Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- g.velichkov
- Потребител
-
- Кара: Daewoo Racer (Здрава като трактор)
- Мечтае да кара: E90
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Здравейте на всички от форума,които съм прочел на 80%. Все пак имам колебания относно избора на е90.Спрял съм се на два екземпляра.Уточнявам машината ще се кара не повече от 20к километра на година(поне такива са ми потребностите засега).Екземплярите са сивата 320д 163кс. 2007г пробег 80к ,навигация, люк.Синята 318и 2007 пробег 56к,навигация ,страшни джанти.Ако може дайте обективно мнение,че ми е трудно да избера.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Е щом ще караш по 20к на година, за какво ти е дизел? Вземи си бензиново, достатъчно икономични са валветроник моторите, поне няма да сменяш турбини, дюзи и т.н глупости
- cocosas
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 / e46
аз съм за бензина пък и винаги можеш да сложиш АГУ ...
- alex70
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 320D
A зависи и какво търсиш като мощност. Дизела с чип отива на 200 к. с
, а бензина с АГУ сам може да сметнеш. : 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
На снимките виждам само сивата, но мисля, че се сещам за коя синя говориш, ако е от обявите в мобиле-то. Аз лично съм почитател на бензина, но в случая е важно коя кола в каква кондиция е и на теб коя ще ти "легне" на сърце. Ако не си карал и двата мотора, направи го и тогава вземи решение. Колите са на малко км, така че с твоето каране при добра поддръжка ще минат поне 3г докато започнат сериозните проблеми (относително е все пак), дизела след време ще го продадеш по-лесно и изгодно, с бензина като цяло ще имаш по-малко главоболия. Наистина е субективно, не може да сме ти много полезни.
Never mistake motion for action...
Aз мога ли да помоля за един съвет. Колебая се м/у е90 330d 330i или е60 същите двигатели (530d или 530i). Доколкото разбрах от чужди форуми 3.0d е доста по здрав от 2.0d вие на какво мнение сте?
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
FidoDido написа:Aз мога ли да помоля за един съвет. Колебая се м/у е90 330d 330i или е60 същите двигатели (530d или 530i). Доколкото разбрах от чужди форуми 3.0d е доста по здрав от 2.0d вие на какво мнение сте?
здравината е относително понятие... няма такова нещо като "единия е по-здрав от другия" ... погледни го по следния начин
купуваш си 2 чисто нови - 330d и 320d, караш ги по 300 000км с редовно обслужване и без простотии(бърнаути, донъти за повече от минута и прочее) ... двете коли няма да мръднат или ако се покаже дефект ще е над 200-250к км.
е, кой е по-здравия от двата?
по-здравия мотор е по-добре екслоатирания!

мен лично ми е интересно защо се колебаеш между 5-та и 3-та серия, да кажем, че моторите са идентични по мощност, но двата модела автомобили са крайно различни

първо се уточни със себе си какво искаш за да можем и ние да те насочим след това ... колкото ни се отдава, де

You said: "Time will change!" What if it changes you?
Еми аз се чудя поради факта, че може да изпадне по-добре експлоатирана 3-ка примерно или 5-ца не се знае какво ще уцеля, а за бензиновите версии какво мислите, според мен там ще се дават повече пари за гориво, но пък ще създават по-малко главоболие или не е така
- Alegron
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ex.E90, pr.E46, fu.?30
Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Нека го кажем така: Чуваш 6 на брой позитивни мнения за 30d от общо 8, или чуваш 30 позитивни мнения от общо 40 относно 20d. Къде е уловката? Така поставени нещата, кое смяташ за по-добър вариант? 
Sent from my iPhone using Tapatalk

Sent from my iPhone using Tapatalk
- Ranchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Всичко с гуми !
- Мечтае да кара: постояно с пълен резервоар !
- Детайли за колата: Vw passat,
Audi a3,
Bmw e36,
Bmw e60,
Mitsubishi Evo X
Everyday S204 C220 :(
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details
Колеги някои нещо знае ли за тази кола. Питам от името на брат си които си я е харесал
Колеги някои нещо знае ли за тази кола. Питам от името на брат си които си я е харесал

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Таава кола на такава цена (а със сигурност има накъде да падне), нямаше да чакам дълго да я закарам на проверка в Дару и да действам 

Never mistake motion for action...
- g.velichkov
- Потребител
-
Благодаря за обективните мнения!Наистина съм малко притеснен понеже ми е първата кола която си купувам със собствени средства.От утре започвам тест драив на няколко машини.Разбрал съм се с банката за лизинг.Последното на което съм се спрял е премиум селекшън 318и от Дару (страх лозе пази) друго си е гаранция пък и без навигация може.Общо взето това е,ще пиша след пробното шофиране!
- g.velichkov
- Потребител
-
Здравейте! Днес правих тест драйв на 318и 143к.с ....Не мога да преценя. Не,че е бавна, но трябва и още малко сила,иначе звука от мотора е песен,много ми хареса , сигурно заради Мпакета . В понеделник ще карам 320д 163к.с. Искам да попитам има ли съществена разлика между 320д 163к.с и 320д 177к.с като динамика,разход, здравина,шум на мотора.Благодаря предварително!
- Kalin Kulev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92
- Мечтае да кара: WSBK
Ела да направиш кръгче с моето 330xd съвсем да се объркаш 

- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Аз лично намерих разлика между 163 и 177 к.с. главно в разхода и звука на мотора. 177 коньовия ми се стори по-тих, но може и да е бил по-загрял в сравнение с 163 коньовия (и при двата това има голямо значение за шума). За мен по-новия мотор в случая е по-добър.