Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Re: Бързи въпроси и отговори
koksimir написа:vld написа:Satanism написа:Сменял ли си си масления сепаратор?
Кое е масления сепаратор при дизела?
Да не би да имаш в предвид филтъра за картерни газове?
филтър картерни газове е сменян като купих колата но със следващата смяна отново ще се сменя. Възможно ли е да издържа по-малко от 30к този филтър? Сложих оригинален на BMW
Едва ли.....
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
ivodivo написа:Веригата на 330xd 2011 245 кс мотора отпред ли се намира или отзад?
Кога се сервизира и как се разбира дали е за сервизиране?
Ако се скъса удря ли клапаните? Благодаря
Веригата на този мотор е отзад, от към скоростната кутия, желателно е при покупка на такава кола втора ръка да се смени, освен ако не ти покажат документ че е минала сервизна акция за подмяна.
Пробега ако е на 250к и не е обслужвана веригата си е направо задължително.
Ако е много ратегната се чува едно стържене на празен ход при подаване на газ, но е много относително има коли при които се къса без симптоми, както има коли на по 500-600к км. без никакви проблеми с оригиналния ангренаж.
Така, че всичко е относително.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Бързи въпроси и отговори
Колеги, за да не купувам дебитомер напразно, реших да снимам и да ви покажа какво ми излиза на живи данни. Няма никакви грешки, просто колата почна да пуши както писах по-горе, ще направя и почистване на системата както колегата vld предложи, но ми се иска дотогава едно по едно да отхвърлям нещата. Също съм снимал и дюзите, за да видите как са и да споделите дали трябва да правя нещо и по тях.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Колеги, не разбрах сега дали имам проблем с дебитомера? Може ли някой по-компетентен да види живите данни и да се изкаже?
dextuar написа:Гецата написа:dextuar написа:Какво имаш предвид? Не ми дава грешка, ако това имаш предвид, а и в други теми точно това меню са пускали снимки колеги, които са имали съмнения за дебитомер. Иначе мога да я прочета с ИНПА, ДИС и ИСТА-Д.Гецата написа:Така с инпата през дюзите гледаш корекциите на цилиндрите![]()
За дебитомера прочети я на друга диагностика и кажи какво дава
Рейла ти държи по високо налягане на празен ход от колкото трябва да е
И по добре гледай живи данни през Иста
Ето колега, прочетох колата с ИСТА, като гледам, actual и desired стойности са много близки. Обаче като вляза в дебитомера при адаптациите, стои все на 0, явно не иска да се адаптира или е нормално да е така, ако не му трябват корекции?
Колеги, не разбрах сега дали имам проблем с дебитомера? Може ли някой по-компетентен да види живите данни и да се изкаже?
Последна промяна Dextuar на 15 Юли 2016, 7:11, променена общо 2 пъти
- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
Вторият клип не са дюзи
А корекция на цилиндри
А корекция на цилиндри

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Бързи въпроси и отговори
Гецата написа:Вторият клип не са дюзи
А корекция на цилиндри
Доколкото съм запознат, така се проверяват през ИНПА дюзите - по корекциите, малко корекции, здрави дюзи, поне на теория
- Гецата
- некъв ентусиаст
-
Така с инпата през дюзите гледаш корекциите на цилиндрите

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Бързи въпроси и отговори
Какво имаш предвид? Не ми дава грешка, ако това имаш предвид, а и в други теми точно това меню са пускали снимки колеги, които са имали съмнения за дебитомер. Иначе мога да я прочета с ИНПА, ДИС и ИСТА-Д.Гецата написа:Така с инпата през дюзите гледаш корекциите на цилиндрите![]()
- Satanism
- ентусиаст
-
Един малко нестандартен въпрос:
Някой има ли свежа идея, как интелигентно да увеличим капацитета на резервоара?Всичко от +4л нагоре до +9 ми върши работа.Или с други думи, трябват ми 65л гориво в колата...
Някой има ли свежа идея, как интелигентно да увеличим капацитета на резервоара?Всичко от +4л нагоре до +9 ми върши работа.Или с други думи, трябват ми 65л гориво в колата...
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Satanism написа:Един малко нестандартен въпрос:
Ще ти изкарам една тема от е90пост за extension tank, +10 литра става ама губиш мястото на чейнджъра
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Taruno написа:Satanism написа:Един малко нестандартен въпрос:
Ще ти изкарам една тема от е90пост за extension tank, +10 литра става ама губиш мястото на чейнджъра
@Taruno
Колега, а нещо по моя въпрос, знам, че си компетентен

- Гецата
- некъв ентусиаст
-
dextuar написа:Какво имаш предвид? Не ми дава грешка, ако това имаш предвид, а и в други теми точно това меню са пускали снимки колеги, които са имали съмнения за дебитомер. Иначе мога да я прочета с ИНПА, ДИС и ИСТА-Д.Гецата написа:Така с инпата през дюзите гледаш корекциите на цилиндрите![]()

- Satanism
- ентусиаст
-
Taruno написа:Satanism написа:Един малко нестандартен въпрос:
плиийз....
нямам чейнджър

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Бързи въпроси и отговори
Гецата написа:dextuar написа:Какво имаш предвид? Не ми дава грешка, ако това имаш предвид, а и в други теми точно това меню са пускали снимки колеги, които са имали съмнения за дебитомер. Иначе мога да я прочета с ИНПА, ДИС и ИСТА-Д.Гецата написа:Така с инпата през дюзите гледаш корекциите на цилиндрите![]()
Ok, благодаря колега, ще погледна утре през иста, въпреки че досега не съм гледал живи данни през нея. Иначе това повишено налягане в рейла на какво може да се дължи и опасно ли е да карам така?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Не е много на добре, може да е от много неща от запушени дюзи до гнп-то, изтървали дифтунги на дюзите и рейла компенсира(тов го бях чел в една тема за пикаеща дюзи, но не от разпръсквача)
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Бързи въпроси и отговори
Taruno написа:Не е много на добре, може да е от много неща от запушени дюзи до гнп-то, изтървали дифтунги на дюзите и рейла компенсира(тов го бях чел в една тема за пикаеща дюзи, но не от разпръсквача)
Тоест, да ги свалям и на стенд?
Бтв: Какво е гнп?