Бързи въпроси и отговори

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от Taruno » 28 Май 2016, 11:52

Затапването няма да те спаси тъй като runaway-a сприра благодарение на на затварянето на самите клапани - тапите запушват само горната дупка, а не пътя на въздуха.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 28 Май 2016, 16:42

Taruno написа:Затапването няма да те спаси тъй като runaway-a сприра благодарение на на затварянето на самите клапани - тапите запушват само горната дупка, а не пътя на въздуха.

За него се радвам на факта, че съм ръчка и мога да изгася на скорост. Ест по-добре да не се налага. А все пак по-добре ли е с тапи или няма значение?

Sent from my iPhone using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 28 Май 2016, 21:28

dextuar написа:При мен ДПФ-са замина, колата е била градска и явно не е искала да прави често регенерации и ДПФ беше в ужасно състояние, като чистихме ЕГР-а и колектора миналата година имаше доста гняс, но при следващото чистене съм решил, че си заминават да ми е по-спокойно. Точно заради run away-а ми е питането дали трябва да се затапват с алуминиеви тапи или само да се махнат от остта.

Аз досега не съм чул за Е90-ка с проблеми с клапите. То със сигурност има, амане знам дали трябва чак толкова да те притеснява. Не е изобщо толкова масово като при Е46, явно.

ПП. Сетих се за една. Ама само една.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 2707E91 » 29 Май 2016, 9:36

Аз мисля че да се стигне до рън-а тряя бая да не си познаваш колата илитурбото да гръмне от веднъж.
Нз в паниката как бих реагирал,но все си мисля че ще махна тръбата пред дросела,все пак една бърза връзка я държи.
Моята беше на 260к и като свалих колектора си личеше ,че са чистени,егр-а беше чист, в последствие разбрах ,че италианчето го е изключило егр-а ,явно му е писнало да чисти :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 LCI 523i

Мнение от Dani Dupeto » 29 Май 2016, 12:55

Здравейте,
Някой може ли да ми каже с какъв препарат, или някакъв начин, за да почистя декоративните пластмаси от това гадно покритие?
Благодаря.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 320dA M47
Детайли за колата: УНИКАТ!!1

Мнение от bmw_machine » 29 Май 2016, 15:09

И при мен е така. Изцапано ли е, аз мислех, че е надрано от слагане/махане на колана?

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 29 Май 2016, 15:37

Не е изцапано а е олющено покритието , то е едно гумено такова и след време като се олющи почва да лепне :ranting:
Изображение

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 29 Май 2016, 19:03

Все едно караш алфа 155 :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Spaidy » 29 Май 2016, 19:23

Всичко добре, бмв не е единствената марка страдаща от това, имам прител с пасат 2014 година и всички дръжки му се лющат по същия начин.
Преди време бях чел, че единствения варянт да изглежда олющеното по - добре е или да се изчисти цялото с не помня какво или да се направи наново, сега идва и въпроса кои може да го направи или ако си го правиме сами какви матеряли се ползват в гугъл със сигурност има инфо за тези които им се захваща с това.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 2707E91 » 30 Май 2016, 7:45

Аз единствено по дръжките го имам тоя дерт и ме дразни ,но не мога да ги сваля и да ги изтъркам,на предната си кола съм го правил с разредител АМБ и си става добре просто на пипане пласмасата е твърда и евтина,но е по-красиво от издраното.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318I e46
Мечтае да кара: BMW M5 touring

Мнение от tashev_1990 » 30 Май 2016, 10:54

Според мен могат да се размонтират проблемните панели и някой бояджия да ги изшкури и да ги пръсне с черен мат. На мен ми правиха едни лайсни на багажника и станаха супер не можеш да разбереш че им е правено нещо. Разбира се трябва да се направят симетрично и кадърно. За да не личи.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 30 Май 2016, 13:12

Spaidy написа:Всичко добре, бмв не е единствената марка страдаща от това, имам прител с пасат 2014 година и всички дръжки му се лющат по същия начин.
Преди време бях чел, че единствения варянт да изглежда олющеното по - добре е или да се изчисти цялото с не помня какво или да се направи наново, сега идва и въпроса кои може да го направи или ако си го правиме сами какви матеряли се ползват в гугъл със сигурност има инфо за тези които им се захваща с това.

С интериорен plastidip ще стане перфектно и пак ще е гумирано на пипане

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 30 Май 2016, 15:46

Taruno написа:
Spaidy написа:Всичко добре, бмв не е единствената марка страдаща от това, имам прител с пасат 2014 година и всички дръжки му се лющат по същия начин.

Такова нещо като интериорен Plastidip май май не съществува..отделно не съм сиурен,че ще прилича на ОЕМ дори малко...не и на показаните места
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 163PS 160,8кс 2006
Мечтае да кара: Ф10

Мнение от kvasilev76 » 30 Май 2016, 16:47

В някоя тема бях чел че на Горублене имало някакви момчета които се справяли с проблема перфектно и бързо,но не можах да намеря темата

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 30 Май 2016, 18:21

Gqbriel написа:
Taruno написа:

Такова нещо като интериорен Plastidip май май не съществува..отделно не съм сиурен,че ще прилича на ОЕМ дори малко...не и на показаните места

Съществува просто не е на plastidip, но си е интериорна саморазливащата се гумена боя в кен, за съжаление имам един, но е в София като ходя ако не забравя ще кажа модел и марка. за централната конзола няма да е ОЕМ, но на дръжката ще е, на един приятел му боядисахме с него пластмасата около DVD-то и също стана перфектно.

Иначе аз онзи ден си смениш при колегата Atsalov дръжката на пасажерската с нова ОЕМ вътрешна и външна, че ноктите на жена ми вече бяха направили поразии :D

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93