Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: Бързи въпроси и отговори
Да, но ми се искаше хидравличен, по-лесен и удобен ми е пък и по-малко място заема
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Meidana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F34 LCI
- Мечтае да кара: същото
- Детайли за колата: Estriol blue
Аз съм с жаба от Х5.
- The_One1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 320d 177hp
Здтавейте колеги. Днес докато си карам колата и се сетих да вляза в скритото меню да видя температурата на охладителната течност...и ми показваше 95-96°. На място ми пада до 89-90° и ги поддържа. Въпроса ми е дали да търся проблем или да си карам ? Е91 177hp
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Всичко ти е в норми
- The_One1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 320d 177hp
Taruno написа:Всичко ти е в норми
Мерси колега

- ilhansyuleymanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Fiat Tipo SW 2020 1.4 T-JET
Изгледах стотици клипове и изчетах много форуми, но така и не успях да намеря решение на моя проблем. Дилемата е следната спуках гума, които бяха доста стари и купих нови. Още от закупуването на колата не мога да си настроя часа по борда. Също да ресетна индикацията за спукана гума.
При клиповете които изгледах по борда има сет тайм и оил левел, както и ресет на индикацията за спукана гума. При мен това липсва. Ето клипче какво се показва при моя случай https://www.youtube.com/watch?v=HsuOtyK ... ture=share Пробвах на запален мотор (със без) спирачка на N на P и разлика няма. Има ли възможност да е заключен по някакав начин борда на колата
При клиповете които изгледах по борда има сет тайм и оил левел, както и ресет на индикацията за спукана гума. При мен това липсва. Ето клипче какво се показва при моя случай https://www.youtube.com/watch?v=HsuOtyK ... ture=share Пробвах на запален мотор (със без) спирачка на N на P и разлика няма. Има ли възможност да е заключен по някакав начин борда на колата

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Това което описваш е често срещан синдром на зле въртяни километри. Като ги превърти някой лаик и се осира точно така, както описваш, не може да ресетваш неща, не може да се нагласи часовника
- ilhansyuleymanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Fiat Tipo SW 2020 1.4 T-JET
То е ясно че са въртяни
как да го оправя

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Ето и снимките с крика, интересно как отзад става, а отпред не. Не би ли трябвало разстоянието да е еднакво?

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
вариянт 1 подпъхваш с лек наклон и го изправяш,прага е по-ниско от лапата ,вариянт 2 друг крик...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- martinbvbvbv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW R1100GS,BMW R1200GS и E90 330i
Gqbriel написа:вариянт 1 подпъхваш с лек наклон и го изправяш,прага е по-ниско от лапата ,вариянт 2 друг крик...

Ходът на буталото на този тип крикове е доста малък около 100 до максимум 110 mm и е възможно да е по-къс от хода на амортисьора. Или казано с други думи при максималната височина на крика гумата може и да не е отлепена от земята. Поради тази причина аз си взех тип "крокодил".
Здравейте колеги, нов съм във форума и искам да попитам, как се сменя казанчето за течността на на чистачките на е91 2006г.
Шофирането е мисловен процес, който протича в мозъка. Останалото е движение по инерция.
Колеги днес си поиграх със фарове, трябваше да сменям ксенон крушки и докато така или иначе бях раскостил всичко реших да разгледам и останалите части. В тази връзка имам 2 въпроса.
1. Къде се намира моторчето, което управлява Dynamic Xenon pre-face фаровете? Имаше 2 потенциални места, на които можеше да се намира едното е в самия кош на фара там където се маха капака за достъп до крушките, другия беше отстрани на фара. Прикачвам и една снимка за всеки случай.
Случая е следния наскоро разбрах, че съм с динамични фарове при положение, че по VIN си излизат стандартен ксенон. Очевидно движението на фаровете не работи та исках да се разровя малко повече за да разбера какъв е проблема или дали нещо липсва.
https://www.dropbox.com/s/cjheqwnyzmx7p ... 9.JPG?dl=0
2. Изгоряли са и крушките на Angel eyes двете
, при демонтиране на едната от крушките ми направи впечатление, че точно пред самата фасонката има едно малко стъкълце, най-вероятно лупа, която се грижи тази така или иначе слаба крушка да свети силно. За голямо съжаление, на другия или аз съм я затрил при предишните си опити да сменя само крушката или откакто имам колата липсва. Някой има ли представа къде мога да намеря ново или втора ръка такова стъкълце? BMW не го предлагат ЕСТЕСТВЕНО, така че предполагам трябва да се насоча към някоя after market алтернатива?
1. Къде се намира моторчето, което управлява Dynamic Xenon pre-face фаровете? Имаше 2 потенциални места, на които можеше да се намира едното е в самия кош на фара там където се маха капака за достъп до крушките, другия беше отстрани на фара. Прикачвам и една снимка за всеки случай.
Случая е следния наскоро разбрах, че съм с динамични фарове при положение, че по VIN си излизат стандартен ксенон. Очевидно движението на фаровете не работи та исках да се разровя малко повече за да разбера какъв е проблема или дали нещо липсва.
https://www.dropbox.com/s/cjheqwnyzmx7p ... 9.JPG?dl=0
2. Изгоряли са и крушките на Angel eyes двете

Последна промяна koksimir на 15 Май 2016, 17:33, променена общо 1 път
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Защо просто не купиш едни лед крушки, тогава може да забравиш за него
Не ми харесва цвета, който се получава с LED крушките предпочитам жълтеникавия и второ защото от това, което чета във форума хубави LED крушки са на цената на оригиналните така, че за мен става още по-безмислено.