Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Bexim написа:vvasilev1 написа:Няма нищо да видите на тоя ВИН щото това е италия и там има една-две инспекции до 50 хил км и после черна дупка.
Щом Марийка е така, значи всички жени са така..![]()
Има коли от Италия с пълна сервизна история в БМВ.
Ако искате ще ви снимам на моята.. Има собственици и собственици, това е!
Не че това е гаранция за качество, но поне е нещо.
И не е само моята от Италия. Като търсих, доста изпадаха с история и на реални км, е хубаво де, не доста, но имаше.. Не бяха най-евтините в никакъв случай.
Тъпото беше, че имаше една 325-ца в Дупнице преди фейса, М-пак, всичко, много готина беше - 200К км, реални, отново гледана от-до в оторизирани сервизи.. Върнаха я на 160К.. Безумие
P.S. И на мен ми е много интересно XD-то на какъв пробег ще излезе.. Просто защото големи дизели се карат, факт.
Мога да ви покажа волан на 195К и такъв на 91К (до 125К не мръдна) - отново - собственици и собственици! Има хора, на които им се потят ръцете и от там - повече износване, киселина, у, а.. Има мурдари, хора, които просто се возят, но искат премиум автомобил.. Има дебели, слаби - от там и седалката..
Излиза, че е има огромен период от време без история, преди това до 120к супер подробна ама това е било 2011та и е приключила с гаранциите, 2015та изведнъж е влезнала на 178к (най-вероятно да запише врътнатите км - думи на човека в БМВ) . По телефона ми диктуваха та не съм записвал точно, но мога и разписка да получа.
До въпросния колега, който така учтиво ми се заяде - какви викаш имаш човек дето вкарва коли и ти взимаш и препродаваш като излезе нещо, и пак за ДВА МЕСЕЦА ти си купил колата, снимал си масла филтри + тези на скорости и диференциали и си платил гражданска, каско не знам, еко такса набил си едни бързи 1500 лв за ДВА МЕСЕЦА да се повозиш. Казвай друг пък като искаш някоя хубава кола за два месеца за 1500 лв. ще ти намеря под наем и ще е много по-лъскава от Е91

- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Е точно те тази врътка я правят всички.
Не искам да обиждам колегата или колата, но болшинството от търговците правят точно това..
И то не е само в БМВ - и другите марки също.
Говоря за `проверяването в сервиз`
Не искам да обиждам колегата или колата, но болшинството от търговците правят точно това..

Говоря за `проверяването в сервиз`
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Bexim написа:Е точно те тази врътка я правят всички.
Не искам да обиждам колегата или колата, но болшинството от търговците правят точно това..![]()
Аз не искам също да обиждам колегата, но разбрах, че не е търговец, а за себе си ги взима колите. И понеже не вярвам да е филантроп, който купува запазени коли, обслужва ги, за да ги продаде на някой късметлия след няколко месеца на доста прилична цена, някак не ми се връзва картинката. Но пък може и да има и такива хора, просто поне аз не познавам. Тези, които познавам, обикновено карат коли класи над БМВ 3-та серия, та го правят цялото това упражнение с постоянната смяна на коли от скука и разнообразие, но май този случай далеч не е такъв...
- iasend
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 335xd
- Мечтае да кара: 350xd ;)
- Детайли за колата: F31 335xd
Гледах една Варненска 330 xi...пише 2007-ма средатата тя 2005-та се оказа...разговора приключи бързо със собственика
Днес огледах и тази http://www.cars.bg/c1721647
Не беше от най-запазените вътре. Светеше и грешка на dynamic xenon-а че не се върти наляво надясно. Колко би бил ремонта на подобно нещо някой има ли представа? Беше пукнала турбопът и всичко беше в масло, което ме навежда на мисълта че или не е сменен филтъра на картерната вентилация или турбината е тръгнала...иначе колата вървеше адски много...все пак е чипната, пемахнат EGR и DPF. Предната гума беше много дълбоко наранена и каско нямаше...ако човека свали някви пари и оправи турбопътя бих я закарал на пълна проверка...мнения?
Като цяло почти не видях кола която продавачите да не спестяват забележки и да се опитват да ги прикрият.....
Днес огледах и тази http://www.cars.bg/c1721647
Не беше от най-запазените вътре. Светеше и грешка на dynamic xenon-а че не се върти наляво надясно. Колко би бил ремонта на подобно нещо някой има ли представа? Беше пукнала турбопът и всичко беше в масло, което ме навежда на мисълта че или не е сменен филтъра на картерната вентилация или турбината е тръгнала...иначе колата вървеше адски много...все пак е чипната, пемахнат EGR и DPF. Предната гума беше много дълбоко наранена и каско нямаше...ако човека свали някви пари и оправи турбопътя бих я закарал на пълна проверка...мнения?
Като цяло почти не видях кола която продавачите да не спестяват забележки и да се опитват да ги прикрият.....
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Купих Мерцедеса за 15, налях 4К много набързо и за 4-5К минати км го продадох за 15.. Това в рамките на 4-5 месеца беше..
Е30-ката ми стъпи на 8К за под година, продадох я за под 5К. Изминати 7К км..
Та, има и такива хора..
Но не го правя с идеята `за бизнес` просто като ме издразни една кола, то тя си тръгва..
Ама аз съм си прост, де.. Не е много логично това, което правя..
Та, има и такива хора..
Но не го правя с идеята `за бизнес` просто като ме издразни една кола, то тя си тръгва..

FREE SPIRIT
Bexim написа:Купих Мерцедеса за 15, налях 4К много набързо и за 4-5К минати км го продадох за 15.. Това в рамките на 4-5 месеца беше..
Та, има и такива хора..
Но не го правя с идеята `за бизнес` просто като ме издразни една кола, то тя си тръгва..Ама аз съм си прост, де.. Не е много логично това, което правя..
Няма как да се сравняваш с героя, който си стяга колата" като за него " ака. 1500лева и сега я продава за 14 к и има и някой лев за него

Не мога да си представя кво вкарват от Италия, честно

Аз като направя нещо подобно (изпратя кола в България ) и стоят по 3-4-5 месеца щото не искам да ги подарявам, а и не изпращам навеси пред разпад.
П.с.не съм търговец, просто мога да купувам разни коли щото имам достъп до 1-2 ма дилъри
motofan.. още един специалист. Еми при мен кола не се задържа много много,ти ако искаш си продавай и по две коли на година,слабо ме вълнува. Това че ти неможеш да взимаш моите цени е съвсем друг въпрос.Купувай си скъпи коли и лежи на тая че са перфектни.Това че друг може да си позволи да вкарва и продава на добра цена читави коли,не значи че трябва да са скраб.Гледайте си скъпите оферти и си се лъжете че правите по добър избор.
иванко
ivan 330d написа:motofan.. още един специалист. Еми при мен кола не се задържа много много,ти ако искаш си продавай и по две коли на година,слабо ме вълнува. Това че ти неможеш да взимаш моите цени е съвсем друг въпрос.Купувай си скъпи коли и лежи на тая че са перфектни.Това че друг може да си позволи да вкарва и продава на добра цена читави коли,не значи че трябва да са скраб.Гледайте си скъпите оферти и си се лъжете че правите по добър избор.
Ванко, чакамте да отвориш очите на всички, по въпроса с тънките цени У Италия

Без лоши чувства

П.с.Подозирам, че въпросът ще остане без отговор
Ха ха,motofen ама ти сериозно ли? Ако искаш и ключовете от ресторанта и от мивката да ти дам? Големи хитреци и мозъци в този фоум,ей...
иванко
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
@Админ - малко темата почна да става поредния разговор в квартална кръчма.
Колеги - темата е за избор на коли а не кой как си прави бизнеса и т.н
Колеги - темата е за избор на коли а не кой как си прави бизнеса и т.н
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Колеги искам да проверя сервизната история на един автомобил, обаче понеже явно bmwdecoder-а не е много надежден може ли някой да види този ВИН: WBAPM71060A221961. Или кажете евентуално на кой да звънна в Ауто Бавария примерно. Мерси!
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
afterdarq написа:Колеги искам да проверя сервизната история на един автомобил, обаче понеже явно bmwdecoder-а не е много надежден може ли някой да види този ВИН: WBAPM71060A221961. Или кажете евентуално на кой да звънна в Ауто Бавария примерно. Мерси!
Тука ги гледат в нета инспекциите

Sent from my HTC One using Tapatalk
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
И без талон става при дилърите, просто струва пари.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

vld написа:И без талон става при дилърите, просто струва пари.
Колко пари искат и може ли без колата въобще да се отиде?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
15-25 чувал съм различни суми