Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Бързи въпроси и отговори
Phil написа:Gqbriel написа:Phil написа:Колеги, как мога да разбера дали колата е мапвана? Всеки път, като я закача на диагностика и ми излиза грешка МАP VALUES INCORRECT и започвам да си мисля, че някой пишман тунер се е гаврил с нея.
сваляш софта и се гледа
Явно няма лесен начин и ще трябва да ходя някъде
Има, закачаш през ИСТА-Д и ако не ти излезе good will exception или подобно докато закачаш колата, значи софта не е пипан.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Бързи въпроси и отговори
dextuar написа:Phil написа:Gqbriel написа:Phil написа:Колеги, как мога да разбера дали колата е мапвана? Всеки път, като я закача на диагностика и ми излиза грешка МАP VALUES INCORRECT и започвам да си мисля, че някой пишман тунер се е гаврил с нея.
сваляш софта и се гледа
Има, закачаш през ИСТА-Д и ако не ти излезе good will exception или подобно докато закачаш колата, значи софта не е пипан.
Какво излиза?Това не съм го виждал никога..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Gqbriel написа:dextuar написа:Phil написа:Gqbriel написа:Phil написа:Колеги, как мога да разбера дали колата е мапвана? Всеки път, като я закача на диагностика и ми излиза грешка МАP VALUES INCORRECT и започвам да си мисля, че някой пишман тунер се е гаврил с нея.
сваляш софта и се гледа
Съобщение, с "billing exceptions" и разни други инструкции ....излиза след като приключи идентификацията на колата.И при мен се появи веднага след мапа.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Satanism написа:Gqbriel написа:dextuar написа:Phil написа:Gqbriel написа:Phil написа:Колеги, как мога да разбера дали колата е мапвана? Всеки път, като я закача на диагностика и ми излиза грешка МАP VALUES INCORRECT и започвам да си мисля, че някой пишман тунер се е гаврил с нея.
сваляш софта и се гледа
Съобщение, с "billing exceptions" и разни други инструкции ....излиза след като приключи идентификацията на колата.И при мен се появи веднага след мапа.

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Дам, и при мен след мапа се появи, после разбрах и кога се получава
Вакуум помпата пластинките се клатеха доста, по-горе пуснах снимки, занитихме ги и по-късно ще направим инспекция. Благодаря на всички колеги за съветите
Вакуум помпата пластинките се клатеха доста, по-горе пуснах снимки, занитихме ги и по-късно ще направим инспекция. Благодаря на всички колеги за съветите

- bawarec 73
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: купе
Кога започва фейса при е -90 месец и година?
- TTODOR
- Потребител
-
- Кара: 6 cylinder
Здравейте колеги,
бихте ли ми препоръчали хоби сервиз под наем с подемник (може и канал в краен случай) в София.Инструменти не са ми нужни,трябва ми за няколко часа да си човъркам и сменя водната помпа.
Благодаря предварително!
бихте ли ми препоръчали хоби сервиз под наем с подемник (може и канал в краен случай) в София.Инструменти не са ми нужни,трябва ми за няколко часа да си човъркам и сменя водната помпа.
Благодаря предварително!
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
9.2008.....
Здравейте колеги,
Имам следното питане относно износени спирачни дискове и накладки. На контролният преглед преди месец ми казаха, че трябва догодина да ги сменям. Тъй като ми предстои дълго пътуване над 1000км., искам да попитам какви са опасностите, ако случайно по време на пътя датчиците предупредят, че има проблеми с тях. Мога ли при това положение да продължа пътуването или ще трябва спешно да се вземат мерки на място - с евентуална смяна на проблемите части. Питам тъй като съм отскоро шофьор и нямам представа как стоят нещата.
Имам следното питане относно износени спирачни дискове и накладки. На контролният преглед преди месец ми казаха, че трябва догодина да ги сменям. Тъй като ми предстои дълго пътуване над 1000км., искам да попитам какви са опасностите, ако случайно по време на пътя датчиците предупредят, че има проблеми с тях. Мога ли при това положение да продължа пътуването или ще трябва спешно да се вземат мерки на място - с евентуална смяна на проблемите части. Питам тъй като съм отскоро шофьор и нямам представа как стоят нещата.
- The_One1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 320d 177hp
Здравейте . Всеки ден се чудих защо не ми се чува звука за колана и така нататък.. И днес се натъкнах на това..дали мога да си вкл.звука
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна The_One1 на 25 Авг 2016, 19:12, променена общо 2 пъти
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
zaharia написа:Здравейте колеги,
Имаш 2000км интензивно шофиране след светване на предупредителната лампа.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Здравейте,имам следния въпрос,трябва да докарам Е30 от бургас до СФ,но понеже цените които ми обявяват са леко високи (според мен нормално и не съм и коментирал,все пак е доста занимавка от Бургас до София) та въпроса е мога ли с моята кола и колесар да я издърпам ,колата е 330хи хафтомат.Предупреди ме мой приятел,че може да счупя автомата,но пък аз се чудя как си теглят хората лодките на дълги разстояния...та някой да сподели мнение ,опит
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Gqbriel написа:Здравейте,имам следния въпрос,трябва да докарам Е30 от бургас до СФ,но понеже цените които ми обявяват са леко високи (според мен нормално и не съм и коментирал,все пак е доста занимавка от Бургас до София) та въпроса е мога ли с моята кола и колесар да я издърпам ,колата е 330хи хафтомат.Предупреди ме мой приятел,че може да счупя автомата,но пък аз се чудя как си теглят хората лодките на дълги разстояния...та някой да сподели мнение ,опит
Виж си лимита за теглене и прецени спрямо това като добавиш теглото на колесара. Автомата не би трябвало да има проблем, с Х3ката теглим каравана 9,5 метра 2.1 тона в стотици км.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Taruno написа:Gqbriel написа:Здравейте,имам следния въпрос,трябва да докарам Е30 от бургас до СФ,но понеже цените които ми обявяват са леко високи (според мен нормално и не съм и коментирал,все пак е доста занимавка от Бургас до София) та въпроса е мога ли с моята кола и колесар да я издърпам ,колата е 330хи хафтомат.Предупреди ме мой приятел,че може да счупя автомата,но пък аз се чудя как си теглят хората лодките на дълги разстояния...та някой да сподели мнение ,опит
Виж си лимита за теглене и прецени спрямо това като добавиш теглото на колесара. Автомата не би трябвало да има проблем, с Х3ката теглим каравана 9,5 метра 2.1 тона в стотици км.
А с твърда връзка има ли разлика,100% лимита ми е над теглото на 30ката,просто се чудех,все пак мотора не е малък и не трябва да му се отрази а автомата ще е в ръчен режим по магистралата а и ще карам не повече от 90км/ч