Мнения за зимни гуми

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318I e46
Мечтае да кара: BMW M5 touring

Re: Мнения за зимни гуми

Мнение от tashev_1990 » 17 Яну 2016, 14:16

Според мен тези тестове са най-адекватни и дават доста точна представа за какво става въпрос. Надявам се да не играе някое лоби в случая.
http://m.fakti.bg/news/162873

http://m.fakti.bg/news/114803

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Дизел
Мечтае да кара: Бензин
Детайли за колата: Touring

Мнение от tihomair » 17 Яну 2016, 15:06

Тест в реални условия от днес: NOKIAN WR D4 225/55/17 качени на F11 530d = Снегорин :mhihi: Разбира се имаше и умишлени поднасяния, за какво ми е иначе това задно :mhihi: Като цяло гумата вече съм я тествал във всякакви условия (на мокро е наистина добра) и е една уникална зимна гума, която има много универсални качества според мен. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнения за зимни гуми

Мнение от Dextuar » 17 Яну 2016, 15:50

И аз съм с нокиан вр д4 205/55/16 4бр. и е90 320д днес се наложи да го спасяваме. С дсц,без бях като риба на сухо.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tihomair » 17 Яну 2016, 16:17

dextuar написа:И аз съм с нокиан вр д4 205/55/16 4бр. и е90 320д днес се наложи да го спасяваме. С дсц,без бях като риба на сухо.

С DTC колата се справя най-добре в по-трудни ситуации.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 17 Яну 2016, 16:49

tihomair написа:
dextuar написа:И аз съм с нокиан вр д4 205/55/16 4бр. и е90 320д днес се наложи да го спасяваме. С дсц,без бях като риба на сухо.

И с него пробвах, но ако не бяха ме побутнали отзад нямаше излизане. Това се случва в мендублоковото пространство. Аз си мислех, че с хубави гуми + системи няма грижи зимата, но вече ще си имам едно на ум.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tihomair » 17 Яну 2016, 16:54

dextuar написа:
tihomair написа:

И с него пробвах, но ако не бяха ме побутнали отзад нямаше излизане. Това се случва в мендублоковото пространство. Аз си мислех, че с хубави гуми + системи няма грижи зимата, но вече ще си имам едно на ум.

Трябва си и преценка на ситуацията, все пак това са леки коли и то ниски ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: f31

Мнение от karaibrahim » 17 Яну 2016, 16:57

Аз купих 4 Dunlop Winter Sport 5 тази година. Размерът е 205/55/16, скоростен индекс H, не са XL. Колата е е91 320xd.
До момента са доволен - спирането (което според мен е най-важното за всички зимни гуми) е много добре на всякакви настилки, включително пресен сняг. Ходих от София до Боровец и обратно в най-големия сняг и покарах из София. Единствената ми забележка е, че имат малко странично носене, но пък е доста контролируемо. Приятно съм впечатлен от нивото на шум - по-тихи са летните ми гуми.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 320dA M47
Детайли за колата: УНИКАТ!!1

Мнение от bmw_machine » 17 Яну 2016, 17:05

Bridgestone LM001 225/45/17 - отлична работа. След големия сняг излязах и влязах в паркомястото си, което представляваше купчина сняг с височина 2 педи. Доволно :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 17 Яну 2016, 17:50

Запомни само това,като ти казах,че нямаш опит ми се разсърди но - в дълбок сняг НИКОГА не се кара на включни системи винаги на 1ва или DTC ...не можеш,да очакваш колата да излеле или предолее пряспа,когато си активирал спиране приток на гориво,ограничаване на приплъзването на колелата ,отнемане на мощност...

Напълно включени когато си на път ,но не и в дълбок сняг...DTC ще те остави да превъртиш гумите до един момент,но тръгне ли колата настрани пак ще те изправи,защото не спира да следи усукването на шасито и ъгъла на завиване на волана,прсото ще те остави малко по-дълго за разлика от включени системи - това е най-дабрия вариянт .

Ако намериш къде,пробвай сам да разбереш колко различно се държи колата в 3те режима..дори аз с Х drive не мога да мина междублоковите,когато са дълбоки защото е ниска колата и карам на DTC или напълно изключени,че тогава е като снегорин..но на включени дори може да ти изгасне..

Дори го пишеше някъде в иснтрукциите на колата при дълбок сняг..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 17 Яну 2016, 18:03

Gqbriel написа:

Запомни само това,като ти казах,че нямаш опит ми се разсърди но - в дълбок сняг НИКОГА не се кара на включни системи винаги на 1ва или DTC ...не можеш,да очакваш колата да излеле или предолее пряспа,когато си активирал спиране приток на гориво,ограничаване на приплъзването на колелата ,отнемане на мощност...

Напълно включени когато си на път ,но не и в дълбок сняг...DTC ще те остави да превъртиш гумите до един момент,но тръгне ли колата настрани пак ще те изправи,защото не спира да следи усукването на шасито и ъгъла на завиване на волана,прсото ще те остави малко по-дълго за разлика от включени системи - това е най-дабрия вариянт .

Ако намериш къде,пробвай сам да разбереш колко различно се държи колата в 3те режима..дори аз с Х drive не мога да мина междублоковите,когато са дълбоки защото е ниска колата и карам на DTC или напълно изключени,че тогава е като снегорин..но на включени дори може да ти изгасне..

Мерси колега, ще го имам в предвид :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320da+ M power kit= 200hp;420Nm

Мнение от mopasan » 17 Яну 2016, 18:51

Gqbriel написа:

В инструкциите пише- DTC се активира когато си с вериги или в дълбок сняг, при всички други ситуации не се препоръчва да се пуска DTC. Точно което каза и ти.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 18 Яну 2016, 11:20

И аз да кажа първи впечатления от Нокиан Д3 205/55/16 - много добро поведение в снега (карал съм изцяло на DTC), ще видим като се заледи. Само да вметна, че в повечето случаи като закъсате в снега не са виновни гумите, а това, че праговете лягат на снега и гумите леко увисват, съответно няма сцепление. Вчера точно по този начин увиснах, защото в снега не видях, че се качвам на бордюр.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 3.20 XD 2010 LCI
Мечтае да кара: BMW 335d xDrive (AT) 2015

Мнение от ustrem » 18 Яну 2016, 11:41

При следните изключителни ситуации, може
да бъде най-удачно да активирате DTC за
известно време:
Когато изкачвате пътищата покрити със
сняг, шофирате в киша или по непочис-
тени, покрити със сняг пътища.
В случай, че автомобилът трябва да бъде
изваден или да стартира в дълбок сняг или
когато се намира върху мека повърхност.
При използване на вериги за сняг.

Цитирах го от техническото ръководство.Аз лично чакам да се натрупа повечко сняг за да видя дали без DTC ще мога да се движа в дълбок сняг.Иначе от Nokian WR D4 и xDrive засега съм предоволен.Минаха теста при предишния ,но не много дълбок сняг.
Вместо да служа в Рая,предпочитам да властвам в Ада ! :twisted: :twisted: :twisted:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tihomair » 05 Фев 2016, 21:59

Защо да не се кара на DTC на сухо? Аз не виждам проблем, нали в този режим задната ос се контролира само със спирачките, а при DSC прекъсва и мощността към тях. Та, защо да не може да се кара така, когато пожелаеш повече свобода, но не докрай?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 06 Фев 2016, 8:03

tihomair написа:Защо да не се кара на DTC на сухо? Аз не виждам проблем, нали в този режим задната ос се контролира само със спирачките, а при DSC прекъсва и мощността към тях. Та, защо да не може да се кара така, когато пожелаеш повече свобода, но не докрай?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Освен да ти отиват повече накладките и дисковете, и аз не виждам какъв е проблемът.

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93