Е90 как се справя в зимата на сняг и лед?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- jorkata_26
- Потребител
-
- Кара: 320 I E90
Re: Е90 как се справя в зимата на сняг и лед?
Прочетах доста мнения и вече се плаша... Аз също ще карам със задно за първи път
И леко се притеснявам мисля да инвестирам във хубави гуми ама ако наистина ми прави проблем всеки малък баир си е наистина срамно. За сега съм доста доволен от колицата
Дано да така и зимния сезон.
И леко се притеснявам мисля да инвестирам във хубави гуми ама ако наистина ми прави проблем всеки малък баир си е наистина срамно. За сега съм доста доволен от колицата

jorkata_26 написа:Прочетах доста мнения и вече се плаша... Аз също ще карам със задно за първи път
И леко се притеснявам мисля да инвестирам във хубави гуми ама ако наистина ми прави проблем всеки малък баир си е наистина срамно.
Жорката26,
Само немаа се пУашиш!
Сега по-сериозно...
Това, че караш за пръв път със задно предаване в случая освен, че те притеснява, вероятно ще те кара да бъдеш и доста по-внимателен.
Инвестицията в хубави и нови зимни гуми е най-мъдрото нещо, което можеш да направиш.
Нямам представа на колко години си, но все още не е толкова назад в миналото времето, когато почти всички карахме Лади и Москвичи и тогава почти никой не се оплакваше от задното през зимата. Просто всички си караха кой както може. Едни мятаха 2-3 акумулатора в багажника, други 2-3 торби с пясък, трети по 2-3 бордюра от улицата

Наистина си трябва трезва преценка, но бъди сигурен, че там където подготвено за зимни условия Е90 + осъзнат водач срещне трудности, почти всеки друг автомобил с един задвижващ мост най-вероятно също ще изпита подобни затруднения.
- BMW trust
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320D E90
- Мечтае да кара: нещо още по-бързо
Roman 1 написа:Жорката26,
Само немаа се пУашиш!
Сега по-сериозно...
Това, че караш за пръв път със задно предаване в случая освен, че те притеснява, вероятно ще те кара да бъдеш и доста по-внимателен.
Инвестицията в хубави и нови зимни гуми е най-мъдрото нещо, което можеш да направиш.
Нямам представа на колко години си, но все още не е толкова назад в миналото времето, когато почти всички карахме Лади и Москвичи и тогава почти никой не се оплакваше от задното през зимата. Просто всички си караха кой както може. Едни мятаха 2-3 акумулатора в багажника, други 2-3 торби с пясък, трети по 2-3 бордюра от улицата, за повече сцепно тегло, но масата хора си караха просто така, без да се замислят толкова много. Със сигурност не беше лесно и приятно, но като сравнявам Е90 с масовите автомобили от онова време (без никакви електронни помощници), ми се струва много пресилено твърдението, че за БМВ през зимата всеки баир е потенциален проблем.
Наистина си трябва трезва преценка, но бъди сигурен, че там където подготвено за зимни условия Е90 + осъзнат водач срещне трудности, почти всеки друг автомобил с един задвижващ мост най-вероятно също ще изпита подобни затруднения.
Ей... ама как ме развесели колега, просто не е истина.

А за карането мисля, че няма какво толкова да му се плашим се пак Е90-ката не е измислена да се кара само лятото.

jorkata_26 написа:Прочетах доста мнения и вече се плаша... Аз също ще карам със задно за първи път
Братле, слагаш новите ХУБАВИ зимни гуми и отиваш някоя неделна сутрин на някой прясно заснежен паркинг (Метро или друго голямо свободно пространство).
За 15-30 мин. газ-спирачки (вкл. едновременно скачане върху спирачките и завиване

Само давай по-полечка - първите "каскади" ги прави с 10-20 км. в час и постепенно засилвай скоростта, за да видиш как се държи колата на сняг

- itafraji
- Потребител
-
- Кара: E90 330d
Само едно ще ви кажа. ГУМИ. Нови зимни гуми. И като казвам нови не значи запазени, а скоро произведени. Има много голямо значение.
itafraji написа:Само едно ще ви кажа. ГУМИ. Нови зимни гуми. И като казвам нови не значи запазени, а скоро произведени. Има много голямо значение.

flame написа:itafraji написа:Само едно ще ви кажа. ГУМИ. Нови зимни гуми. И като казвам нови не значи запазени, а скоро произведени. Има много голямо значение.
Бе и с чисто нови гуми си е мъка голяма

- galant
- младши ентусиаст
-
- Кара: само Месершмити
absix написа:flame написа:itafraji написа:Само едно ще ви кажа. ГУМИ. Нови зимни гуми. И като казвам нови не значи запазени, а скоро произведени. Има много голямо значение.
Бе и с чисто нови гуми си е мъка голяма
А бе и аз това се мъча да обясня като "absix",ама..........
- BMW///M-ma6inata
- Петко ///M големия
-
- Кара: E46 330xd / Mini Cooper S
Момчета отатрани изглежда ,че чак си вярвате че се движите и най- важното потегляте безпроблемно зимата 

- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
BMW///M-ma6inata написа:Момчета отатрани изглежда ,че чак си вярвате че се движите и най- важното потегляте безпроблемно зимата
syntax error

- BMW trust
- кандидат ентусиаст
-
Huku написа:BMW///M-ma6inata написа:Момчета отатрани изглежда ,че чак си вярвате че се движите и най- важното потегляте безпроблемно зимата
syntax error

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
И на мен ще ми е първа зима с кола със задно предаване. Предполагам, че със сигурност ще има разлика от предното. С чисто нови гуми съм, надявам се да не е чак толкова зле. За всеки случай инвестирах в едни текстилни "вериги" за сняг 

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- BMW trust
- кандидат ентусиаст
-
Nasko_ написа:И на мен ще ми е първа зима с кола със задно предаване. Предполагам, че със сигурност ще има разлика от предното. С чисто нови гуми съм, надявам се да не е чак толкова зле. За всеки случай инвестирах в едни текстилни "вериги" за сняг
Колега честно да ти кажа много измислени ми изглеждат тези текстилни вериги.

Не мисля, че ще ти помогнат ако закъсаш в снега.

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
BMW trust написа:Nasko_ написа:И на мен ще ми е първа зима с кола със задно предаване. Предполагам, че със сигурност ще има разлика от предното. С чисто нови гуми съм, надявам се да не е чак толкова зле. За всеки случай инвестирах в едни текстилни "вериги" за сняг
Колега честно да ти кажа много измислени ми изглеждат тези текстилни вериги.
Не мисля, че ще ти помогнат ако закъсаш в снега.
Да, колега...на мен също ми се виждаха измислени. Умувам покупката от миналата година. Имам познати, които си купиха и след като видях ефекта от тях, тогава си купих и аз.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- peters75
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 60 530d
- Мечтае да кара: Нещо с голям мотор
Re: Re: Е90 как се справя в зимата на сняг и лед?
RaHzElChO написа:Huku написа:Така се справя, че ще искаш следващата ти кола да е xDrive.
Абсолютно, колега има 320i ръчни скорости. Зимата, в края на Февруари, заваля един як сняг. Колата беше на открито и здравата затъна, трябваше да я остави там и го карах до вкъщи. Беше със зимни гуми на един сезон.
Sent from my Desire HD using Tapatalk
А мислиш ли,че ако беше с предно щеше да излезе...???То има ситуации и двойното да не помага.За мен тези коли се карат нормално на сняг,ако имаш хубави гуми и малко усет за нещата.