Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Alexi написа:е ,ако е тоя с белия капак дето не е с директно впръскване ( как му беше заглавието ) не е толкова зле положението .. сменяш повдигачи ,сегменти и гумички и си караш
N52B30, обсъждахме го подробно преди няколко страници в темата, за който се интересува

- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Alexi написа:. сменяш повдигачи
Злите езици говорят, че не става само с повдигачи.. Ама пък май в Европа този проблем с почукването не е толкова чест..
Аз ви казах, ама не слушате - 328i от Щатско след 2009-та година и спи градо..

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
Сервизната книжка е ясна, надявам се на смислени мнения.
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
Като за тия пари хваща окото доста . За мен освновен недостатък е липсата на нави , ако това не те бърка си е оферта. Гледай я наживо.
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Хаос написа:Сервизната книжка е ясна, надявам се на смислени мнения.
Гледаш в сервизната история, ако е пълна би трябвало да са сменяни дюзи и помпа по някое време, ако е имал късмет по гаранция, ако не - платил си ги е. Не мисля, че има N53/4/5, който да си е на оригиналните при такъв пробег. Ако не са, най-вероятно ще трябва да ги сменяш.
Дюзите се хващат лесно, особено в такова време. Не казваш, че ще я гледаш, при студено палене на студено време - не може да си хване оборотите, играят докато е студена.
Ако е така то със сигурност има повече от една дюза за смяна. Аз съм с една под въпрос и нямам проблеми. Приятел е с 3 под въпрос и му играят оборотите и даже набива грешка. Но грешката е за ламбда сонда и катализатор. Това също е логично, защото като изхвърли не-изгорелия бензин и се побъркват.
Как ги хванахме - при смяна на свещи имах една, която си миришеше на бензин и беше доста черна, не със сив пепеляв загар, както трябва да бъде.
Помпата - ако е проблемна - не пали или отново ще е набило грешка. Дори изчистена - пак ще я набие почти веднага.
С това мога да помогна на този етап

На външен вид - изключвайки адски противните гуми по ръбовете на вратите мисля е ОК.

Нави-то - слага за за едни 1000-1200 лв, които са нищо при поддръжката на такава кола.
FREE SPIRIT
Хаос написа:от известно време се оглеждам за по-всесезонен автомобил
тъй като съм разглезен и се вглеждам в тези с по-големи мотори, дайте мнение за тази:
http://www.mobile.bg/11472751056619859
Ако няма непоправим проблем от сорта тежък удар, наводняване или подобно и няма очевидни проблеми като описаните с дюзите или помпата колата си заслужава доста. С разликата до цената на поддържана такава кола ще си покриеш повечето ремонти (ако възникнат). Но трябва да си подготвен, защото 4-5к може да ги изхарчиш за седмица тръгнат ли на зле нещата.
Ето това вече са отговори по темата, благодаря, колеги, за инфото!
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
nero_ написа:Хаос написа:Но трябва да си подготвен, защото 4-5к може да ги изхарчиш за седмица тръгнат ли на зле нещата.
По-добре не може да се каже това
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Те 4-5К при мене отидоха само от-до да си подготвя колата за мене си, демек регистрация, каско, граждански, цялостно обслужване и нови зимни гуми и комплект джанти, къде по мотора за 1 година имам сменени всичко на всичко два соленоида на валвтроника, непредвиден ремонт (някой за бензините говореше нещо по-назад). Така, че колега подготви се и я огледай хубаво, че с времето на лаптопчето като почнат да се появяват нещата...
Иначе кефа от тази кола ще ти е един път, ако е читава.
Иначе кефа от тази кола ще ти е един път, ако е читава.
Аз за ремонти говорех и то за конкретни неща при н54. Гуми, застраховки и обслужване са неизменна част от която и да е марка, модел, мотор и трябва да са предвидени във всеки бюджет над цената на колата.
Здрасте,
Като новак е редно да задам някой тъп въпрос
Та от месец гледам разни оферти из българските сайтове. Ясно е, че километрите въобще не са реални и трудно може да се ориентира човек само по една обява. Лошото е, че трябва да обиколя половин България за да разгледам това, което съм набелязал. Гледам две, три обяви от няколко дни и се триумя между това,това и това. За съжаление исках нещо след 2011 с трилитров дизел, обаче трудно се намира за тия пари или въобще няма фейслифтов четириврат модел. Кое от трите си заслужава да ходя да видя тая седмица според вас?
Като новак е редно да задам някой тъп въпрос

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
за тия пари има 330ки и са доста по здрави от 2.0д след фейса с проблема с ангренажа
Успех с намирането на читава фейс 330-ка за 19к 
От 3те коли , които си пуснал втората изглежда най-читава .

От 3те коли , които си пуснал втората изглежда най-читава .
То има много малък избор на 330d след фейслифта за каквито и пари да търсиш
Това е по българските сайтове де...

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
едното предложение е за 20600 .. така че явно бюджета не е 19к