Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Re: Бързи въпроси и отговори
asent1977 написа:Колко термостата има N57D30A откривам само един в парт каталога![]()
точно така

"Чемодан, вокзал, Москва"
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
- NeRoX
- младши ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320d
- Мечтае да кара: Ferrari
- Детайли за колата: M47D20 6MT
chris_barnes написа:Симптомите са ти като за малкия термостат (на ЕГРа). Не знам как са ги проверявали тия майстори, но ако не си сменял термостати, купи си 2 нови и си ги смени да ти е мирна главата. Няма как да е невярно това, което ти изкарва таблото, все пак идва от ЕКУто
drago9205 написа:Проверявали, проверявали - колко да са проверявали. Тез термостати са си известна болежка, явно майсторите както обикновено не са наясно какво и как да проверят, ето, че твоят тест е доста успешен![]()
Надали е само този на ЕГР-а при такъв пад до 54 градуса ми мирише на 2 заминали термостата. Колегите ще ти препоръчат само оригинални. Аз лично съм доволен и от оригиналните BMW, както и от Behr.
Благодаря за информацията. Да разбирам, че тези данни са коректни и това е реалната температура на двигателя? Всъщност коя точно температура е това, ако някой е на ясно? Странното е, че колата си духа прилично топло от парното. Също ми прави впечатление, че много бързо започва да духа топло. Чак ми е неестествено... Иначе майстора ми не знам какво е гледал. Може би е очаквал диагностиката да покаже, че термостата е забил грешка и не се е сетил да провери реално дали достига оптимална температура двигителя. Или темрмостата/тите са се скапали непосредствено преди да проверя температурата. Нямам идея...
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Това е температурата на антифриза. Грешка няма да набие на диагностика, защото термостата е "аналогов" 

Дойде зимата, а с нея и проблемите
Вече няколко пъти поред, при незагрята кола - чува се, пукане/стържене при завъртане на волана. След като загрее, няма проблеми, нищо не се чува. Какво може да е?

Вече няколко пъти поред, при незагрята кола - чува се, пукане/стържене при завъртане на волана. След като загрее, няма проблеми, нищо не се чува. Какво може да е?

- NeRoX
- младши ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320d
- Мечтае да кара: Ferrari
- Детайли за колата: M47D20 6MT
misho968 написа:Дойде зимата, а с нея и проблемите![]()
И при мен го има, но по-тихо и за кратко. Точно за това сега четох във Фейсбук форума. Повечето колеги подсказват за лентов кабел. Мисля, че има логика. Не съм сигурен какво обаче трябва да се направи. Смяна на кабела може би...
Бърз въпрос.
При е9х съществува ли салон с естествена кожа?
Моят е светла, бежова кожа на седалки тип пейка - отврат е! Не съм имал кола с кожа, която така да спарва лятото, гърба ми винаги е мокър... като прибавим и недомисления климатроник лятната кола става истински кенеф лятото. Поне салона ако мога да сменя ще е нещо...
Чувал съм, че ''спортните'' седалки били с естествена кожа, вярно ли е?
Ако е така, веднага започвам да прелиствам обявите за моя цвят.
При е9х съществува ли салон с естествена кожа?
Моят е светла, бежова кожа на седалки тип пейка - отврат е! Не съм имал кола с кожа, която така да спарва лятото, гърба ми винаги е мокър... като прибавим и недомисления климатроник лятната кола става истински кенеф лятото. Поне салона ако мога да сменя ще е нещо...
Чувал съм, че ''спортните'' седалки били с естествена кожа, вярно ли е?
Ако е така, веднага започвам да прелиствам обявите за моя цвят.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Наистина спортния салон е естествена кожа, ама въпреки това и моя гръб е постоянно мокър лятото. До колкото знам обаче обдухване на 3та серия няма, за съжаление.
Повчето кожени салони в Е90 са такива от естествена кожа, включително и "пейките". Изкуствената е по-рядко разпространена и се нарича Sensatec. По-често съм я забелявзвал в колите от Северна Америка. Виж си по ВИН каква ти е кожата, но по принцип много лесно се различават на външен вид. Изкуствената е почти невъзможно да я прегънеш и стои много гладка и изпъната, дори и там където най-много се амортизира. Обдухване наистина не се предлага като екстра, поне и на мен не ми е известно.
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Познават се и по това, че естествената е с двоен шев.
Абе личи си.
ПП до мен имам и две коли от Италия и България със Сенсатек, та не е толкова рядка.
Едната даже е спортен салон със Сенсатек. За сефте видях.
Абе личи си.
ПП до мен имам и две коли от Италия и България със Сенсатек, та не е толкова рядка.
Едната даже е спортен салон със Сенсатек. За сефте видях.
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
Аз също съм виждал спортен със Сенсатек. Иначе, не знам как е да стоиш в него и какви са негативите, но поне не се състарява. Е, като се сцепи е гадно, но май са доста издръжливи.
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Не знам, мен много ме поти. Седна ли - вир вода ми става гърба. Зиме, лете - все тая, за това бих го махнал веднага, но това си е за мен де.
FREE SPIRIT
И аз искам да го махна, отврат е. Не се захабява и изглежда много свежо, но да, цепи се.
Започвам да търся бежови салони, по възможност спортни, без корите.
Ако взема нещо с електрическо местене, надуване, всичко плъг енд плей ли е? Моят е чисто механичен.
Започвам да търся бежови салони, по възможност спортни, без корите.
Ако взема нещо с електрическо местене, надуване, всичко плъг енд плей ли е? Моят е чисто механичен.
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
Bexim написа:Не знам, мен много ме поти. Седна ли - вир вода ми става гърба. Зиме, лете - все тая, за това бих го махнал веднага, но това си е за мен де.
Няма значение каква е кожата ако са напечени седалките залепваш. На Е92 бях със спортния ел. салон при това светло бежов, почти бял и пак вир вода. Сега съм със същия цвят, но с обдухване и няма проблем...
Сенсатека е мега леш. Имам приятел с 3 ГТ от магазина на 90 000км се сцепи кожата и то на много странно място

"Чемодан, вокзал, Москва"
bai_ILIA написа:Bexim написа:Не знам, мен много ме поти. Седна ли - вир вода ми става гърба. Зиме, лете - все тая, за това бих го махнал веднага, но това си е за мен де.
Няма значение каква е кожата ако са напечени седалките залепваш. На Е92 бях със спортния ел. салон при това светло бежов, почти бял и пак вир вода. Сега съм със същия цвят, но с обдухване и няма проблем...
Така си е. Кожата надупчена ли е "диша" и няма запотяване без да се пуска обдухването.