e90 - Разход на гориво
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: e90 - Разход на гориво
Gqbriel написа:oci написа:Това е единствената причина поради която загазовах моята![]()
избих я още първата година. Усложнения няма яко си правилния човек то със всичко е така с моя валветроник няма чекове грешки и т.н вече две години и 50 хил. сменям едни филтри само за 20 лв и сипвам газчица![]()
Ти поне знаеш.
Мдам ама цената на 4цил и 6цил газова надали е еднаква
Така е аз сложих последно поколение на ланди ренцо истински италианец

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
oci написа:Gqbriel написа:Taruno написа:Аааа ясно.
Не е правилно да се смята така, ами стойността на газовата уредба, ами разходите по нея в Е60 някой беше калкулирал в рамките на 50 хил колко е цената
Не се хващай за думатапринципно е 6/100 бензин ,а кога и как се избива уредбата ,по-евтино е да си купиш дизел
аз също карам на газ въпреки, че не съм и фен, но такава кола ми изпадна![]()
Както и да е с колата в профила ми София-Варна-София - 80 лв при тези цени сега на газта. Градското обаче лятото е на 14 зимата 12 - заради валяците![]()
Относно това кога се избива газовата може да се направи елементарна сметка, а ако почнеш да сравняваш с дизелов автомобил трябва да прибавиш в сметката и рециклажа на турбината, дюзите и като сметнеш и премахването на ДПФ-а, сметките стават доста по сложни и не се знае в чия полза ще отидат тогава. Газовата освен да и сменяш едни филтри друга не виждам какво има да се прави, т.е на 20 хил. - 20 лв.
Сори ама това също не е правилно слагаш ЕВЕНТУАЛНИ проблеми при сметките? Как става тая и отделно, че бензинките си имат също своите болежки и газовото не им помага(преди някой да каже нещо дори в момента имам достъп до служебни коли на газ едната от, които е Е60 и съм следил сметките им)
пс. аз след горепосочени маршрут съм на 62к без да съм пипнал дюзи, турбнина и да съм премахвал ДПФ-а та тук в защита на твоя аргумент идва момента да си купиш правилната кола

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Taruno написа:oci написа:Gqbriel написа:Taruno написа:Аааа ясно.
Не е правилно да се смята така, ами стойността на газовата уредба, ами разходите по нея в Е60 някой беше калкулирал в рамките на 50 хил колко е цената
Не се хващай за думатапринципно е 6/100 бензин ,а кога и как се избива уредбата ,по-евтино е да си купиш дизел
Както и да е с колата в профила ми София-Варна-София - 80 лв при тези цени сега на газта. Градското обаче лятото е на 14 зимата 12 - заради валяците![]()
Относно това кога се избива газовата може да се направи елементарна сметка, а ако почнеш да сравняваш с дизелов автомобил трябва да прибавиш в сметката и рециклажа на турбината, дюзите и като сметнеш и премахването на ДПФ-а, сметките стават доста по сложни и не се знае в чия полза ще отидат тогава. Газовата освен да и сменяш едни филтри друга не виждам какво има да се прави, т.е на 20 хил. - 20 лв.
Сори ама това също не е правилно слагаш ЕВЕНТУАЛНИ проблеми при сметките? Как става тая и отделно, че бензинките си имат също своите болежки и газовото не им помага(преди някой да каже нещо дори в момента имам достъп до служебни коли на газ едната от, които е Е60 и съм следил сметките им)
пс. аз след горепосочени маршрут съм на 62к без да съм пипнал дюзи, турбнина и да съм премахвал ДПФ-а та тук в защита на твоя аргумент идва момента да си купиш правилната кола
Това е точната дума правилната кола

иначе и аз на предната кола 200 хил. на газ за 6 години и сега на тази 2 години и 50 хил. нищо не съм пипал още повече по газта, там няма разходи освен едни филтри, както написах по-горе на моя инжекцион са 20 лв и ги сменям на 20 хил, което е нормално, а и пари за газ де

- Tsapo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW G32 LCI "22
- Детайли за колата: BMW G32 LCI "22
oci написа:Taruno написа:oci написа:Gqbriel написа:Taruno написа:Аааа ясно.
Това е точната дума правилната кола
иначе и аз на предната кола 200 хил. на газ за 6 години и сега на тази 2 години и 50 хил. нищо не съм пипал още повече по газта, там няма разходи освен едни филтри, както написах по-горе на моя инжекцион са 20 лв и ги сменям на 20 хил, което е нормално, а и пари за газ де
В действителност разходите за поддръжка на ГИ са нищожни.
Предната ми кола беше на газ.
За 90 000км. съм сменял филтри ( на всеки 10 000км. ми струваше 11лв. двата филтъра ) и един път рециклирах газовите инжектори като ремонтния комплект за един инжектор е 8лв.
- venci_nikolov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d e90
- Мечтае да кара: M
Без DPF,Варна-Русе-Варна-Добрич,малко над 400 км - разход 6.2,средна скорост 90 км/ч,магистрала - 130 темпомат като при изпреварвания 160-170,по другите пътища между 90 и 150
Последна промяна venci_nikolov на 27 Сеп 2015, 20:24, променена общо 1 път
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Така 6.2 ми се струва висок разход за без дпф, каква е била скорстта, която поддържаш по нагистрали и т.н. Плд софия плд със 140 на автопилот заковавам 5.8. просто описвайте по-подробно тея маршрути 90 км/ч средна скорост може да значи, че си карал с 90 навсякъде (което автоматично е равно, че разхода ти е абсурдно висок) или че си карал със 180 по магистралата ама в града си виссял 2 часа в здръстване(което значи, че е нисък)
- maikooo
- младши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
Taruno написа:Плд софия плд със 140 на автопилот заковавам 5.8
Т.е. с около 135 км/ч средна скорост, разход 5,8 л/100 ?

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
maikooo написа:Taruno написа:Плд софия плд със 140 на автопилот заковавам 5.8
Напълно нормално за 2.0д
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Taruno
- старши ентусиаст
-
maikooo написа:Taruno написа:Плд софия плд със 140 на автопилот заковавам 5.8
Да тествано МНОГОКРАТНО и това е с около 20 км градско в София. С 130 км/ч на автопилот като пристигна обратно в Пловдив е 5.5 5.6
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Първо излизане с новата придобивка на дълъг път 
320D седан, автомат с DPF - София-Стара Загора човек и половина със 140 на темпомат - 6.3/100 по борд.
Две неща ме изненадаха супер неприятно:
1. Ксенонът свети суууупер жалко. На къси не се вижда абсолютно нищо. На Е46цата смешните рефлектори правеха ден...Тоя ксенон буквално ме шокира. Идеи как да оправя нещата?
2. Пуснах скритото меню, за да видя температурата и изненада....Колата държеше идеални 70 градуса с уж новите термостати...Мисля да сменя малкият и да видя дали ще се оправи...

320D седан, автомат с DPF - София-Стара Загора човек и половина със 140 на темпомат - 6.3/100 по борд.
1. Ксенонът свети суууупер жалко. На къси не се вижда абсолютно нищо. На Е46цата смешните рефлектори правеха ден...Тоя ксенон буквално ме шокира. Идеи как да оправя нещата?
2. Пуснах скритото меню, за да видя температурата и изненада....Колата държеше идеални 70 градуса с уж новите термостати...Мисля да сменя малкият и да видя дали ще се оправи...
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Phil написа:Първо излизане с новата придобивка на дълъг път
Значи ако беше в правилната температура разхода щеше да е по-нисък, относно ксеноните или си за нови крушки честито 200 лв или баласти
- emba
- Потребител
-
- Кара: BMW 318d (122hp) E90
- Мечтае да кара: BMW M3 F80
Маршрута е Русе-Кап. Андреево-Чанаккале-Троя-Кушадъсъ-Памуккале-Истанбул-Димтровград-Стара Загора-Русе 2600 км от който около 100км в Истанбул с адско задръстване на излизане от Истанбул (10км. 2.5 часа). Разход 5.3 по борд 3-ма души с багаж и нон-стоп пуснат климатик и спазване на ограниченията долу-горе
318D 122к.с.
П.С. Преди да навляза към Истанбул разходът по борд бе 5.0

П.С. Преди да навляза към Истанбул разходът по борд бе 5.0
Здравейте , имам си 325xi автомат - 218 кончета ( на ГАЗ - Романо ) . Много каране , много тестване за да се разбере , колко точно харчи колата:
Чисто Градско ( Бургас ) колата - харчи около 18 газ на 100км --- В София ми достигна - разход от около 20.5л на 100км
Чисто Извънградско -> посока СОФИЯ -> харчи около 12.5- 13.5 на 100км - ( скорост около 120-140 )
Смесено ми дава ориентировъчно с 32 литрова бутилка изминавам за 5 ти път точно ( около 195км до 205 км ) - това ще рече 16л/на 100км
Сменях ДИСА клапа . Обаче в ниските ми е много много МУДНА - на 2 места ми казаха , че от ( 2500 - 4200 ) има някаква дупка, не знам каква е причината . В ниските се изтрелва но от 2500 спира и след 4200 пак тръгва . ?
Дали според вас Катализаторите са затлачени и ако ги махна дали , ще се осети осезаема разлика във вървенето и разход ?
Чисто Градско ( Бургас ) колата - харчи около 18 газ на 100км --- В София ми достигна - разход от около 20.5л на 100км
Чисто Извънградско -> посока СОФИЯ -> харчи около 12.5- 13.5 на 100км - ( скорост около 120-140 )
Смесено ми дава ориентировъчно с 32 литрова бутилка изминавам за 5 ти път точно ( около 195км до 205 км ) - това ще рече 16л/на 100км
Сменях ДИСА клапа . Обаче в ниските ми е много много МУДНА - на 2 места ми казаха , че от ( 2500 - 4200 ) има някаква дупка, не знам каква е причината . В ниските се изтрелва но от 2500 спира и след 4200 пак тръгва . ?
Дали според вас Катализаторите са затлачени и ако ги махна дали , ще се осети осезаема разлика във вървенето и разход ?
Evelin90 написа:Здравейте , имам си 325xi автомат - 218 кончета ( на ГАЗ - Романо ) . Много каране , много тестване за да се разбере , колко точно харчи колата:
Колега, диса клапите са две. Обикновено и двете са счупени и сиптомите са като твоите. Като смениш и втората трябва да тръгне добре.
- rAd000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d e90 LCI, 325TI e46
- Мечтае да кара: M140ix, 440ixGC, GT63S AMG, G63 AMG
Германия - България
~250км с 200км/ч+- , всичко останало е 135 или 140 на темпомат.
320d 184k Автомат(ако има значение климатроника не е спиран)
~250км с 200км/ч+- , всичко останало е 135 или 140 на темпомат.
320d 184k Автомат(ако има значение климатроника не е спиран)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.