Run-flat или обикновени гуми?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- 90e90e
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: hibrid
Re: Run-flat или обикновенни гуми?
raz0r написа:Чувал съм, че майсторите в провинцията не могат да се справят с тия гуми по някаква причина. Има ли нещо вярно?
Колега, с тоя твоя пост не чувстваш ли че малко засягаш??? Да не мислиш че като кажеш "провинция" и става дума за аборигени??? И ние не ядем корените на доматето, и ние караме гуми дето се карат без въздух и ние....и ние сме идвали даже в столицата...Та даже и майсторите се справят добре с гумите, та даже и цените са двойно по евтини отколкото ... ама да не се дракаме... Питай нещо друго, щото тоя въпрос е малко такъв, какъвто отговор получаваш от мен!
Живи и здрави и си помисли какъв отговор да очакваш преди да си си задал въпроса!!!
Извинявам се на всички за

За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
- Shadowed
- младши ентусиаст
-
- Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.
raz0r написа:Чувал съм, че майсторите в провинцията не могат да се справят с тия гуми по някаква причина. Има ли нещо вярно?
Грешно си чул

- TsvetanVR
- Dicky Wolf
-
- Кара: Z4M Roadster
Има нещо вярно, но е валидно и за столицата, и за провинцията. Пълно е с пишман-майстори навсякъде, дето напъват поне по 2-ма с щангата при сваляне/слагане на рънфлет гума, особено пък по-ниска и нараняват джантата, а понякога и самата гума. Общо взето, както и за всяка друга работа, трябва да внимаваш на кой се доверяваш да ти я свърши..

- aigner
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e-60 3.0.D,2006
- Мечтае да кара: Форд-Мустанг
- Детайли за колата: M-paket,2006g,231+++p.s.
Карал съм и от единият и от другият вид гуми и мога да кажа че за БГ. е по добре нормални гуми заради комфортът ,но за европа 100% рънфлет.
Пламен
Колега ти къде монтираш твоите Run-Flat?
- 90e90e
- младши ентусиаст
-
Преждевременно смених рънфлат-а с зимните гуми... Намерих един болт без да искам и се образува непоправима дупка... Та така 20 километров пробег и гумата беше на телове... не че я жаля, но искам да кажа, че дори и рънфлат, то той не трябва да се кара за дълго... предписаните километри (250 празен и 150 пълен), дори и да издържат, то гумата ще бъде напълно унищожена. Въпреки всичко, аз вече съжалявам, че съм с обикновени зимни гуми а не със зимен рънфлат, защото сигурността е доста важен фактор.
Някой може ли да сподели колко километра най много се е движил с рънфлат без въздух???
Някой може ли да сподели колко километра най много се е движил с рънфлат без въздух???
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
В зависимост от генерацията е различно, НО минимум 150 км пробег с 80 км/ч при натоварен автомобил по лоши пътища. Имам познат, който се прибра от Украйна със спукана гума без въздух - гумата беше на дреп, но се прибра жив и здрав без да спира. Ако карате много по-бързо от предписаните 80 км/ч гумата има опасност да се стопи и да деформира опасно. Иначе при нормално натоварен и спазване на 80 км/ч последната генерация RunFlat държат 250 км пробег.
карал съм с пирели 225 45 17 от началото на унгария до мюнхен със спукана гума но с 80 90 км по магистралата искараме ,да после на края се отпра цялата.
Днес минах от Bridgestone runflat на Nokian обикновени. Направо съм смаян! Вярно ,че Bridgeston-а бяха малко твърди вече ама разликата направо ме смая. А от летните 18ки да не говорим. Се едно в мерцедес се качих
.
Sent from my HTC Sensation Z710e using Tapatalk 2

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
banansko написа:Днес минах от Bridgestone runflat на Nokian обикновени. Направо съм смаян! Вярно ,че Bridgeston-а бяха малко твърди вече ама разликата направо ме смая. А от летните 18ки да не говорим. Се едно в мерцедес се качих.
С какъв ДОТ са тези бриджстоун?
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
stankata777 написа:banansko написа:Днес минах от Bridgestone runflat на Nokian обикновени. Направо съм смаян! Вярно ,че Bridgeston-а бяха малко твърди вече ама разликата направо ме смая. А от летните 18ки да не говорим. Се едно в мерцедес се качих.
С какъв ДОТ са тези бриджстоун?
Трябва да погледна. Май бяха 2008-ма.
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
При директно сравнение на моите летни и зимни гуми,съответно рънфлет Бриджстоун-3 поколение и нерънфлет Континентал,и двете с ДОТ ноември 2011г,разликата в комфорта не се усеща(на практика няма),все пак да уточня размера е 255/50/19,предполагам при ниско профилните 40/35 и може и да се усеща..Но рънфлет технологията се развива,и ако карате с такива от първо и второ поколение,не обърквайте колеги,които евентуално биха си купили чисто нови рънфлети,набеждавайки ги за "дървета"...
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- Shadowed
- младши ентусиаст
-
stankata777 написа:При директно сравнение на моите летни и зимни гуми,съответно рънфлет Бриджстоун-3 поколение и нерънфлет Континентал,и двете с ДОТ ноември 2011г,разликата в комфорта не се усеща(на практика няма),все пак да уточня размера е 255/50/19,предполагам при ниско профилните 40/35 и може и да се усеща..Но рънфлет технологията се развива,и ако карате с такива от първо и второ поколение,не обърквайте колеги,които евентуално биха си купили чисто нови рънфлети,набеждавайки ги за "дървета"...
Именно колега, и аз съм на същото мнение.
..А да видите снощи в дъжда на магистралата, как се сменят гуми. 3-ма човека отвън с чантите и един пич развива и сменя, преди Ихтиман..
- 90e90e
- младши ентусиаст
-
Shadowed написа:stankata777 написа:При директно сравнение на моите летни и зимни гуми,съответно рънфлет Бриджстоун-3 поколение и нерънфлет Континентал,и двете с ДОТ ноември 2011г,разликата в комфорта не се усеща(на практика няма),все пак да уточня размера е 255/50/19,предполагам при ниско профилните 40/35 и може и да се усеща..Но рънфлет технологията се развива,и ако карате с такива от първо и второ поколение,не обърквайте колеги,които евентуално биха си купили чисто нови рънфлети,набеждавайки ги за "дървета"...
Именно колега, и аз съм на същото мнение.
..А да видите снощи в дъжда на магистралата, как се сменят гуми. 3-ма човека отвън с чантите и един пич развива и сменя, преди Ихтиман..
Тя и рънфлат-а се сменя по същия начин, щото инак дорде се прибере каручката до гумаджията - рън-а отива директно в кофата (говоря от опит и за 16-ки - върху по-големите цолажи нямам поглед)... Въпреки всичко аз повече никога няма да сложа обикновенни гуми!!!
- Shadowed
- младши ентусиаст
-
Аз съм пукал 2 пъти runflat и 2-та пъти ремонта ми беше под 20лв, а карането 100+ км със "спукана" гума. Явно късмет.
п.с. Dunlop
п.с. Dunlop