Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Re: Бързи въпроси и отговори
Закачих колата за лаптопа и гледам 3 грешки едната е за изгоряла свещ а другите 2 за сензора ниво на маслото, изтривам ги но си стоят, маслото е на макс а стараното е че леиката за маслото не е светвала нито свети, като грешката е от 400км, откачих буксата на сензора за да видя дали ще светне леиката за маслото но пак не светна
този сензор е за нивото на маслото и за неговата температура,
колата е на 254к км 320д 2006 м47т2

този сензор е за нивото на маслото и за неговата температура,

- OneManArmy
- Потребител
-
Колеги, спрял съм се на тези течности за подмяна/доливане, според вас добри ли са?
https://www.avtochastionline24.bg/vaico/2221532
https://www.avtochastionline24.bg/vaico/2221566
За Е92, 2008 става въпрос.
https://www.avtochastionline24.bg/vaico/2221532
https://www.avtochastionline24.bg/vaico/2221566
За Е92, 2008 става въпрос.
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Колега, с този сензор е голям филм за нищо, може да си караш така без да имаш никакви драми. Като цяло единственото решение е да го смениш с нов или от морга, второто е хазарт, но за 30 лева вместо 150 си заслужава да пробваш 1-2 пъти.
Аз като взех колата преди 3 год сензорът беше заминал и си записваше тази грешка, така я карах 2 години, пробвах някакви ментаци, но изкараха 1 месец. Като цяло е доста малоумен от инженерна гледна точка датчик - излишно усложнен и проектиран така, че рано или късно да се предаде.
Карах много време с единствена грешка за този сензор, защото нов сензор на Хела е към 150 лева (според мен безсмислено да се дават толкова пари при наличието на щека), а Genuine BMW е към 300.
П.П. Няма как да не се прецаква този сензор, защото в основата си представлява електронна платка точно под картера, фина платка под топлият картер с топлото масло - с времето пропуска малки количества масло през упълтненията откъм маслото и си заминава.
Аз като взех колата преди 3 год сензорът беше заминал и си записваше тази грешка, така я карах 2 години, пробвах някакви ментаци, но изкараха 1 месец. Като цяло е доста малоумен от инженерна гледна точка датчик - излишно усложнен и проектиран така, че рано или късно да се предаде.
Карах много време с единствена грешка за този сензор, защото нов сензор на Хела е към 150 лева (според мен безсмислено да се дават толкова пари при наличието на щека), а Genuine BMW е към 300.
П.П. Няма как да не се прецаква този сензор, защото в основата си представлява електронна платка точно под картера, фина платка под топлият картер с топлото масло - с времето пропуска малки количества масло през упълтненията откъм маслото и си заминава.
Колеги някой да ми каже от къде мога да си взема LED бели ангелски очи и да ми ги монтират във Варна?(e91 2010)
- drago9205
- старши ентусиаст
-
Личното ми мнение е, че жълтите светят много по хубаво и видимо през деня (за дневни светлини). А и също са по-красиви.
Също с тези лед-ки, всички имат и радиаторчета може да стане беля като разтапяне на някоя пластмаса или подобно. Освен това може да са много ватове лед и да не светят изобщо добре, та трябва да се внимава какви крушки се взимат. Често като се сложи ЛЕД крушка на е60 LCI, e90 LCI и се получава ефектът, че външният ринг е почти невидим и само вътрешният свети.
Едни от най-добрите варианти са LUX angel eyes или M-tec също са доста добри, но цените са дебелички. Монтажът може на много места да ти го направят, в разни ксенон центрове или сервизи, които се занимават с рециклиране/ремонт на фарове.
Също с тези лед-ки, всички имат и радиаторчета може да стане беля като разтапяне на някоя пластмаса или подобно. Освен това може да са много ватове лед и да не светят изобщо добре, та трябва да се внимава какви крушки се взимат. Често като се сложи ЛЕД крушка на е60 LCI, e90 LCI и се получава ефектът, че външният ринг е почти невидим и само вътрешният свети.
Едни от най-добрите варианти са LUX angel eyes или M-tec също са доста добри, но цените са дебелички. Монтажът може на много места да ти го направят, в разни ксенон центрове или сервизи, които се занимават с рециклиране/ремонт на фарове.
Здравейте, бих искал да попитам джанти с оффсет ет37 (17 цола) вместо ет34 за отпред дали са подходящи за БМВ е92?
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
Разгледай bktuning.com, собственика е пич и до колкото знам има 10% отстъпка за членове на БМВ клуб.
Sent from my BLA-L09 using Tapatalk

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
Колега смяната не е никак сложна, стига да имаш 1 час и да ти се цапа малко. Навиваш пълен волан, сваляш предната част на пластмасовия подкалник, който е на 9-10 болтчета и си капитан, предполагам, че във всеки сервиз ще ти ги сменят, дори и да не са сменяли като им кажеш това ще се справят
.
Жълтите и на мен са ми фаворит, но и те като белия лед никакви ги няма на светло
Виждам, че в алито има по 6, 10, 20, 40 вата някаква разлика на светло има ли?

Жълтите и на мен са ми фаворит, но и те като белия лед никакви ги няма на светло

Виждам, че в алито има по 6, 10, 20, 40 вата някаква разлика на светло има ли?
- drago9205
- старши ентусиаст
-
Зависи за какви фарове говорим. Ангелските очи на LCI ксеноновите светят доста добре на повечето коли, на някои по-слабо, но явно си има причина. Като цяло почти винаги виждам е60 и е90 LCI ако са само на дневни. При рефлекторните и префейс ксеноните е слабичко.
- Monky
- младши ентусиаст
-
- Кара: ейшейсе и едно
- Мечтае да кара: М2 + М5 Е39
- Детайли за колата: За тез пари Е39.
Здравейте,
Пуснах една тема свързана с N52B25 в Е60 раздела, но май при Е90 ще има повече шанс някой да помогне. Мисля, че има повече бензинки сред 3-ките.
viewtopic.php?f=116&t=431412
Ще съм благодарен за съвети по темата.
Пуснах една тема свързана с N52B25 в Е60 раздела, но май при Е90 ще има повече шанс някой да помогне. Мисля, че има повече бензинки сред 3-ките.

viewtopic.php?f=116&t=431412
Ще съм благодарен за съвети по темата.
- chris_barnes
- ентусиаст
-
Някой да се е сблъсквал с грешка 0x3F40 Rail pressure sensor offset test?

- k.milanov
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 325d
- Мечтае да кара: отново E36 318is
drago9205 написа: При рефлекторните и префейс ксеноните е слабичко.
Да, аз съм с преди фейса д1с ксенони и светят много слабо ангелите.

Не знам дали може , но ще мъчим с един колега да пробваме да направим на автоматични фарове през деня да пали ангелите + дългите на процент. Имам DRL опция в iDrive, но пусната пак пали късите светлини.
- chris_barnes
- ентусиаст
-
Кодира се това с дългите, никакво мъчене не е.

Кодира се, но няма да светят едновременно с ейнджълите. Поне със стандартно кодиране на стоковия хардуер мисля, че няма как да стане.
- Dani Dupeto
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60 LCI 523i
Здравейте, някой знае ли какъв е диаметъра на задна пружина на Е91 330Д? Трябва ми защото искам да купя едни подложки, защото ми се струва леко увиснала. Доставчика който съм намерил, предлага само по размер. Благодаря!