Run-flat или обикновени гуми?

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 325d 2008

Re: Run-flat или обикновени гуми?

Мнение от motofan » 01 Ное 2016, 10:23

И аз смених летните гуменки 19 ки с зимните 17 ки, но изхвърлих старите зимни Нокиан някакви рънфлет и сложих едни семперит нещо си speed , нормални.
Сега имам чувството, че карам лодка дейва :mhihi:
За другата зима ще си взема пак рънфлет, нещо обикновените не ме кефят.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 01 Ное 2016, 10:25

motofan написа:И аз смених летните гуменки 19 ки с зимните 17 ки, но изхвърлих старите зимни Нокиан някакви рънфлет и сложих едни семперит нещо си speed , нормални.

За първи път чувам човек да предпочете возията на рънфлета пред тази на нормалните гуми :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от motofan » 01 Ное 2016, 10:27

Мииии, сигурно ако карам У България щях да съм на вашето мнение

Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 01 Ное 2016, 10:50

rafa224 написа:
motofan написа:И аз смених летните гуменки 19 ки с зимните 17 ки, но изхвърлих старите зимни Нокиан някакви рънфлет и сложих едни семперит нещо си speed , нормални.

За първи път чувам човек да предпочете возията на рънфлета пред тази на нормалните гуми :D

На хубав път runflat-а е по-голям кеф от стандартните мекици, щот не се гъне и колата не се накланя. Ама при нас като няма 100 метра равен асфалт всички реват. Аз като бях лятото в Гърция хич не ми беше проблем, че съм с RSC.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 01 Ное 2016, 18:32

Определено рънфлет гумите дават приятна стабилност на колите със стандартно окачване. Обаче със спортно карането в България става екстремен спорт. В страна с нормални пътища рънфлет гумите няма какво да ги коментираме.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 02 Ное 2016, 0:04

Leon написа:Определено рънфлет гумите дават приятна стабилност на колите със стандартно окачване. Обаче със спортно карането в България става екстремен спорт. В страна с нормални пътища рънфлет гумите няма какво да ги коментираме.

Мойто не е точно спортно - SA226 е, ама с рънфлат-а наистина стои като закована за пътя, за разлика от Дънлоп и сега Кумхо, въпреки че все XL купувам.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 03 Ное 2016, 11:13

Нали някой хора само се бият в гърдите колко километра пътища и магистрали сме направили или ремонтирали.... :D :D :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 03 Ное 2016, 11:21

vixx написа:
Leon написа:Определено рънфлет гумите дават приятна стабилност на колите със стандартно окачване. Обаче със спортно карането в България става екстремен спорт. В страна с нормални пътища рънфлет гумите няма какво да ги коментираме.

Мойто не е точно спортно - SA226 е, ама с рънфлат-а наистина стои като закована за пътя, за разлика от Дънлоп и сега Кумхо, въпреки че все XL купувам.

Аз лично Dunlop не мисля да сложа повече...

Равносметка : 4x 225/45/17 Dunlop SP SportMaxx DOT1315 купени от Диана - Април 2015 ,вчера сменени с зимните,за 40 000км
Предни 2мм грайфер
Задни 4/5 мм грайфер

Явно Х-а смазва предните гуми...отделно предните изпускаха вече доста сериозно на сухо,незнам дали искат много загряване,защото са индекс Y (300км/ч) но..догодина ще пробвам или GY или Conti,другото повече гума не XL не слагам,с RFT колата седеше страхотно в завои,така и така Х-а вози дървено,RFT или XL според мен е правилния избор
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 03 Ное 2016, 12:45

Gqbriel написа:
vixx написа:

Равносметка : 4x 225/45/17 Dunlop SP SportMaxx DOT1315 купени от Диана - Април 2015 ,вчера сменени с зимните,за 40 000км
Предни 2мм грайфер
Задни 4/5 мм грайфер

Явно Х-а смазва предните гуми...отделно предните изпускаха вече доста сериозно на сухо,незнам дали искат много загряване,защото са индекс Y (300км/ч) но..догодина ще пробвам или GY или Conti,другото повече гума не XL не слагам,с RFT колата седеше страхотно в завои,така и така Х-а вози дървено,RFT или XL според мен е правилния избор

Водил съм тоя разговор с нашия бранд мениджър на гумите, понеже и ние в дилърството предлагаме нови гуми. Значи човека по-точно не можа да го каже, пърформанс гумата е направена за сцепление, нормално е да се износва. Независимо рънфлат, XL или стандартна! Компонентите в нея, каучука, направен да караш с 300, да спираш възможно най-късо, да имаш максимално сцепление в завоя и на мокро да държи, да не прегрява и българина иска и да не се хаби :mhihi:
Хем вълка сит хем агнето цяло, няма как :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от motofan » 03 Ное 2016, 13:36

Точно така е, миналата година имахме голф 7 GTD служебен, след 18к предните гуми бяха на ограничител. Някакви 18ки конти бля бля.
Така че този Dunlop е изкарал съвсем нормално време.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 03 Ное 2016, 14:18

b00st написа:
Gqbriel написа:
vixx написа:

Предни 2мм грайфер
Задни 4/5 мм грайфер

Водил съм тоя разговор с нашия бранд мениджър на гумите, понеже и ние в дилърството предлагаме нови гуми. Значи човека по-точно не можа да го каже, пърформанс гумата е направена за сцепление, нормално е да се износва. Независимо рънфлат, XL или стандартна! Компонентите в нея, каучука, направен да караш с 300, да спираш възможно най-късо, да имаш максимално сцепление в завоя и на мокро да държи, да не прегрява и българина иска и да не се хаби :mhihi:
Хем вълка сит хем агнето цяло, няма как :)

Не ме разбра,няма да си взема защото НЕ ми харесват,как изпускат на сухо и то не с Ф1 скорости или да се правя на пилот...на мен ми е ясно,че Performance гума с този индекс и treadwear няма да държи дълго,не искам да знам ако бях само на задно,нямаше да изкарат толкова,както и да е.Приказката за агнето да ти кажа не е на място,защото последните 6-7 год купувам по 4 нови (само Дънлоп/Конти/Фулда/Гудиър)според сезона и единствения компромис са миналогодишните зимни,защото не ми се даваха над 1к ,като с този Х няма да закъсам там където с задното съм внимавал.
Отделно добавих и "незнам дали искат много загряване,защото са индекс Y (300км/ч) " само,че със загряването не ми е ясно как ще го постигна в града освен ако не е навън над 30гр ...както и да е..Фулдите на този размер бяха страхотни,натискал съм доста повече 46цата отколкото 90ка в завоите..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от motofan » 03 Ное 2016, 15:36

Усещането е субективно понятие, аз карам същия дънлоп само че 255 30 19. Вече 7-8 000 км и съм доволен. Дот е 2015 и това им беше 2ро лято, а на мен с тях първо. Не съм пилот, но на магистрала си карам 150 -180 дори и в дъжд и няма проблем :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 03 Ное 2016, 18:00

motofan написа:Усещането е субективно понятие, аз карам същия дънлоп само че 255 30 19. Вече 7-8 000 км и съм доволен. Дот е 2015 и това им беше 2ро лято, а на мен с тях първо. Не съм пилот, но на магистрала си карам 150 -180 дори и в дъжд и няма проблем :dunno:

255/30/19 няма ниищо общо с 225/45/17...на магистралата какво ще видиш от една гума не ми е ясно.Както и да е.Кое точно е субективно в поднасянето на предницата в завои,нищо субектвино няма ама както и да е....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от motofan » 03 Ное 2016, 18:42

Кво значи поднасяне в завой?
С 20 -30 км / ч при мръсен път гумата няма значение .
Иначе съм съгласен, че моя и твоят размер няма как да ги сравняваме.
П.с. ..можеш ли да си представиш, че карам и извън магистрала [FACE WITH TEARS OF JOY]

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 04 Ное 2016, 8:17

motofan написа:Кво значи поднасяне в завой?
С 20 -30 км / ч при мръсен път гумата няма значение .
Иначе съм съгласен, че моя и твоят размер няма как да ги сравняваме.
П.с. ..можеш ли да си представиш, че карам и извън магистрала [FACE WITH TEARS OF JOY]

Много харесвам когато някой се прави на гениален умник - страшна черта на Бъгларина е това,да обясняваш на някой колко не разбира и десет face with tears of joy да си сложиш ми е през кОрея за малоумния ти коментар.

ПС:а ти можеш ли да си представиш,че послеписа ти е безумно тъп ?! [Face with Tears of sorrow for stupidity] !!

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93