Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
Re: Бързи въпроси и отговори
Мерси много колеги!
Само за съвет да питам с импа мога ли да гледам някакви стоиности на тоя дебитомер и какви трябв да са варияцийте му горе долу? Шурея ми има импа за това питам, иначе ако има друга по - добра програма препоръчайте при кой да отида да ми я закачи. От София съм и колата е с дпф.
Само за съвет да питам с импа мога ли да гледам някакви стоиности на тоя дебитомер и какви трябв да са варияцийте му горе долу? Шурея ми има импа за това питам, иначе ако има друга по - добра програма препоръчайте при кой да отида да ми я закачи. От София съм и колата е с дпф.
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Spaidy написа:Мерси много колеги!
Като е закачиш за инпа поне ще разбереш дали дроселовата клапа работи, после му мисли дебитометара
- kvasilev76
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 163PS 160,8кс 2006
- Мечтае да кара: Ф10
Здраст колеги,някой знае ли какво означава това като екстри
7AP DYNAMIC+ADVANTAGE PACKAGE
1CA SELECTION COP RELEVENT VEHICLES
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
kvasilev76 написа:Здраст колеги,някой знае ли какво означава това като екстри
Ще си ги преведеш лесно:
Package Dynamic + Advantage :
- Sports suspension settings
- Light-alloy wheels star spoke 158
- Exterior parts in body color
- Sport seats for driver and front passenger
- Multifunction for steering wheel
- Lights package
- Sports leather steering wheel
- Headlight washer system
COP- не е екстра тя си е конфигурация на БМВ от години така още от Е46 бубина върху свещ
- Xenon light
Advantage package
- Light-alloy wheels double-spoke 154
- Exterior parts in body color
- Multifunction for steering wheel
- Leather steering wheel
Dynamic package
- Sports suspension settings
- Sport seats for driver and front passenger
- Lights package
- Sports leather steering wheel
- Headlight washer system
- Xenon light
- Light-alloy wheels star spoke 158
Comfort package
- Armrest front, relocatable
- Climate
- Rain sensor
- Automatically dimming interior mirror
- Park Distance Control (PDC )
- Radio BMW Professional
- Cruise control ( 4 -cyl . )
- Cruise control with braking function ( for 6 -cyl . )
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- kvasilev76
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 163PS 160,8кс 2006
- Мечтае да кара: Ф10
Благодаря за бързия отговор 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
COP = Conformity of Production. Още никой не е разгадал точно каква се влага в този вътрешнофирмен термин, но вероятно е стандартизация по някакви изисквания за различни страни и варира по моделите.
Never mistake motion for action...
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Leon написа:COP = Conformity of Production. Още никой не е разгадал точно каква се влага в този вътрешнофирмен термин, но вероятно е стандартизация по някакви изисквания за различни страни и варира по моделите.
Означава стандартизация за постигане на еднакво качество заложено впродукцията

Conformity of Production (COP) is a means of evidencing the ability to produce a series of products that exactly match the specification, performance and marking requirements outlined in the type approval documentation. Whether you are a manufacturer, or the agent applying for approvals on behalf of a manufacturer, and whatever your product is, suitable COP arrangements must be made.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Като натисна DTC или като изключа DSC ми ги показва в check-a. Нормално?
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
b00st написа:Като натисна DTC или като изключа DSC ми ги показва в check-a. Нормално?
Да
Здравейте колеги имам bmw e91 335i проблема е като загрее колата на 90/100 ми изписва check и днес я закачихче на лаптоп и грешката е следната VANOS INTAKE което преведено е смукателни отвори.Бихте ли ми помогнали от какво може да е проблема дали е от масло или нещо друго? Благодаря 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Pepiii написа:Здравейте колеги имам bmw e91 335i проблема е като загрее колата на 90/100 ми изписва check и днес я закачихче на лаптоп и грешката е следната VANOS INTAKE което преведено е смукателни отвори.Бихте ли ми помогнали от какво може да е проблема дали е от масло или нещо друго? Благодаря
Дай точно кода на грешката. Само за всмукателния или и за изпускателния вал дава? Соленоидите чистени ли са?
- morto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d SE E90
320д 163к.с. ръчна трансмисия. Предстои ми смяна на съединител+маховик. Имам и идея за ремап. Кога е по удачно за ремап преди смяната на съденителя или след? По принцип моховика ми е проблемен, съединителя е в "добро" състояние (приплъзва отвреме на време само при потегляне)? Благодаря!

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Преди да мислиш за ремап си оправи колата после ремапвай,колкото душа иска
- CARBON_E90
- Потребител
-
Здравейте колеги!
Собсвеник съм от 1 месец на BMW 3 320i E90 2005 и имам няколко въпроса към тези от вас,който притежават същия модел.
1 Какво е маслото за двигателя по каталог?
2 Може ли да се направи програмно да изключва на 7К оборота, вместо на 6.5К?
3 Може ли да се премахне ограничението на максималната скорост програмно и колко всъщност е фабричното ограничение?
4 Може ли да се добавят уреди на шофьоркста греда,примерно за следене на маслото и температурата на двигателя? Не с цел тунинг,а по скоро информавина,дразни ме ,че ги няма тези уреди.
5 С какви по добри и мощни говорители може да се подменят фабричните басови под седалките?
6 Какви проблеми типични за модела мога да очаквам?
7 Някой от вас има ли китайска андроид мултимедия,от тези специалноза бмв съвместими с волата? Да псодели впечетления?
8 Какъв размер са подходящите гуму за джанти 18-ки? Ще жули ли с 5 човека на борда с фабрично окачване?
9 Какъв размер са отворите за дйантите (5 х 120) ?
10 Някой от вас ползвал ли е elm327 за четене на данни от компа в реално време на адроид устройства,впечетления?
11 Може лида се чупосва двигателя на този модел (мисля че е N46B20) или е загубена кауза процедурата?
благодаря на всички отзовалисе
Собсвеник съм от 1 месец на BMW 3 320i E90 2005 и имам няколко въпроса към тези от вас,който притежават същия модел.
3 Може ли да се премахне ограничението на максималната скорост програмно и колко всъщност е фабричното ограничение?
4 Може ли да се добавят уреди на шофьоркста греда,примерно за следене на маслото и температурата на двигателя? Не с цел тунинг,а по скоро информавина,дразни ме ,че ги няма тези уреди.
5 С какви по добри и мощни говорители може да се подменят фабричните басови под седалките?
7 Някой от вас има ли китайска андроид мултимедия,от тези специалноза бмв съвместими с волата? Да псодели впечетления?
8 Какъв размер са подходящите гуму за джанти 18-ки? Ще жули ли с 5 човека на борда с фабрично окачване?
10 Някой от вас ползвал ли е elm327 за четене на данни от компа в реално време на адроид устройства,впечетления?
11 Може лида се чупосва двигателя на този модел (мисля че е N46B20) или е загубена кауза процедурата?

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
CARBON_E90 написа:Здравейте колеги!
1-5в30
2-тва е излишно,но да с ремап
3-да с ремап,потърси малко в тоя нет има инфо за всичко,може би около 250
4-да ,може ,да тормозиш тоя двигател за мн е излишно обаче
5-с квито искаш,взимаш старите и мериш
6-потърси във форума има достатъчно теми да се изреди всичко
7-както при е46 надали ще има проблеми
8-всичко което е в параметрите на фабрично ЕТ и височина на гумите няма да опира дори и на 19
9- бмв 5х120 е междуболтово а не е отвор,отвора е по спомен 72мм
10-има тема и за това но да става с правилната версия на елм има и други опции като carly
11- да чипосваш 4цил атмосферен мотор няма да има особена разлика но да може