Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от Leon » 10 Сеп 2013, 16:51

sapio написа:Американката голяма хубавица, ама не трябва ли да минава Технотест? Питам информативно.

Минава, да, преди регистрация. Трябва да се махне фолиото от предните стъкла. Но мисля, че колата вече е регистрирана, тоест това е отметнато.

majstorapetkov написа:"Американката" пише има навигация, има "перка", но нави вътре не виждам. Салона кожен ли? Иначе другото е добре!

Перката се ползва и за други неща, не само за навигация. Например всички американки след 09.2007 са с подготовка за DAB тунер и перката е част от подготовката. Салонът вероятно е сенсатек, тоест изкуствена кожа, която в новите модели наричат "текстил сенсатек". Рекарото там го дават базово с нея, в Европа се доплащаха 350 евро. Ако колегата вземе ВИН ще се види точно оборудването, но няма да остане разочарован.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 10 Сеп 2013, 18:44

Благодаря Leon.

Запалихте ми главата :D

Поисках ВИН, да видим.

ПС. Пуста мания :), ако реша да я взема ще е доста неразумно от моя страна, че в момента изобщо не ми трябва лична кола, която ще карам предимно събота и неделя.
Но от друга страна, кеф цена няма :smoke:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от wmalevski » 11 Сеп 2013, 13:06

Оказа се с въртян километраж (естествено), реални около 220 000км, което не ме стресна, а по-скоро заминалия маховик и съединител и още една страница забележки, някои от които пренебрежими (бронята леко била закъсана от долу), някои от които не чак толкова (допълнителна водна помпа за смяна, подгревни свещи и релета, заключване на резервоара и разни такива). Проблема беше, че със собственика не се договорихме за цената, защото от Камор ми обявиха сума от порядака на 5-6к за всички забележки. Може би наистина ще взема да се преориентирам към е46 или просто ще изчакам. Благодаря за мненията.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 11 Сеп 2013, 16:27

Колата си е много добра оферта, дори и за щатска (справка ebay.com) - има да се плаща транспорт, мито - тогава за колко ще да е взета там?.. Стана ми чудно.. Огледай я за удари.
Визия има перфектна!
Кожата и според мен е изкуствена.

ПП Аз като си търся съботно-неделна кола - 100% ще е от М дивизията.. Единствено бих изневерил с 6.3 мотора.. Дано е скоро :)
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от wmalevski » 13 Сеп 2013, 10:57

Колеги, мнения за:

http://www.mobile.bg/11376242602213265

Някой да я е гледал, да има нещо което не виждам (освен регистрацията :D )?

ШОП
Аватар
Кара: e87lci

Мнение от BMDrago » 13 Сеп 2013, 19:56

да бяха сложили и една снимка на предницата на тая кола с "всички екстри"
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от wmalevski » 13 Сеп 2013, 21:48

Да и на мене това ми направи лошо впечатление, но продавача ме убеждаваше по телефона, че козметичните забележки са единствено две малки драскотини, които според него щели да излезнат с паста.. Дано не лъже, но смятам в неделя да я погледна, също ми прати ВИН и мисля да го проверя и него в някой сервиз. Съвети за оглед на кола във Враца? Не вярвам да намеря читав сервиз неделя следобед, но все пак да питам? Ако не намеря, някакви по-специфични места за оглеждане? Плюса е, че имал и други джанти, които е готов да замени със сегашните, които мене лично не ми харесват.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 14 Сеп 2013, 3:15

wmalevski написа:Колеги, мнения за:

Нов внос във Враца и сменили филтрите с оригинални звучи като басня!Аз не виждам парктроник,изглежда ми бедно оборудвана за да има завиващ ксенон,грозни афтърмакет джанти,дръжките на вратите не са боядисани в цвета на купето,съдейки по износеността на волана-км са минимум 150к над обявените за реални!!! :no:
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d '03
Мечтае да кара: E90 V10 Hartge

Мнение от adko001 » 14 Сеп 2013, 12:32

Проблема с веригата (timing chain) има ли го и при новия 3.0дизел N57D30 O0 245к.с., който излиза една година след N47 2.0д. (177к.с.) ?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320xD LCI

Мнение от nikolayp » 14 Сеп 2013, 12:42

wmalevski написа:Колеги, мнения за:

всички екстри е пълна глупост. парктроника няма бутон, така че или е афтърмаркет или са сменяли броните и са сложили такива с датчици, не виждам да има аларма, което е греда в моментната ситуация с застрахователите, километрите за тази цена и дизел от германия са фантастика

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от wmalevski » 15 Сеп 2013, 14:22

По Вин-а, който ми даде собственика, колата си е с ксенон (от декодера на предната страница), но не пише нищо за завиване, не знам дали това се опоменава. Пише че е германска, а парктроника е само заден. Проверих я в Камор по Вин, последно е четен ключа предната година във Варна (човека не беше 100% сигурен, но предполагаше) и е била на 174 000 км. Странното е, че човека ме убеждава че тои я е внесъл и проверявал във Варна. На снимките аз парктроник не виждам, а продавача ме убеждава по телефона. Прати ми снимки и на предницата и на тях също не виждам датчици. Липсва едното капаче на пръскалките на фаровете. Ще я погледна смалко по-късно на живо, защото снимките не са хубави, но мисля че само ще си изгубя времето, но кой знае, може снимките да лъжат. Съмнява ме да не ми е дал друг Вин, къде се намира той на купето, за да погледна?

ентусиаст
Аватар
Кара: -ше G20 320d

Мнение от kraska » 15 Сеп 2013, 15:31

Като отвориш шофьорската врата , ще го видиш в долната част на колонката. Също така го има и като отвориш капака на двигателя, на бомбето (амортисьора където се захваща) откъм пасажера.

Потребител
Аватар

Мнение от Pycua » 15 Сеп 2013, 20:58

carmanf1 написа:Колеги, някой гледал ли е тази американка?

Мнения по снимките също са добре дошли.

Тази изглежда супер, бяга много, но е доста сложен избор :). Април месец я гледах, даже се бяхме разбрали да я водим в Дару, но продавача ми върза тенекия :|. Освен това в началото не искаше да я водим в друг сервиз, а само в неговия.
Иначе колата я имаше в този сайт - http://www.vehbidz.com/. Беше без удари на 61к мили и коментар - Engine won't start :). Така се обяснява факта, как кола която в Германия струва 16-17к евро, се продава в България за 25к лева като са платени ~30% мито и ДДС.
Пролетта беше още с американските номера и продавача си я кара. Преди 10тина дена я видях на морето вече беше с транзитните.

Който му се рискува и се чувства късметлия да скача смело - 335i с ръчни си е рядкост, още повече на реални 100к км и за 25% под пазарната цена. И да се надяваме, че просто нещо по електрониката се е скапало зад океана и за това са я продали на безценица :).

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bobo » 17 Сеп 2013, 18:47

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=45l99l

Тая някой да я е гледал?

Потребител
Аватар
Кара: 330xD
Мечтае да кара: M5 2007

Мнение от leo_to » 18 Сеп 2013, 11:56

Pycua написа:
carmanf1 написа:Колеги, някой гледал ли е тази американка?

Мнения по снимките също са добре дошли.

Тази изглежда супер, бяга много, но е доста сложен избор :). Април месец я гледах, даже се бяхме разбрали да я водим в Дару, но продавача ми върза тенекия :|. Освен това в началото не искаше да я водим в друг сервиз, а само в неговия.
Иначе колата я имаше в този сайт - http://www.vehbidz.com/. Беше без удари на 61к мили и коментар - Engine won't start :). Така се обяснява факта, как кола която в Германия струва 16-17к евро, се продава в България за 25к лева като са платени ~30% мито и ДДС.
Пролетта беше още с американските номера и продавача си я кара. Преди 10тина дена я видях на морето вече беше с транзитните.

Който му се рискува и се чувства късметлия да скача смело - 335i с ръчни си е рядкост, още повече на реални 100к км и за 25% под пазарната цена. И да се надяваме, че просто нещо по електрониката се е скапало зад океана и за това са я продали на безценица :).

Колата беше наводнена, свърши ако не ме лъже паметта на около 6к долара, сложете още 1500 транспорт и 2000 митни сборове т.е под 10к долара до БГ. :mrgreen:

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93