Run-flat или обикновени гуми?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
Re: Run-flat или обикновени гуми?
И аз смених летните гуменки 19 ки с зимните 17 ки, но изхвърлих старите зимни Нокиан някакви рънфлет и сложих едни семперит нещо си speed , нормални.
Сега имам чувството, че карам лодка дейва
За другата зима ще си взема пак рънфлет, нещо обикновените не ме кефят.
Сега имам чувството, че карам лодка дейва

- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
motofan написа:И аз смених летните гуменки 19 ки с зимните 17 ки, но изхвърлих старите зимни Нокиан някакви рънфлет и сложих едни семперит нещо си speed , нормални.
Сега имам чувството, че карам лодка дейва![]()
За първи път чувам човек да предпочете возията на рънфлета пред тази на нормалните гуми

Мииии, сигурно ако карам У България щях да съм на вашето мнение
Изпратено от моят SM-G900F с помощта на Tapatalk
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
rafa224 написа:motofan написа:И аз смених летните гуменки 19 ки с зимните 17 ки, но изхвърлих старите зимни Нокиан някакви рънфлет и сложих едни семперит нещо си speed , нормални.
Сега имам чувството, че карам лодка дейва![]()
За първи път чувам човек да предпочете возията на рънфлета пред тази на нормалните гуми
На хубав път runflat-а е по-голям кеф от стандартните мекици, щот не се гъне и колата не се накланя. Ама при нас като няма 100 метра равен асфалт всички реват. Аз като бях лятото в Гърция хич не ми беше проблем, че съм с RSC.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Определено рънфлет гумите дават приятна стабилност на колите със стандартно окачване. Обаче със спортно карането в България става екстремен спорт. В страна с нормални пътища рънфлет гумите няма какво да ги коментираме.
Never mistake motion for action...
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Leon написа:Определено рънфлет гумите дават приятна стабилност на колите със стандартно окачване. Обаче със спортно карането в България става екстремен спорт. В страна с нормални пътища рънфлет гумите няма какво да ги коментираме.
Мойто не е точно спортно - SA226 е, ама с рънфлат-а наистина стои като закована за пътя, за разлика от Дънлоп и сега Кумхо, въпреки че все XL купувам.
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Нали някой хора само се бият в гърдите колко километра пътища и магистрали сме направили или ремонтирали....

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
vixx написа:Leon написа:Определено рънфлет гумите дават приятна стабилност на колите със стандартно окачване. Обаче със спортно карането в България става екстремен спорт. В страна с нормални пътища рънфлет гумите няма какво да ги коментираме.
Мойто не е точно спортно - SA226 е, ама с рънфлат-а наистина стои като закована за пътя, за разлика от Дънлоп и сега Кумхо, въпреки че все XL купувам.
Аз лично Dunlop не мисля да сложа повече...
Равносметка : 4x 225/45/17 Dunlop SP SportMaxx DOT1315 купени от Диана - Април 2015 ,вчера сменени с зимните,за 40 000км
Предни 2мм грайфер
Задни 4/5 мм грайфер
Явно Х-а смазва предните гуми...отделно предните изпускаха вече доста сериозно на сухо,незнам дали искат много загряване,защото са индекс Y (300км/ч) но..догодина ще пробвам или GY или Conti,другото повече гума не XL не слагам,с RFT колата седеше страхотно в завои,така и така Х-а вози дървено,RFT или XL според мен е правилния избор
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Gqbriel написа:vixx написа:Leon написа:Определено рънфлет гумите дават приятна стабилност на колите със стандартно окачване. Обаче със спортно карането в България става екстремен спорт. В страна с нормални пътища рънфлет гумите няма какво да ги коментираме.
Равносметка : 4x 225/45/17 Dunlop SP SportMaxx DOT1315 купени от Диана - Април 2015 ,вчера сменени с зимните,за 40 000км
Предни 2мм грайфер
Задни 4/5 мм грайфер
Явно Х-а смазва предните гуми...отделно предните изпускаха вече доста сериозно на сухо,незнам дали искат много загряване,защото са индекс Y (300км/ч) но..догодина ще пробвам или GY или Conti,другото повече гума не XL не слагам,с RFT колата седеше страхотно в завои,така и така Х-а вози дървено,RFT или XL според мен е правилния избор
Водил съм тоя разговор с нашия бранд мениджър на гумите, понеже и ние в дилърството предлагаме нови гуми. Значи човека по-точно не можа да го каже, пърформанс гумата е направена за сцепление, нормално е да се износва. Независимо рънфлат, XL или стандартна! Компонентите в нея, каучука, направен да караш с 300, да спираш възможно най-късо, да имаш максимално сцепление в завоя и на мокро да държи, да не прегрява и българина иска и да не се хаби

Хем вълка сит хем агнето цяло, няма как

Точно така е, миналата година имахме голф 7 GTD служебен, след 18к предните гуми бяха на ограничител. Някакви 18ки конти бля бля.
Така че този Dunlop е изкарал съвсем нормално време.
Така че този Dunlop е изкарал съвсем нормално време.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
b00st написа:Gqbriel написа:vixx написа:Leon написа:Определено рънфлет гумите дават приятна стабилност на колите със стандартно окачване. Обаче със спортно карането в България става екстремен спорт. В страна с нормални пътища рънфлет гумите няма какво да ги коментираме.
Предни 2мм грайфер
Задни 4/5 мм грайфер
Водил съм тоя разговор с нашия бранд мениджър на гумите, понеже и ние в дилърството предлагаме нови гуми. Значи човека по-точно не можа да го каже, пърформанс гумата е направена за сцепление, нормално е да се износва. Независимо рънфлат, XL или стандартна! Компонентите в нея, каучука, направен да караш с 300, да спираш възможно най-късо, да имаш максимално сцепление в завоя и на мокро да държи, да не прегрява и българина иска и да не се хаби![]()
Хем вълка сит хем агнето цяло, няма как
Не ме разбра,няма да си взема защото НЕ ми харесват,как изпускат на сухо и то не с Ф1 скорости или да се правя на пилот...на мен ми е ясно,че Performance гума с този индекс и treadwear няма да държи дълго,не искам да знам ако бях само на задно,нямаше да изкарат толкова,както и да е.Приказката за агнето да ти кажа не е на място,защото последните 6-7 год купувам по 4 нови (само Дънлоп/Конти/Фулда/Гудиър)според сезона и единствения компромис са миналогодишните зимни,защото не ми се даваха над 1к ,като с този Х няма да закъсам там където с задното съм внимавал.
Отделно добавих и "незнам дали искат много загряване,защото са индекс Y (300км/ч) " само,че със загряването не ми е ясно как ще го постигна в града освен ако не е навън над 30гр ...както и да е..Фулдите на този размер бяха страхотни,натискал съм доста повече 46цата отколкото 90ка в завоите..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Усещането е субективно понятие, аз карам същия дънлоп само че 255 30 19. Вече 7-8 000 км и съм доволен. Дот е 2015 и това им беше 2ро лято, а на мен с тях първо. Не съм пилот, но на магистрала си карам 150 -180 дори и в дъжд и няма проблем 

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
motofan написа:Усещането е субективно понятие, аз карам същия дънлоп само че 255 30 19. Вече 7-8 000 км и съм доволен. Дот е 2015 и това им беше 2ро лято, а на мен с тях първо. Не съм пилот, но на магистрала си карам 150 -180 дори и в дъжд и няма проблем
255/30/19 няма ниищо общо с 225/45/17...на магистралата какво ще видиш от една гума не ми е ясно.Както и да е.Кое точно е субективно в поднасянето на предницата в завои,нищо субектвино няма ама както и да е....
Кво значи поднасяне в завой?
С 20 -30 км / ч при мръсен път гумата няма значение .
Иначе съм съгласен, че моя и твоят размер няма как да ги сравняваме.
П.с. ..можеш ли да си представиш, че карам и извън магистрала [FACE WITH TEARS OF JOY]
П.с. ..можеш ли да си представиш, че карам и извън магистрала [FACE WITH TEARS OF JOY]
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
motofan написа:Кво значи поднасяне в завой?
Много харесвам когато някой се прави на гениален умник - страшна черта на Бъгларина е това,да обясняваш на някой колко не разбира и десет face with tears of joy да си сложиш ми е през кОрея за малоумния ти коментар.
ПС:а ти можеш ли да си представиш,че послеписа ти е безумно тъп ?! [Face with Tears of sorrow for stupidity] !!