бели лед крушки на дългите на 30% и смея да кажа, че заради белия цвят не бъркат визията :)

Нещо си се пообъркал, защото купето ми не е LCI, но си е с H8 35w крушки и се вижда, че светят ангелите дори в най-големия пек. Би било глупаво да ги сменя с LED, защото не ми харесва просто как изглежда, като не е фабрично. Иначе никой катаджия не ме е спирал за фарове.

p.s. като карам виждам 90ки преди фейса и там с пуснати дълги на 30% ме кефи много повече за дневни.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 10 Авг 2016, 21:11

b00st написа:
dextuar написа:

Нещо си се пообъркал, защото купето ми не е LCI, но си е с H8 35w крушки и се вижда, че светят ангелите дори в най-големия пек. Би било глупаво да ги сменя с LED, защото не ми харесва просто как изглежда, като не е фабрично. Иначе никой катаджия не ме е спирал за фарове.

p.s. като карам виждам 90ки преди фейса и там с пуснати дълги на 30% ме кефи много повече за дневни.
Може, аз си мислех, че караш е90 и там преди фейса ринговете не стават за тази работа, и мен ме кефи белите дълги на %, но ангелските по ме кефят. Забелязах на магистралата, че всеки мисли, че му светкам, а аз си карам с ДРЛ, та там искам, не искам си карам на ксенон през деня.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 163PS 160,8кс 2006
Мечтае да кара: Ф10

Мнение от kvasilev76 » 10 Авг 2016, 22:15

Така и трябва на магистралата колега :yes: А как се водят крушките на дългите преди фейса като обузначение?Искам и аз да си сложа бели,но ме притеснява че на старата кола бях с бели крушки на дългите и за дълги бяха трагедия осрам нощен разбивач бяха

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 10 Авг 2016, 23:02

kvasilev76 написа:Така и трябва на магистралата колега :yes: А как се водят крушките на дългите преди фейса като обузначение?Искам и аз да си сложа бели,но ме притеснява че на старата кола бях с бели крушки на дългите и за дълги бяха трагедия осрам нощен разбивач бяха

Моите са от Илиенци, нямам представа как се водят, еквивалентни на 55 вата, малко по-слаби са, когато ги ползваш като дълги, но вършат работа, дори един приятел ги помисли за ксенон :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91'07 325d
Мечтае да кара: М3

Мнение от hus0 » 10 Авг 2016, 23:29

Ако сте с биксенон си сложете най евтините крушки на дългите просто не светят никак. За лед крушки аз си купих от колега тука от форума 20 вата и съм доволен вече 1 година без проблеми. Колата ми е преди фейса и лед крушките ги вземах с баласти. Ако сте сръчни ще намерите къде да сложите баластите с малко удължаване на кабелите. И за колите преди фейса да знаете че колкото и мощни крушки да сложите ще светят все еднакво защото още от завода очите са с намален волтаж и за това светят по слабо. Може с кодиране да се усилвт да светят по силно но пак не знам какъф ще е ефекта на пре фейса
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от dewey » 10 Авг 2016, 23:32

dextuar написа:

Колега, може ли да пуснеш снимка на колата отпред с ЛЕД дневни, да видя как стои, ако не те затруднявам.
Благодаря!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 11 Авг 2016, 6:37

Моите са без баласти и двете. С кодиране пробвах на макс и пак не става са се карам през деня. Просто ринга не е направен за това.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 11 Авг 2016, 16:15

dextuar написа:Моите са без баласти и двете. С кодиране пробвах на макс и пак не става са се карам през деня. Просто ринга не е направен за това.

Така е, но пак да си кажа, че допълнително се влошава ефекта от факта, че изобщо повече от 2-3 вата на диод не се продава. Това , че пише 20,30 и нагоре си е типично в реда на китайщината, ама не са по толкова.

Относно дали горят бързо ксеноните, не знам. Аз това го приемам за просто крушка и не съм го мислил много, като изгори ще го сменя, майната му.

Някой нагоре писа за това, че бяло не е готино, ама аз не съм съгласен, защото колата ми е цялата черна, има си амбиент пакета с ЛЕД светлините под дръжките на вратите, има си оригиналния ЛЕД отзад на номера (като не съм сигурен дали не е част от тоя амбиент пакет) и като се сложат бели диоди на ринговете, колата си стои много прилично и изобщо по нищо не изглежда като някаква тунингована играчка.
Ама е факт, че жълтите лампи на ринговете се виждат повече от белите през деня. Не , че светят повече, ама поне се вижда. Белите така потъват във фара на директно слънце, че няма шанс да ги ползваш.
За дългите на процент наисина не знам какво си мисля. Не ми харесва. А и не виждам много смисъл да се прави, освен ако не е за да се запазят по-дълго ксеноните, което както вече казах, аз лично не съм се занимавал много да го мисля.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91'07 325d
Мечтае да кара: М3

Мнение от hus0 » 11 Авг 2016, 16:44

20160811_174012.jpg

Моята е в дясно колеги тъмно синята е91. Снимката е правена през март и беше облачно и валеше. Снимката е правена от около 30 метра от колата. А в средата е е90ка с някакви афтърмаркет фарове и ще видите че едвам се личи че светят в червено.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 11 Авг 2016, 16:55

hus0 написа:
20160811_174012.jpg

Моята е в дясно колеги тъмно синята е91. Снимката е правена през март и беше облачно и валеше. Снимката е правена от около 30 метра от колата. А в средата е е90ка с някакви афтърмаркет фарове и ще видите че едвам се личи че светят в червено.

Какви са тези крушки или са ЛЕД рингове? Много добре се виждат

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93