Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Re: Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от (h)aman » 22 Дек 2016, 14:10

Далавера е разбира се, ако я вземеш с тази мисъл да налееш поне 3к в нея. Ако си дадеш всичките пари за колата и мислиш, че ще я вземеш и ще караш, няма да е много далавера. :lol:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 22 Дек 2016, 14:15

То във всяка една ще налееш 3-4к, въпроса е кога и дали наведнъж?
Ако не е на веднъж е ОК, иначе става неприятно :yes:
Така или иначе караш ли си има консумативи обслужване, тия коли са си вече на години и километри и си се почва окачване амортисьори, това онова...
Джантите са ти най малкия проблем...
Тая специално вероятно е удряна отзад в дясно, гледам фейсов стоп са и лепнали :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 22 Дек 2016, 14:23

Брей, чак като каза това за стопа го забелязах... нещо нямам нюх да следя за детайли по снимките. Аз забелязвам, че има и някакви странни лампички над предните фарове може и там да се крие друга тайна.

А относно разходите - след като си направих сметката с разходите за 1 година и за миг съжалих, че не си останах с 36-цата :D
Убедих се, че почти без изключения каквото и да се вземе от автокъща има едни 3+ бона за административни разходи (регистрация, застраховка, каско) + обслужване и потенциални дребни ремонти. Ако има нещо по-сериозно - сумата расте. Това е нещо като обективно послание към бъдещите купувачи - казано от човек след точно 1 година от покупката.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 22 Дек 2016, 14:33

drago9205 написа:Брей, чак като каза това за стопа го забелязах... нещо нямам нюх да следя за детайли по снимките. Аз забелязвам, че има и някакви странни лампички над предните фарове може и там да се крие друга тайна.

А относно разходите - след като си направих сметката с разходите за 1 година и за миг съжалих, че не си останах с 36-цата :D
Убедих се, че почти без изключения каквото и да се вземе от автокъща има едни 3+ бона за административни разходи (регистрация, застраховка, каско) + обслужване и потенциални дребни ремонти. Ако има нещо по-сериозно - сумата расте. Това е нещо като обективно послание към бъдещите купувачи - казано от човек след точно 1 година от покупката.

Повечето хора, пишещи в тази тема, караме Е9х и като кажем, че някоя кола е кенеф за 9к и че няма смисъл от покупка и питащия най-често се засяга и го приема за заяждане. А истината е, че никой не иска да му се подиграва или омаловажа възможностите му, но просто сме миналия по тоя път и знаем как хвърчат едни суми, които човек трудно си ги представя преди покупката :bchug:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 22 Дек 2016, 14:38

drago9205 написа:Брей, чак като каза това за стопа го забелязах... нещо нямам нюх да следя за детайли по снимките. Аз забелязвам, че има и някакви странни лампички над предните фарове може и там да се крие друга тайна.

E36-цата се кара безплатно на фона на Е90, но и колите нямат база за сравнение. Така, че общо взето важи лафа получаваш това, за което плащаш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 22 Дек 2016, 14:55

b00st написа:E36-цата се кара безплатно на фона на Е90, но и колите нямат база за сравнение. Така, че общо взето важи лафа получаваш това, за което плащаш.

Тук спор няма, комфортът е различен наистина. Но и всеки трябва да си прави сметката и да прецени - иска ли комфортът и усещането в замяна на една инвестиция (то не е баш инвестиция, ама айде :D ) или му е по-добре да кара старата кола за без пари и да си има една добра сума непохарчени пари :) Лошото е, че много от хората уж са свикнали да си правят сметката... ама всъщност не са.

dextuar написа:Повечето хора, пишещи в тази тема, караме Е9х и като кажем, че някоя кола е кенеф за 9к и че няма смисъл от покупка и питащия най-често се засяга и го приема за заяждане. А истината е, че никой не иска да му се подиграва или омаловажа възможностите му, но просто сме миналия по тоя път и знаем как хвърчат едни суми, които човек трудно си ги представя преди покупката :bchug:

Даже се замислих, че тема от сорта на "Колко сте похарчили по вашата е9Х?" ще е им е много показателна за невярващите - да им я даваме за референция :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 22 Дек 2016, 15:04

drago9205 написа:
dextuar написа:Повечето хора, пишещи в тази тема, караме Е9х и като кажем, че някоя кола е кенеф за 9к и че няма смисъл от покупка и питащия най-често се засяга и го приема за заяждане. А истината е, че никой не иска да му се подиграва или омаловажа възможностите му, но просто сме миналия по тоя път и знаем как хвърчат едни суми, които човек трудно си ги представя преди покупката :bchug:

Даже се замислих, че тема от сорта на "Колко сте похарчили по вашата е9Х?" ще е им е много показателна за невярващите - да им я даваме за референция :D

Съмнявам се. Ще си кажат, че те са някакви късметлии, а ние някакви балами, които сме уцелили бангиите. Народопсихология, какво да се прави :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 320dA M47
Детайли за колата: УНИКАТ!!1

Мнение от bmw_machine » 22 Дек 2016, 22:19

Добра идея, пуснете една такава тема :) Наскоро един познат майстор ми каза "вие в БМВ пауър само се хвалите, ама не казвате колко пари хвърляте по тия коли" :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от nick87 » 23 Дек 2016, 21:50

Привет скъпи колеги, в навечерието на тeзи светли празници, си мечтая и аз за нещо под елхата :) Много съм близо до покупка, та реших да се допитам до вас.

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=h37hxg

Моля за съвет и вашите мнения за зверчето, ще си струва ли да я взема? Поддръжката ще мога да я поема, но не обичам да се впускам в непрестанни ремонти. Мисля да я закарам до Дару за преглед преди покупката. Проверих я по VIN номера, всичко си излиза същото. Много се извинявам, ако вече сте я коментирали и благодаря!

И весело изкарване на празниците! :mhihi:

Потребител
Аватар
Кара: Е46 318i, Е91 320d
Детайли за колата: Е46 318i, Е91 320d

Мнение от Smok » 24 Дек 2016, 15:20

Преди 3 месеца я гледах. Изглеждаше ми измъчена... Задължително проверка в сервиз...
https://www.facebook.com/OvertopAgency/
EVENTS*BABYSITTING & ENTERTAINMENT*BTL

Аватар
Кара: E90 335D LCI

Мнение от misho968 » 24 Дек 2016, 17:45

Привет колеги! Преди няколко месеца изпуснах една е90-ка 335d на ниска цена, мой приятел я купи и от тогава си търся такава като гледам да е под 20к. :( Предпочитам цялата черна (вън и вътре) кожа или алкантара, парктроник, нави, пакет и перата. Спрях се на два екземпляра и Ви моля за мнение или ако някой ги е гледал да не бия само път. :bowdown:
1). http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11482345353138203&slink=h3ke9l
2). http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11477813030174558&slink=h3ke9l

Весели празници! :bchug: :)

старши ентусиаст
Аватар

Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от Dextuar » 24 Дек 2016, 18:12

misho968 написа:Привет колеги! Преди няколко месеца изпуснах една е90-ка 335d на ниска цена, мой приятел я купи и от тогава си търся такава като гледам да е под 20к. :( Предпочитам цялата черна (вън и вътре) кожа или алкантара, парктроник, нави, пакет и перата. Спрях се на два екземпляра и Ви моля за мнение или ако някой ги е гледал да не бия само път. :bowdown:
1). http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11482345353138203&slink=h3ke9l
2). http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11477813030174558&slink=h3ke9l

Весели празници! :bchug: :)

Вярно, че е Коледа, ама чак пък 2-3к някой да ти смъкне, не вярвам чак такъв подарък да ти направи. Успех с търсенето!
Последна промяна Dextuar на 24 Дек 2016, 19:03, променена общо 1 път

Потребител
Аватар

Мнение от nick87 » 24 Дек 2016, 18:28

Smok написа:Преди 3 месеца я гледах. Изглеждаше ми измъчена... Задължително проверка в сервиз...

О да, абсолютно! Аз минах да я видя миналата седмица, беше ми по път. Трябва си обстоен оглед. Надявам се още някой колега да даде съвет :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330i

Мнение от ico83 » 26 Дек 2016, 22:28

Здравейте, имам намерението да си правя новогодишен подарък и гледам това комби

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=h4qr54

ще съм благодарен някой да изкаже мнение за автомобила като цяло и конкретно за този, понеже до преди два дни бях на е46 330и и не знам какво да очаквам от дизела

Благодаря предварително на всички отзовали се!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 26 Дек 2016, 23:30

ico83 написа:Здравейте, имам намерението да си правя новогодишен подарък и гледам това комби

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=h4qr54

ще съм благодарен някой да изкаже мнение за автомобила като цяло и конкретно за този, понеже до преди два дни бях на е46 330и и не знам какво да очаквам от дизела

Благодаря предварително на всички отзовали се!

Виждам сцепено уплътнение на шофьорска вратата, претапициран волан, мрежата на гърба на шофьорската седалка виси. Паднала е експлоатация. М пакета изглежда истински.

Sent from my F3111 using Tapatalk

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93