Бързи въпроси и отговори

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от Leon » 26 Апр 2016, 15:52

Размер, налягане, качество на гумите, настилка, състояние на съединителя/автомата - върху превъртането влияят сто фактора, не търсете под вола теле.
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 28 Апр 2016, 11:51

Колеги, какво трябва да има в левият калник на Е90 седан? При мен го има капачето от снимката,но вътре няма никой :mhihi: Не видях и кабели да има там...

DSC_9994.jpg

П.П. Какво включват Comfort и Advanced package?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 28 Апр 2016, 11:58

Усилвател и CD-чейнджър стоят там по принцип. Като гледам кората, колата е имала чейнджър. Виж си по ВИН какво оборудване е имала и ще си отговориш. Кабели гледам, че има, те обикновено са в един сноп, с различни изводи накрая. Подготовка за чейнджър може да има или да няма в зависимост от годината и останалото оборудване.
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар

Мнение от Phil » 28 Апр 2016, 16:24

Leon написа:Усилвател и CD-чейнджър стоят там по принцип. Като гледам кората, колата е имала чейнджър. Виж си по ВИН какво оборудване е имала и ще си отговориш. Кабели гледам, че има, те обикновено са в един сноп, с различни изводи накрая. Подготовка за чейнджър може да има или да няма в зависимост от годината и останалото оборудване.

Снимката не е от моята кола, а от нета :) Аз кабели не видях в моята. Иначе по VIN излиза 694 PREPARATION FOR CD CHANGER, което е отговора на въпроса :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Phil » 29 Апр 2016, 9:04

Здравейте колеги, имам някакво странно чукане във волана, като го навия рязко и с малък ход. Когато минавам по неравности го няма пък и всичко по окачването уж е здраво. Някой да е имал подобен проблем?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 29 Апр 2016, 9:16

Phil написа:Здравейте колеги, имам някакво странно чукане във волана, като го навия рязко и с малък ход. Когато минавам по неравности го няма пък и всичко по окачването уж е здраво. Някой да е имал подобен проблем?

Каре на волана
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ентусиаст
Аватар

Мнение от Phil » 29 Апр 2016, 10:36

Gqbriel написа:
Phil написа:Здравейте колеги, имам някакво странно чукане във волана, като го навия рязко и с малък ход. Когато минавам по неравности го няма пък и всичко по окачването уж е здраво. Някой да е имал подобен проблем?

Каре на волана

Къде се намира това нещо?

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 29 Апр 2016, 16:22

Huku написа:Не че ми се филмира, но все пак какво може да значи това:
12544687_1725594500987022_1264118872_o.jpg

В книжката пишеше нещо за изгорели газове; на диагностика уж го гледахме и изтрихме грешката с виден колега ама пак се появява :dunno:

Грешката изчезна от само себе си, но вчера се появи яко боботене отпред някъде. Напстера (Респект) надуши сърцето на проблема - липсваха всички гайки отпред на фланеца на генерацията. А дали някой се е опитвал да си демонтира катализаторче не знам :dunno:
ПП: Дано поста да е за "зелено"
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 29 Апр 2016, 16:43

Huku написа:
Huku написа:Не че ми се филмира, но все пак какво може да значи това:
12544687_1725594500987022_1264118872_o.jpg

В книжката пишеше нещо за изгорели газове; на диагностика уж го гледахме и изтрихме грешката с виден колега ама пак се появява :dunno:

Грешката изчезна от само себе си, но вчера се появи яко боботене отпред някъде. Напстера (Респект) надуши сърцето на проблема - липсваха всички гайки отпред на фланеца на генерацията. А дали някой се е опитвал да си демонтира катализаторче не знам :dunno:
ПП: Дано поста да е за "зелено"

На нашите коли освен на 335 и на фейсовите за да свалиш катализатори не факир ами незнам какъв трябва да си,те са само горе
Виж ако е искал цялата ти генерация след тях може :mhihi:
Изображение
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 03 Май 2016, 9:50

Привет колеги.
Преди време бях питал същото, но нямаше някой с подобен опит - Къде из софийско (освен в оторизираните сервизи) могат да ми видят механизма на панорамния покрив, по-конкретно дъската в купето, която го покрива, защото от едната страна явно не е добре захваната за водача/релсата и трака доста неприятно когато минавам през неравности

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 04 Май 2016, 10:25

Онзи ден си купих възможно най-ниския хидравличен крик, който намерих. Отзад влиза едвам едвам, но отпред не иска, тоест твърде е висок. Колата не е със спортно окачване. Това нормално ли е? Амортисьорите и пружините са ОК. :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 04 Май 2016, 11:29

dextuar написа:Онзи ден си купих възможно най-ниския хидравличен крик, който намерих. Отзад влиза едвам едвам, но отпред не иска, тоест твърде е висок. Колата не е със спортно окачване. Това нормално ли е? Амортисьорите и пружините са ОК. :dunno:

Зависи колко е нисък ,но ако си със стандартно окачване колата не е толкова ниска

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Бързи въпроси и отговори

Мнение от Dextuar » 04 Май 2016, 11:32

Gqbriel написа:
dextuar написа:Онзи ден си купих възможно най-ниския хидравличен крик, който намерих. Отзад влиза едвам едвам, но отпред не иска, тоест твърде е висок. Колата не е със спортно окачване. Това нормално ли е? Амортисьорите и пружините са ОК. :dunno:

Зависи колко е нисък ,но ако си със стандартно окачване колата не е толкова ниска

По вин съм със стандартно, отзад влиза буквално за някакви милиметри, отпред никакъв шанс, ще снимам и крика и колата, но определено беше най-ниският, който съм виждал, затова и го купих.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW G32 LCI "22
Детайли за колата: BMW G32 LCI "22

Мнение от Tsapo » 04 Май 2016, 11:34

dextuar написа:
Gqbriel написа:

По вин съм със стандартно, отзад влиза буквално за някакви милиметри, отпред никакъв шанс, ще снимам и крика и колата, но определено беше най-ниският, който съм виждал, затова и го купих.

Аз поради същата причина си взех крик тип " жаба ". В най ниската си точка пада до 8,5см. и влиза перфектно отпред и отзад дори на Е9х със спортно окачване.

Когато се пробва крика дали ще влезе предвидете и това, че ако си с мека гума колата ще легне още малко надолу.

Потребител
Аватар
Кара: 325i e90
Мечтае да кара: Служебно BMW

Мнение от v88z » 04 Май 2016, 13:44

Здравейте колеги, странен проблем се появи при мен със страничните огледала, не искаха да се движат в нито една посока, погледнах изгорял бушона които го дават за тях 27-ми, след като го смених спряха да работят и ел. стъклата от шофьорската контрола, махна ли бушона ел. стъклата пак си тръгват. Дайте някаква идея какво да правя. :help:

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93