Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Re: Тема 2. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от Bexim » 28 Окт 2016, 9:50

Бъркаш фактура и нотариус.
При фактура, купувача не го брига..
Прав е b00st, ама и на мен не ми се разправяше тогава. Не, че ако ми беше на стойност пак щях да се разправям - като сложа колко пари бях дал след покупката - пак нямаше да ми е оферта, а и колата ми харесва много и бях решил, че в краен случай и нова кутия ще си взема.
Истината, обаче е, че и аз треперих на каналите дали ще мине, но пък всичко си й е ОК, че даже и с първия собственик поддържаме връзка чат-пат..

На един приятел пък му я дръпнаха в КАТ и после ходи да си гони парите, не знам какво стана..
Ако може, наистина трябва да ги натискате да си я пишат на цената, още повече, парите не са ми `сиви`, за да ме е страх, ама на много хора са им.. :lol:
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 28 Окт 2016, 10:44

Bexim написа:Бъркаш фактура и нотариус.
Прав е b00st, ама и на мен не ми се разправяше тогава. Не, че ако ми беше на стойност пак щях да се разправям - като сложа колко пари бях дал след покупката - пак нямаше да ми е оферта, а и колата ми харесва много и бях решил, че в краен случай и нова кутия ще си взема.
Истината, обаче е, че и аз треперих на каналите дали ще мине, но пък всичко си й е ОК, че даже и с първия собственик поддържаме връзка чат-пат..

На един приятел пък му я дръпнаха в КАТ и после ходи да си гони парите, не знам какво стана..
Ако може, наистина трябва да ги натискате да си я пишат на цената, още повече, парите не са ми `сиви`, за да ме е страх, ама на много хора са им.. :lol:

Не знам, един приятел си купи няква Шкода от Дупница и понеже го возих до там и видях какво стана. Тоя от автокъщата каза, сега ще я пишем за 4000лв, за да платиш нещо си по-малко :conf: Колата тогава си беше нов внос от Италия. И на документите си беше все едно моя човек си я беше купил той директно от Италия. Цената на колата беше 10к, за която се спазариха. Отидоха до местния КАТ и оттам издадоха някакъв документ и пишеше 4000 лв.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 28 Окт 2016, 10:54

Това всичкото с фактурите на по-ниска стойност мисля, че си е само в полза на джамбазите. Моята я писаха май пак на по-ниска стойност на фактурата, но после в КАТ това никъде не ми го отразиха дори не знам дали някой го погледна.

Друг е въпросът, че ако спазариш някаква по-ниска цена и си поискаш фактурата да е с адекватна цена те може да се запънат и да кажат "Абе като искаш фактура с цялата сума, цената няма да е същата" :(

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 28 Окт 2016, 11:07

dextuar написа:

Не знам, един приятел си купи няква Шкода от Дупница и понеже го возих до там и видях какво стана. Тоя от автокъщата каза, сега ще я пишем за 4000лв, за да платиш нещо си по-малко :conf: Колата тогава си беше нов внос от Италия. И на документите си беше все едно моя човек си я беше купил той директно от Италия. Цената на колата беше 10к, за която се спазариха. Отидоха до местния КАТ и оттам издадоха някакъв документ и пишеше 4000 лв.

Колега, има 3 варианта да прехвърлиш кола на твое име. Първият е, ако колата е регистрирана в БГ и се прехвърля пред нотариус. Там за теб има значение колко е писана, понеже на база на сумата за покупка се изчислява таксата на нотариуса. Вторият е с фактура, тогава за джамбаза има значение, защото на база фактурите му се изчислява данъка на фирмата. Затова гледат да ги пишат на ниски цени. Третият е с фалшив договор между теб и някой си собственик в Италия, все едно ти си я внесал сам, по този начин колата не преминава през фирмата на джамбаза и не плаща данъци. Лошото е, ако се окаже, че колата е издирвана. Тогава гризваш дървото.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 28 Окт 2016, 11:35

(h)aman написа:
dextuar написа:

Колега, има 3 варианта да прехвърлиш кола на твое име. Първият е, ако колата е регистрирана в БГ и се прехвърля пред нотариус. Там за теб има значение колко е писана, понеже на база на сумата за покупка се изчислява таксата на нотариуса. Вторият е с фактура, тогава за джамбаза има значение, защото на база фактурите му се изчислява данъка на фирмата. Затова гледат да ги пишат на ниски цени. Третият е с фалшив договор между теб и някой си собственик в Италия, все едно ти си я внесал сам, по този начин колата не преминава през фирмата на джамбаза и не плаща данъци. Лошото е, ако се окаже, че колата е издирвана. Тогава гризваш дървото.

Благодаря за поясненията, колеги! :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 28 Окт 2016, 11:39

пропуснал си един вариант - отиваш на магазина и си я купуваш :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: по Аутобан А14 и А9
Мечтае да кара: ALPINA B7 S Turbo Coupé E24

Мнение от Alpina_Johnnie » 29 Окт 2016, 15:58

Тази някой гледал ли я е? Мнения за колата и автокъщата като цяло?
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от skylined » 30 Окт 2016, 2:41

Колеги може ли мнение за тая красавица http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=g9bra2 Изглежда е на реални км https://s16.postimg.org/pwuq816it/hhhh.jpg :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 30 Окт 2016, 11:34

skylined написа:Колеги може ли мнение за тая красавица http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=g9bra2 Изглежда е на реални км https://s16.postimg.org/pwuq816it/hhhh.jpg :lol:

Може да са с малко отгоре, но всичко друго изглежда нормално ама и цената си е доста прилична

Потребител
Аватар
Кара: Е46 318i, Е91 320d
Детайли за колата: Е46 318i, Е91 320d

Мнение от Smok » 30 Окт 2016, 12:36

Привет
Мнения за тази е90-ка? Гледам,че седи от април месец и има над 8000 гледания в сайта...

http://www.mobile.bg/11456483467585965
https://www.facebook.com/OvertopAgency/
EVENTS*BABYSITTING & ENTERTAINMENT*BTL

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 30 Окт 2016, 12:44

Smok написа:Привет
Мнения за тази е90-ка? Гледам,че седи от април месец и има над 8000 гледания в сайта...

Не трябва да те плашат броя на гледания , това може да означава, че е скъпа за зяпачи или, че има проблеми не го мисли много много. Изглежда прилично

Аватар
Кара: E90 335D LCI

Мнение от misho968 » 30 Окт 2016, 16:53

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11477813030174558&slink=g9g34q
Някой гледал ли я? Също, ако може да споделите какво мислите и дали забелязвате нещо нередно :bchug:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 30 Окт 2016, 17:27

Отличен избор, проверка по рама и оглед на живо с диагностика, ако няма драми си заслужава.

Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW G32 LCI "22
Детайли за колата: BMW G32 LCI "22

Мнение от Tsapo » 31 Окт 2016, 7:41

Taruno написа:
Smok написа:Привет

Не трябва да те плашат броя на гледания , това може да означава, че е скъпа за зяпачи или, че има проблеми не го мисли много много. Изглежда прилично

Според книжката е карана по 50к на година = 500 000км.+/-

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: по Аутобан А14 и А9
Мечтае да кара: ALPINA B7 S Turbo Coupé E24

Мнение от Alpina_Johnnie » 31 Окт 2016, 10:25

Alpina_Johnnie написа:Тази някой гледал ли я е? Мнения за колата и автокъщата като цяло?

Явно ако не е обява от мобиле, няма отзиви :lol:

http://www.mobile.bg/11475920881858596

За тази и горната от Стенли-Кар някой нещо да каже?
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93