Run-flat или обикновени гуми?

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90

Re: Run-flat или обикновенни гуми?

Мнение от mitaka7 » 06 Дек 2012, 11:20

По тази тема може да се пише много. И едното и другото имат предимства и недостатъци, така че всичко е въпрос на личен избор.
Аз лично съм с обикновени гуми и гума не съм пукал от 7-8 години.

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 07 Дек 2012, 10:40

Щото караш с читави :lol:

Карай с 5-6-7 годишни гуми да видим дали няма да ги пукаш от най-малкото нещо - дупка (малка), бордюр и т.н. :)

И аз като теб съм с обикновени гуми, но предвид километража, който навъртам за година реших да си взема оригинален кит на БМВ за автомобили без резервна гума...ей така...за всеки случай - да има :)

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 07 Дек 2012, 12:04

При голяма, качествена цепка от красива българска дупка, тоя кит ще ти идва да го хвърлиш в дерето... Германците не сложили неизвестната "дупки" като са смятали уравнението на тия лепила. Що ли знам...
Never mistake motion for action...

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 07 Дек 2012, 12:16

"Голяма качествена цепка"...от дупка...на гуми с ДОТ края на 2011 отпред и края на 2012 отзад...няма как да се получи според мен, но ... да не спорим...
Кит-а + едни 200 лева за нова гума са перфектно решение лично според мен :lol: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 07 Дек 2012, 12:36

А, не спорим, говорим си. Жалко, че оставих гумата в Армеец, да видиш Дънлоп ДОТ 1112 как се цепи 5-6 см. по борда на джантата... И това при 70 км/ч. Иначе си прав, вариант е да не търкаляш гума в багажаника, а да ти е спокойно, че няма някоя рапидка да те остави на пътя, какъвто е масовият случай на пукане на гума.
Never mistake motion for action...

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 07 Дек 2012, 20:51

Dimitroff написа:"Голяма качествена цепка"...от дупка...на гуми с ДОТ края на 2011 отпред и края на 2012 отзад...няма как да се получи според мен, но ... да не спорим...

за съжаление се получава ..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 08 Дек 2012, 11:19

Turturelo написа:
Dimitroff написа:"Голяма качествена цепка"...от дупка...на гуми с ДОТ края на 2011 отпред и края на 2012 отзад...няма как да се получи според мен, но ... да не спорим...

за съжаление се получава ..

Изображение

Аз имам един въпрос,дали такива "цепки" не зависят от налягането на гумата...обикновено всички гуми от 17 на горе,мисля са с усилен борд дори и да не са run-flat :dunno:,в смисъл ако една 18-ка се кара на 2.4 за мен е мека...и до колкото знам е препоръчително 2.6 и нагоре...дори на колите ни стикерите,които производителя е дал дори на 16" при по-натоварен автомобил примерно на размер 225/50/16 дават 2.7...
Отделно случаите при отряазан асфалт ,и дефектни гуми
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

Dicky Wolf
Аватар
Кара: Z4M Roadster

Мнение от TsvetanVR » 08 Дек 2012, 14:35

Аз съм правил 20см цепка на чисто нова рънфлетка :mhihi: Треснах в дупка, стана балон, позагрях гумите по завоите после и цъфна зверски :D
Изображение

I wanna leave you far behind....

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 08 Дек 2012, 21:28

Gqbriel написа:Аз имам един въпрос,дали такива "цепки" не зависят от налягането на гумата...обикновено всички гуми от 17 на горе,мисля са с усилен борд дори и да не са run-flat :dunno:,в смисъл ако една 18-ка се кара на 2.4 за мен е мека...и до колкото знам е препоръчително 2.6 и нагоре...дори на колите ни стикерите,които производителя е дал дори на 16" при по-натоварен автомобил примерно на размер 225/50/16 дават 2.7...
Отделно случаите при отряазан асфалт ,и дефектни гуми

Не мисля, че бордовете са усилени, освен ако не говориш за XL (Extra Load). Вече разбира се зависи и от модел и бранд. Аз съм педант на тема гуми и в случая ми се дорева от яд, но пък бе един готин повод да сменя всичките с нови :D Налягането винаги зависи от автомобила, говорейки за мас-маркета гумите отиват на различни автомобили .. в случая този Michelin бе от дилърската мрежа на BMW със звездичка и на правилното налягане за този размер - 225/40/18 предни на 2.4 (при нормално натоварен автомобил), задни 255/35/18 - 2.6 - дупка - това е резултата. На предишната ми кола аналогичен размер non-RFT бяха 4-те еднакви на 2.8. При зимни 225/45/17 XL и натоварен автомобил и дават 3.5 отзад. Та зависимост няма ..

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: е90 M47

Мнение от raz0r » 21 Дек 2012, 15:36

Dimitroff написа:...реших да си взема оригинален кит на БМВ за автомобили без резервна гума...ей така...за всеки случай - да има :)

Изображение

Тоя кит го имам и аз. Досега ме е спасявал компресора два пъти.

Dicky Wolf
Аватар

Мнение от TsvetanVR » 21 Дек 2012, 21:52

Предвид цените на автомобилите от любимата марка, би трябвало този кит да си върви с колата. :)
Изображение

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 22 Дек 2012, 7:55

той си върви с колата, ако вземеш Efficient Dynamics Edition или M автомобил. Останалите са предвидени да се карат с RFT гуми, където не ти трябва реално ...

Dicky Wolf
Аватар

Мнение от TsvetanVR » 01 Яну 2013, 16:46

Абе като цяло липсата на място за резервна гума е върха на кретенията.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д
Мечтае да кара: hibrid

Мнение от 90e90e » 01 Яну 2013, 19:28

TsvetanVR написа:Абе като цяло липсата на място за резервна гума е върха на кретенията.

Напълно те подкрепям!!!

Не виждам какво ги е спряло да си сложат място за патерица. Аз пак щях ада си карам с "коравите" гуми, но с 2 идеи по-спокоен щях да съм... А и както казах в предходен пост - карането с гума без налягане е противопоказно - гумата се скапва 100 пъти по-бързо (на нова рънфлатка и дават 250 км преход, НО никой не коментира от гумата какво става после). И това ако гумата е НОВА!!! А Ако не е ???

Абе трябвало е да има патерица вътре... има начини не е било сложно, а очевидно си е необходимо...

Честита НОВА 2013г. на всички!!!
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 06 Яну 2013, 15:30

Dimitroff написа:.....................

И аз като теб съм с обикновени гуми, но предвид километража, който навъртам за година реших да си взема оригинален кит на БМВ за автомобили без резервна гума...ей така...за всеки случай - да има :)

Изображение

+1 :yes:
от ДаруКар казаха, че компресора е мощен и даже дигнал на крака некъв джиБ.
Днес го пробвах и помпа супер бързо :ok:
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93