Run-flat или обикновени гуми?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Re: Run-flat или обикновенни гуми?
По тази тема може да се пише много. И едното и другото имат предимства и недостатъци, така че всичко е въпрос на личен избор.
Аз лично съм с обикновени гуми и гума не съм пукал от 7-8 години.
Аз лично съм с обикновени гуми и гума не съм пукал от 7-8 години.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Щото караш с читави
Карай с 5-6-7 годишни гуми да видим дали няма да ги пукаш от най-малкото нещо - дупка (малка), бордюр и т.н.
И аз като теб съм с обикновени гуми, но предвид километража, който навъртам за година реших да си взема оригинален кит на БМВ за автомобили без резервна гума...ей така...за всеки случай - да има

Карай с 5-6-7 годишни гуми да видим дали няма да ги пукаш от най-малкото нещо - дупка (малка), бордюр и т.н.

И аз като теб съм с обикновени гуми, но предвид километража, който навъртам за година реших да си взема оригинален кит на БМВ за автомобили без резервна гума...ей така...за всеки случай - да има

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
При голяма, качествена цепка от красива българска дупка, тоя кит ще ти идва да го хвърлиш в дерето... Германците не сложили неизвестната "дупки" като са смятали уравнението на тия лепила. Що ли знам...
Never mistake motion for action...
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
"Голяма качествена цепка"...от дупка...на гуми с ДОТ края на 2011 отпред и края на 2012 отзад...няма как да се получи според мен, но ... да не спорим...
Кит-а + едни 200 лева за нова гума са перфектно решение лично според мен

Кит-а + едни 200 лева за нова гума са перфектно решение лично според мен

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
А, не спорим, говорим си. Жалко, че оставих гумата в Армеец, да видиш Дънлоп ДОТ 1112 как се цепи 5-6 см. по борда на джантата... И това при 70 км/ч. Иначе си прав, вариант е да не търкаляш гума в багажаника, а да ти е спокойно, че няма някоя рапидка да те остави на пътя, какъвто е масовият случай на пукане на гума.
Never mistake motion for action...
Dimitroff написа:"Голяма качествена цепка"...от дупка...на гуми с ДОТ края на 2011 отпред и края на 2012 отзад...няма как да се получи според мен, но ... да не спорим...
за съжаление се получава ..

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Turturelo написа:Dimitroff написа:"Голяма качествена цепка"...от дупка...на гуми с ДОТ края на 2011 отпред и края на 2012 отзад...няма как да се получи според мен, но ... да не спорим...
за съжаление се получава ..
Аз имам един въпрос,дали такива "цепки" не зависят от налягането на гумата...обикновено всички гуми от 17 на горе,мисля са с усилен борд дори и да не са run-flat

Отделно случаите при отряазан асфалт ,и дефектни гуми
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
- Кара: Z4M Roadster
Аз съм правил 20см цепка на чисто нова рънфлетка
Треснах в дупка, стана балон, позагрях гумите по завоите после и цъфна зверски 

Gqbriel написа:Аз имам един въпрос,дали такива "цепки" не зависят от налягането на гумата...обикновено всички гуми от 17 на горе,мисля са с усилен борд дори и да не са run-flat,в смисъл ако една 18-ка се кара на 2.4 за мен е мека...и до колкото знам е препоръчително 2.6 и нагоре...дори на колите ни стикерите,които производителя е дал дори на 16" при по-натоварен автомобил примерно на размер 225/50/16 дават 2.7...
Отделно случаите при отряазан асфалт ,и дефектни гуми
Не мисля, че бордовете са усилени, освен ако не говориш за XL (Extra Load). Вече разбира се зависи и от модел и бранд. Аз съм педант на тема гуми и в случая ми се дорева от яд, но пък бе един готин повод да сменя всичките с нови

Dimitroff написа:...реших да си взема оригинален кит на БМВ за автомобили без резервна гума...ей така...за всеки случай - да има
Тоя кит го имам и аз. Досега ме е спасявал компресора два пъти.
- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
Предвид цените на автомобилите от любимата марка, би трябвало този кит да си върви с колата. 

той си върви с колата, ако вземеш Efficient Dynamics Edition или M автомобил. Останалите са предвидени да се карат с RFT гуми, където не ти трябва реално ...
- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
Абе като цяло липсата на място за резервна гума е върха на кретенията.
- 90e90e
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: hibrid
TsvetanVR написа:Абе като цяло липсата на място за резервна гума е върха на кретенията.
Напълно те подкрепям!!!
Не виждам какво ги е спряло да си сложат място за патерица. Аз пак щях ада си карам с "коравите" гуми, но с 2 идеи по-спокоен щях да съм... А и както казах в предходен пост - карането с гума без налягане е противопоказно - гумата се скапва 100 пъти по-бързо (на нова рънфлатка и дават 250 км преход, НО никой не коментира от гумата какво става после). И това ако гумата е НОВА!!! А Ако не е ???
Абе трябвало е да има патерица вътре... има начини не е било сложно, а очевидно си е необходимо...
Честита НОВА 2013г. на всички!!!
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
Dimitroff написа:.....................
+1

от ДаруКар казаха, че компресора е мощен и даже дигнал на крака некъв джиБ.
Днес го пробвах и помпа супер бързо