Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- M0n57eR
- Потребител
-
- Мечтае да кара: M3 F80
Re: Бързи въпроси и отговори
Колеги имам малко странен въпрос свързан с ИНПА.
Каква е разликата между "Air intake temperature", която е около 30 градуса на загрял двигател, което е абсурдно и "Air temperature", която на студен двигател беше 27 ~ 29 при околна 22 и 57 на загрял двигател.
Доколкото знам единия датчик е в дебитомера, а другия след кулера въпроса е кой кой е и кой не е наред?
Каква е разликата между "Air intake temperature", която е около 30 градуса на загрял двигател, което е абсурдно и "Air temperature", която на студен двигател беше 27 ~ 29 при околна 22 и 57 на загрял двигател.
Доколкото знам единия датчик е в дебитомера, а другия след кулера въпроса е кой кой е и кой не е наред?
Добре следваща питанка
има ли фейсово Е90 320d с M47D20 демек стария 163к.с. мотор ? По обявите тук там излиза, че има но по данни излиза че го слагат до 2007, а от 2008 започват N47 177 коня
Ето даже една такава обява
https://www.cars.bg/offer/c2586873
Май намерих отговора на въпроса ми
има фейсови 320d с 163к.с. но се водят efficient dynamic което си е пак N47 

Май намерих отговора на въпроса ми

Последна промяна don_gori на 08 Юли 2018, 13:36, променена общо 1 път
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
chris_barnes написа:Няма фейс със 163кс мотор и фейса на е91 започва от Септември 2008
Както беше споменато има, ама не е М47.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Търси си фейсова 325д преди 03.2010г. тя е със стария и добре познат м57н2 мотор. Въпреки, че за мен и новия н57 не е никак лош. При покупката мяташ един нов ангренаж и си готов. Същото важи и за н47. Двигателите са си добри, по динамични са и по икономични просто трябва да им се сменява ангренаж на по 200 000км.don_gori написа:Добре следваща питанкаима ли фейсово Е90 320d с M47D20 демек стария 163к.с. мотор ? По обявите тук там излиза, че има но по данни излиза че го слагат до 2007, а от 2008 започват N47 177 коня
![]()
Май намерих отговора на въпроса миима фейсови 320d с 163к.с. но се водят efficient dynamic което си е пак N47
Изпратено от моят Redmi 4X с помощта на Tapatalk

Да и аз натам съм обърнал вниманието вече, искаше ми се фейсово Е91 със някой 6так от старата генерация или някоя 20ка дизел със стария мотор, но явно няма. За момента още се чудя дали автомат или ръчка да търся, но опцията за флаш на кутията + перата на волана много накланят везните към автомата 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Задължително автомат.
Аз поне трудно бих си взел ръчка на фона на това което предоставят като усещане автоматите.
Освен ако не става въпрос за някоя бегачка/дрифтачка.
Аз поне трудно бих си взел ръчка на фона на това което предоставят като усещане автоматите.
Освен ако не става въпрос за някоя бегачка/дрифтачка.

- djakere4a
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги да викат
- Мечтае да кара: камаз
- Детайли за колата: E90 320i 2005г.
FE LIPE написа:Ти ходи ли при моя майстор,който ги смени без да сваля главата?Иначе и на мен всички пловдивски майстори ми казваха,че без сваляне на главата няма начин.По принцип да кажем ,че нямам против,но дали ще успеят пак да я сглобят както трябва.
Не съм ходил, наплашиха ме колегите от фирмата, където го познават. Като ме видял с тая пазарджишка регистрация /заради по-ниския данък е такава/ щял да ми отреже главата. Макар, че трябваше лично да се запозная и да преценя. Дадох я при един познат, който иска да свали и главата /той също има Е90/.
Иначе, да, и той каза, че ще продължи да гори, но ще се оправи на 90%, което ако е до литър на 10хил, ме устройва.
Та паля свещи и се моля от няколко дена.
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
Леле леле, ако някой 'майстор' има такива предразсъдъци за клиентите си, спрямо регистрационната табела на автомобила - само глад за него. Пълно е с гаражчета дето ремонтират коли в сивия сектор...djakere4a написа:FE LIPE написа:Ти ходи ли при моя майстор,който ги смени без да сваля главата?Иначе и на мен всички пловдивски майстори ми казваха,че без сваляне на главата няма начин.По принцип да кажем ,че нямам против,но дали ще успеят пак да я сглобят както трябва.
Не съм ходил, наплашиха ме колегите от фирмата, където го познават. Като ме видял с тая пазарджишка регистрация /заради по-ниския данък е такава/ щял да ми отреже главата. Макар, че трябваше лично да се запозная и да преценя. Дадох я при един познат, който иска да свали и главата /той също има Е90/.
Иначе, да, и той каза, че ще продължи да гори, но ще се оправи на 90%, което ако е до литър на 10хил, ме устройва.
Та паля свещи и се моля от няколко дена.
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

- djakere4a
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги да викат
- Мечтае да кара: камаз
- Детайли за колата: E90 320i 2005г.
Не, наистина го хвалят всички човека. Просто по-кадърните майстори имат доста работа и трудно може да се разбереш с тях. Всеки си има някаква пресявка. Просто тоя, на който я дадох го познавам и ако насере нещо няма къде да ми бяга 

djakere4a написа:Не, наистина го хвалят всички човека. Просто по-кадърните майстори имат доста работа и трудно може да се разбереш с тях. Всеки си има някаква пресявка. Просто тоя, на който я дадох го познавам и ако насере нещо няма къде да ми бяга
Миналата седмица звънях на същия майстор за същата операция, бил много натоварен и не можа да ми даде дата, каза да звъня по-нататък. Явно е доста търсен човека. По скоро не е трябвало да слушаш колегите си, не вярвам само заради това, че си от друг окръг да ти вдигне двойно цената.
- FE LIPE
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 320i 150 к.с. N46B20B
- Детайли за колата: arctic metallic
За пръв път чувам такова нещо за този майстор,аз съм изключително доволен от него,колата не можеш да разбереш ,че е пипана.Разхода на масло спря.Искам само да отбележа,че покрай стария ми турбодизел(Bora 1.9 TDI) бях станал на малки имена и приятелче с всички майстори в Пловдивска област
,покрай настоящото беемве съм забравил що е майстор трета година,ако всички коли бяха такива от глад ще умрат майсторите 

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Ако става въпрос за Пловдив може ли някой да ми драсне за кой майстор става въпрос?
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
- FE LIPE
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 320i 150 к.с. N46B20B
- Детайли за колата: arctic metallic
За Асеновград става на въпрос.Извинявам се на всички,но поради някаква причина не мога да пращам л.с.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Да попитам, в Е90 кой се води най-високото изпълнение салон - кожено рекаро с подгрев, мемори и лумбална или се бъркам?