Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- boris
- старши ентусиаст
- 

- Кара: X5
Re: Бързи въпроси и отговори
Bmw987653 написа:Здравейте, колеги! Предните калници еднакви ли са при е90 предифейслифта и следфейслифта?
Еднакви са.

- bmw_drift123
- Потребител
- 

Здравейте колети,
Кое според вас е по-добрият избор за покупка?
1. Е91 320d 130kw на 166хил км
2. Е91 318i 105kw на 100хил км

Кое според вас е по-добрият избор за покупка?
1. Е91 320d 130kw на 166хил км
2. Е91 318i 105kw на 100хил км
- тео е90
- Потребител
- 

- Кара: Е90 325XI Е91 325XI
- Детайли за колата: N52B25 N53B30
По запазеното  Нали не вярваш че км. са реални
 Нали не вярваш че км. са реални 

- bmw_drift123
- Потребител
- 

тео е90 написа:По запазенотоНали не вярваш че км. са реални
И двете са с пълна сервизна история потвърдена от БМВ оторизиран сервиз, чудя се кой от двата двигателя ще изкара 100-150 хил км с по-малко проблеми

- vld
- Старши ентусиаст
- 

- Кара: F11 535d, E84 2.3d
bmw_drift123 написа:тео е90 написа:По запазенотоНали не вярваш че км. са реални
И двете са с пълна сервизна история потвърдена от БМВ оторизиран сервиз, чудя се кой от двата двигателя ще изкара 100-150 хил км с по-малко проблеми
Дизела ще изкара много повече безпроблемни километри от бензина в конкретния случай.

- zzafirov
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: пенсионерската
- Мечтае да кара: самолети и лодки
- Детайли за колата: E91 320d М47
Бързи въпроси и отговори
Здравейте,
може би тъп въпрос и да го има някъде, но пиша от мобилка и ми е трудно да открия информация за следното - пристигнах на море и оставих колата 4 дни на паркинг, а сутринта едва я отключих с ключа - нямаше ток нито за централното, нито за плафоните. Дадоха ми ток с кабели да запаля и след това покарах, да заредя, а сега се чудя утре сутрин ще запали ли и някой срещал ли е такъв ефект или просто акумулатора е тръгнал?
Да уточня, че до сега не съм разпознал признаци за изтощен акумулатор, като трудно стартиране или примигващи плафони. Не мисля и, че съм забравил нещо включено.
По-различното от друг път е морския климат само… евентуално, че трети сезон ходя с тази кола на море :/
Edit: Открих проблема - когато багажника е по-леко затворен, плафоните отзад продължават да светят и ключалката щрака постоянно. FYI - проверявайте, когато заключвате, да не стане изненада 

Sent from my iPhone using Tapatalk

може би тъп въпрос и да го има някъде, но пиша от мобилка и ми е трудно да открия информация за следното - пристигнах на море и оставих колата 4 дни на паркинг, а сутринта едва я отключих с ключа - нямаше ток нито за централното, нито за плафоните. Дадоха ми ток с кабели да запаля и след това покарах, да заредя, а сега се чудя утре сутрин ще запали ли и някой срещал ли е такъв ефект или просто акумулатора е тръгнал?
Да уточня, че до сега не съм разпознал признаци за изтощен акумулатор, като трудно стартиране или примигващи плафони. Не мисля и, че съм забравил нещо включено.
По-различното от друг път е морския климат само… евентуално, че трети сезон ходя с тази кола на море :/
Edit: Открих проблема - когато багажника е по-леко затворен, плафоните отзад продължават да светят и ключалката щрака постоянно. FYI - проверявайте, когато заключвате, да не стане изненада

Sent from my iPhone using Tapatalk
Последна промяна zzafirov на 03 Юли 2021, 10:57, променена общо 1 път

- ivoaudi
- старши ентусиаст
- 

- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Вероятно таралеж. Напиши в търсачката и попрочети
			9K714 OKA    SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
		ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- plam+
- Потребител
- 

- Кара: 523i- 2006г;320Д- 2006г;118i-2010г.
Колеги изгасна ми дисплея (БМВ е90) на диагностиката ми изписа грешка А731 (реле за клема 30g-f не се изключва) кое  е това реле и каде се намира.

- nikola59
- младши ентусиаст
- 

- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
plam+ написа:Колеги изгасна ми дисплея (БМВ е90) на диагностиката ми изписа грешка А731 (реле за клема 30g-f не се изключва) кое е това реле и каде се намира.
Давай инфо с какво е прочетено това А731! Всичко е следствие от друг проблем според мен. Акумулатора здрав ли ти е на първо време? Прочети тук: https://www.bimmerfest.com/threads/e91- ... sw.905665/ Има разни препратки.
- plam+
- Потребител
- 

- Кара: 523i- 2006г;320Д- 2006г;118i-2010г.
Акумолатора е чисто нов,тази грешка е прочетена с DELFI 150,а дали може да звързано и с актуатора на турбото,защото и променливата геометрия на турбото отказ,също е прочетено с делфи.А някой знае ли каде се намира това реле 30g-f (I01139)

- PolandBall
- младши ентусиаст
- 

- Кара: Carless
- Мечтае да кара: Всичкото ///M
Колеги, на 325д 197к.с. мотора сменя ли се веригата или по-точно на какви километри трябва да се смени?
			Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.
		- djakere4a
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: ги да викат
- Мечтае да кара: камаз
- Детайли за колата: E90 320i 2005г.
Ако ги знаеш реалните, между 200 и 250 е хубаво да реагираш. Така съм чувал.PolandBall написа:Колеги, на 325д 197к.с. мотора сменя ли се веригата или по-точно на какви километри трябва да се смени?
Изпратено от моят moto g(9) plus с помощта на Tapatalk
- bmw_drift123
- Потребител
- 

Здравейте,
На е91, задния ЛЕД мигач не работи, целия 'стоп' ли трябва да се смени или може само ЛЕД-а за мигача?

На е91, задния ЛЕД мигач не работи, целия 'стоп' ли трябва да се смени или може само ЛЕД-а за мигача?
- PolandBall
- младши ентусиаст
- 

- Кара: Carless
- Мечтае да кара: Всичкото ///M
djakere4a написа:Ако ги знаеш реалните, между 200 и 250 е хубаво да реагираш. Така съм чувал.PolandBall написа:Колеги, на 325д 197к.с. мотора сменя ли се веригата или по-точно на какви километри трябва да се смени?
Изпратено от моят moto g(9) plus с помощта на Tapatalk
Благодаря за инфото, колега!

Khrevsu tvahyu gradu tore! Khrevsu kvatro midvhu piedhvro! Khrevsu Kristo midhvu? vhradro! Medvro vhtrienn utrah vreghgrho.
		- rgadzhev
- Потребител
- 

- Кара: Е91/163hp/2006
Колеги падна ми плата на първото пано на панорамен люк на Е91, предполагам ще е много работа да се свали това пано, има ли вариант да се отвори панорамния покрив без да се отворят вътрешните пана, например с манивелата ръчно, паната и люка с отделни мотори ли са? Предварително благодаря.
			Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.