Смяна на маслото на автоматик е90?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
Re: Смяна на маслото на автоматик е90?
Миналата седмица обслужих автомата - 6hp21. Изключително позитивен резултат - по-гладки и бързи смени. Кутията събира 9.5л според ръководството на ZF, така че са необходими 10 тубички по 1л.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Аз съм с GM 6L45R кутия, скоро ми предстои смяна и дават масло номер 83220397114, което се води Дексрон VI от БМВ. Има ли някой с такава кутия, който е сменял?
Never mistake motion for action...
- eleanor
- Потребител
-
- Кара: BMW 320d 2007
- Мечтае да кара: 2015 BMW 6-series Coupe
Здравейте, момчета. Наскоро си взех 320d 2007 автоматик. Проблемът е, че момичето, от което взех колата, не помни дали е сменяла маслото на автоматика. Тя е първа собственичка и колата е на 212000 (горе-долу -не помня с точност). Вчера я обслужвах - масло и накладки и помолих да погледнат маслото на автоматика. Казаха, че е бистро и засега е ок. Изчетох темата ви, но така и не мога да разбера дали все пак трябва да го сменя или не... Предпочитам да дам 500 за смяна на масло отколкото 2000 за скоростна кутия.. 
Не знам какво да правя... Моля, помогнете ми...

Не знам какво да правя... Моля, помогнете ми...
Не е важно да знаеш всичко. Важното е да знаеш къде да го намериш!

- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Здравей колега, първо - честита придобивка
Моята също я взех на тези километри, пак отидох да огледат маслото на автомата и казаха, че било учудващо бистро за масло на 7 години, но е хубаво да се смени. Предпочетох да дам 720лв. за пълна смяна, от колкото 5 бона за автомат. Съветвам те да направиш същото, защото километрите са много, а за един автомат маслото е най- важното. От БМВ пишат, че маслото е life time, но под life, те имат предвид гаранцията (т.е 5 год.)
Ако някой ти каже, че маслото не трябва да се сменя - в голяма заблуда е.
П.П: Като смениш маслото ще усетиш автомата, че превключва по- гладко.

- eleanor
- Потребител
-
vanka7a написа:Здравей колега, първо - честита придобивкаМоята също я взех на тези километри, пак отидох да огледат маслото на автомата и казаха, че било учудващо бистро за масло на 7 години, но е хубаво да се смени. Предпочетох да дам 720лв. за пълна смяна, от колкото 5 бона за автомат. Съветвам те да направиш същото, защото километрите са много, а за един автомат маслото е най- важното. От БМВ пишат, че маслото е life time, но под life, те имат предвид гаранцията (т.е 5 год.)
Ако някой ти каже, че маслото не трябва да се сменя - в голяма заблуда е.
Благодаря, голяма ми е кукличка- пу-пу

Предварително благодаря.

- vanka7a
- ентусиаст
-
Да, това с машината аз го бях писал по- горе. Използва се от Gemini4, не искам да им правя реклама, но те са най- големият сервиз за автоматични скоростни кутии. Разлика има при смяна с машина и на ръка и тя е, че машината ти сменя маслото в автомата напълно, докато ако се прави на ръка, малка част от старото масло остава в турбината. Хубаво е 1вата смяна да се извърши с машина, а по- натам може и на ръка, когато смените са по- чести 

- venci_nikolov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d e90
- Мечтае да кара: M
Здравейте!Наскоро си взех е90 320d автоматик 163 коня.Autodata показва,че скоростната кутия събира 4 литра Shell N-1375,4.Но ми се струва малко за автоматик,възможно ли е да е толкова? и при смяна на маслото знам че има и някакъв филтър и гарнитура,ако може да ми дадете сайт от където да си поръчам 

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Autodata не са прави, това са данни от Е46, кутията е ZF и събира 9 литра масло с торк и 5,5 без него
- eleanor
- Потребител
-
vanka7a написа:Да, това с машината аз го бях писал по- горе. Използва се от Gemini4, не искам да им правя реклама, но те са най- големият сервиз за автоматични скоростни кутии. Разлика има при смяна с машина и на ръка и тя е, че машината ти сменя маслото в автомата напълно, докато ако се прави на ръка, малка част от старото масло остава в турбината. Хубаво е 1вата смяна да се извърши с машина, а по- натам може и на ръка, когато смените са по- чести
Благодаря ти много

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Информация директно от ZF - на 100 к
В ръководстовото на ZF пише следното : Depending on the driving style, ZF therefore recommends a transmission oil change every 80 000 to 120 000 km, or after 8 years at the latest.
Race Chip Ultimate + App control 3.0d 258ксhttps://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=133&t=438448&p=4501949#p4501949
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Taruno написа:Autodata не са прави, това са данни от Е46, кутията е ZF и събира 9 литра масло с торк и 5,5 без него
Потвърждавам на 100%,вчера го правих на моята на ръка,не го правих с машина,първо че искат повече от нормалното за тая смяна,второ че моето е сменяно ,но прсото потече от картера (като разгледах в нета доста се случва) събра почти 6лтр без малко....незнам дали си въобразявам,аз проблем със смяната на предавките не съм имал сменя си на 1600 плавно но сега сякаш по-бързо реагира като натисна педала...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- venci_nikolov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d e90
- Мечтае да кара: M
Vencislav Nikolov <venci.nikolov@gmail.com>
Jun 22 (2 days ago)Здравейте!
Искам да попитам каква е цанта за смяна на масло на автоматична скоростна кутия?Колата е е90 320d 2005 година.
*** <***@bmw-varnacars.bg>
Jun 22 (2 days ago)
to me
Здравейте г-н Николов,
За да Ви направим оферта за смяна на масло на скоростната кутия на автомобила Ви, ни е необходимо да ни пратите номер на рама.
Също така е добре да знаете, че маслото в автоматичните скоростни кутии на BMW е "Life time" и не е необходимо да бъде подменяно на определен интервал от километри или време.
Поздрави,
Ами сега?
- Wolfen
- старши ентусиаст
-
- Кара: само по празници
venci_nikolov написа:Vencislav Nikolov <venci.nikolov@gmail.com>
Jun 22 (2 days ago)Здравейте!
Искам да попитам каква е цанта за смяна на масло на автоматична скоростна кутия?Колата е е90 320d 2005 година.
*** <***@bmw-varnacars.bg>
Jun 22 (2 days ago)
to me
Здравейте г-н Николов,
За да Ви направим оферта за смяна на масло на скоростната кутия на автомобила Ви, ни е необходимо да ни пратите номер на рама.
Също така е добре да знаете, че маслото в автоматичните скоростни кутии на BMW е "Life time" и не е необходимо да бъде подменяно на определен интервал от километри или време.
Поздрави,
Ами сега?
Това не е вярно. Точно обратното ще ти кажат в Дару Кар (питал съм). Още повече, че има официален вътрешен бюлетин на БМВ, в който пише, че маслото се сменя. По спомен беше на около 100-130 000км.
- vanka7a
- ентусиаст
-
Леле и тези са от хората, които смятат, че като пише "life time", BMW ти гарантира, че маслото на 200-300-400К км. ще има същите свойства, като на новото масло...
Ако не искате да правите автоматичните си кутии - сменяйте маслата им и само ZF! BMW нямат интерес да правят и да им бъдат правени вечни консумативите и частите, за тях "life time" означава 5год.