Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- GMitev92
- Потребител
-
- Кара: е90 320d
Re: Бързи въпроси и отговори
Здравейте колеги, имам един въпрос. Сутринта като паркирах успоредно до работа изведнъж волана се затегна до такава степен, че едва се въртеше и нещо изпуши под капака, изгасих я отворих капака огледах не видях нищо по различно от обикновенното и когато я запалих отново все едно нямаше проблем (волана си се въртетеше нормално, нямаше пушек и нито изкочи някаква грешка). От какво може да е това според вас? Колата е е90 320д 163кс 2005г. Благодаря!
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Да не е превъртял ремъка?
Търси някъде там проблема, около хидравличната помпа според мен.
Тя да е зацепила нещо и после да е тръгнала.

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Демпферна шайба?GMitev92 написа:Здравейте колеги, имам един въпрос. Сутринта като паркирах успоредно до работа изведнъж волана се затегна до такава степен, че едва се въртеше и нещо изпуши под капака, изгасих я отворих капака огледах не видях нищо по различно от обикновенното и когато я запалих отново все едно нямаше проблем (волана си се въртетеше нормално, нямаше пушек и нито изкочи някаква грешка). От какво може да е това според вас? Колата е е90 320д 163кс 2005г. Благодаря!
Изпратено от моят SM-A600FN с помощта на Tapatalk
- GMitev92
- Потребител
-
Bexim написа:Да не е превъртял ремъка?Търси някъде там проблема, около хидравличната помпа според мен.
Скоро ми се скъса ремъка и го сменях, не ми бяха изчистили хубаво ролките от предния ремък и отново го смених. Може вярно нещо от там да е станало. Благодаря!
vvasilev1 написа:GMitev92 написа:Здравейте колеги, имам един въпрос. Сутринта като паркирах успоредно до работа изведнъж волана се затегна до такава степен, че едва се въртеше и нещо изпуши под капака, изгасих я отворих капака огледах не видях нищо по различно от обикновенното и когато я запалих отново все едно нямаше проблем (волана си се въртетеше нормално, нямаше пушек и нито изкочи някаква грешка). От какво може да е това според вас? Колата е е90 320д 163кс 2005г. Благодаря!
Демпферна шайба?
+1 глас за шайбата.
- GMitev92
- Потребител
-
(h)aman написа:vvasilev1 написа:GMitev92 написа:Здравейте колеги, имам един въпрос. Сутринта като паркирах успоредно до работа изведнъж волана се затегна до такава степен, че едва се въртеше и нещо изпуши под капака, изгасих я отворих капака огледах не видях нищо по различно от обикновенното и когато я запалих отново все едно нямаше проблем (волана си се въртетеше нормално, нямаше пушек и нито изкочи някаква грешка). От какво може да е това според вас? Колата е е90 320д 163кс 2005г. Благодаря!
Демпферна шайба?
+1 глас за шайбата.
т.е. ще е за смяна ли ?
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
И аз бях така, смених си ремъка и ми пръдна компресорорчето на климата...
За това вече ремъци не пипам без видима нужда.
За това вече ремъци не пипам без видима нужда.
FREE SPIRIT
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
Да. Сигурно е скъсана, но все пак нека я погледнат в сервиз.GMitev92 написа:(h)aman написа:vvasilev1 написа:GMitev92 написа:Здравейте колеги, имам един въпрос. Сутринта като паркирах успоредно до работа изведнъж волана се затегна до такава степен, че едва се въртеше и нещо изпуши под капака, изгасих я отворих капака огледах не видях нищо по различно от обикновенното и когато я запалих отново все едно нямаше проблем (волана си се въртетеше нормално, нямаше пушек и нито изкочи някаква грешка). От какво може да е това според вас? Колата е е90 320д 163кс 2005г. Благодаря!
Демпферна шайба?
+1 глас за шайбата.
т.е. ще е за смяна ли ?
- GMitev92
- Потребител
-
vvasilev1 написа:Да. Сигурно е скъсана, но все пак нека я погледнат в сервиз.GMitev92 написа:(h)aman написа:vvasilev1 написа:GMitev92 написа:Здравейте колеги, имам един въпрос. Сутринта като паркирах успоредно до работа изведнъж волана се затегна до такава степен, че едва се въртеше и нещо изпуши под капака, изгасих я отворих капака огледах не видях нищо по различно от обикновенното и когато я запалих отново все едно нямаше проблем (волана си се въртетеше нормално, нямаше пушек и нито изкочи някаква грешка). От какво може да е това според вас? Колата е е90 320д 163кс 2005г. Благодаря!
Демпферна шайба?
+1 глас за шайбата.
т.е. ще е за смяна ли ?
А проблем ли е ако карам известен период така? Ако наистина тя е за смяна?
Здравейте,колеги имам следния проблем-както си карах и ми светна лампа,че нивото на охлаждащата течност и ниско при което долях 1литър,но след 500 километра пак стана същото и му долях 1.5 литра.Къде може дасе губи антифриза,не е смесено с маслото? Колата е 320d - 163к.с.
Изпратено от моят SM-A750FN с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-A750FN с помощта на Tapatalk
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Има един фланец пластмасов, често се пука или протича гарнитурата му. Парт номерът е това - 11127806196.
Течът ти е доста голям, може и да не е от него, но аз лично бих започнал от там, струва 15-20 лева на Vaico и 35 оригинален BMW.
Течът ти е доста голям, може и да не е от него, но аз лично бих започнал от там, струва 15-20 лева на Vaico и 35 оригинален BMW.
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
GMitev92 написа:vvasilev1 написа:Да. Сигурно е скъсана, но все пак нека я погледнат в сервиз.GMitev92 написа:(h)aman написа:vvasilev1 написа:GMitev92 написа:Здравейте колеги, имам един въпрос. Сутринта като паркирах успоредно до работа изведнъж волана се затегна до такава степен, че едва се въртеше и нещо изпуши под капака, изгасих я отворих капака огледах не видях нищо по различно от обикновенното и когато я запалих отново все едно нямаше проблем (волана си се въртетеше нормално, нямаше пушек и нито изкочи някаква грешка). От какво може да е това според вас? Колата е е90 320д 163кс 2005г. Благодаря!
Демпферна шайба?
+1 глас за шайбата.
т.е. ще е за смяна ли ?
Проблем е само ако ти е проблем да останеш на пътя.Иначе не е проблем....

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
Проблем е. Ще те остави на пътя.GMitev92 написа:vvasilev1 написа:Да. Сигурно е скъсана, но все пак нека я погледнат в сервиз.GMitev92 написа:(h)aman написа:vvasilev1 написа:GMitev92 написа:Здравейте колеги, имам един въпрос. Сутринта като паркирах успоредно до работа изведнъж волана се затегна до такава степен, че едва се въртеше и нещо изпуши под капака, изгасих я отворих капака огледах не видях нищо по различно от обикновенното и когато я запалих отново все едно нямаше проблем (волана си се въртетеше нормално, нямаше пушек и нито изкочи някаква грешка). От какво може да е това според вас? Колата е е90 320д 163кс 2005г. Благодаря!
Демпферна шайба?
+1 глас за шайбата.
т.е. ще е за смяна ли ?
Аз карах 50км със скъсана шайба докато разбера от какво мирише на изгоряло.
Малко преди да паркирам хидравликата ми изчезна и ми светна акумулатора. Естествено не съветвам никого да прави това, просто така се случи и съм изкарал късмет, че не ме остави на пътя. А най-интересното е, че няколко месеца преди това сваляха шайбата като сменяха веригите и нямаше никакви симптоми да е тръгнала. Взех Кортеко, като вътре беше оригинална шайба с изтрит номер и с двойно повече гума спрямо старата. Вече 30к км няма ядове.

- Wafrey
- Потребител
-
- Кара: e46
Добър вечер колеги, накратко забавлявахме се в снега и един колега ме засече леко
Та някой има ли идея дали може да се оправи това и как
И стъклото също е леко напукано както се вижда само на едно място има ли от къде да закупя само него и тази пластмаса оправя ли се, или отиваме към нов фар (да се надявам, че каското ще го признаят и ще платят фара, ако няма оправия)