Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
Re: Бързи въпроси и отговори
ivan1212 написа:Здравейте,
От няколко дни и аз се сдобих с много прилично БМВ 320д 177 коня. Смених му верига, масло и филтри, както си му е реда и започнах да му се радвам. Само че 24 часа по-късно ми излиза надпис, че маслото ми е малко и трябва да долея 1 литър! Огледах добре двигателя и ми се струва, че теча идва от чашката на масления филтър. В най-горната част е суха, но малко по-надолу си има обилно масло, което се събира в кората. Имате ли идея какво точно е избило, защо и къде в София да я карам?
сменял съм е тази гарнитурка там откyдето минава маслото и антифриза пука се предимно при по горещата си част излиза 100 лева всичко
а за ремапа ... дадох сумати пари за кулер Мишимото за 120д ката и пак не въри както 325и (само дето турбината сълзи) напълно съжелявам че налях пари просто стана по еластична определено
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
не карай по-бързо ............ отколкото твоят ангел може да лети
b00st написа:BaDxBoY написа:Просто съм имал е46 и сегашните ми се струват на 100% еднакви, затова попитах.
А иначе мисля да си стегна 90-тката и да си я карам аз, макар и да ми се кара нещо по-бързо. Надявам се, че тия коне ще са ми достатъчни. Кофти свикнах на 4.4 бензин и сега е страшна агония като караш 2.0д
Не се излагай с тия легени от Е46, спортния салон в Е90 е 150 пъти по-удобен и е една от екстрите, които е задължителна за мене.
Няма откъде да се намери. Прегледах всички сайтове за обяви. Намерих 2-3 салона за е90 и то са или от десняци или някакви сиви и скъсани.
Ето такъв ако намеря би било супер, но не знам как и от къде.
https://www.mobile.bg/11529864952920095
Имат ли някакво приложение червените ивици, които са в нещо като улей около километража и оборотомера, или са само за красота? Гледам, че при повечето Е90 липсват, включително и при моята.
exc написа:Имат ли някакво приложение червените ивици, които са в нещо като улей около километража и оборотомера, или са само за красота? Гледам, че при повечето Е90 липсват, включително и при моята.
това е за круиз контрол брат там в улия застава чертата на която си го сложил демек на 120 км там в улея застава ) където е отбелязано
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
не карай по-бързо ............ отколкото твоят ангел може да лети
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
Гледай във фейсбук групите или в категория Коли на части в мобилето. Ако не ти се налага да ползваш корите, спокойно можеш да вземеш и салон от дясна кола (ръчен). Кантара на пасажерската може да се прехвърли (поне на е46 е така).BaDxBoY написа:b00st написа:BaDxBoY написа:Просто съм имал е46 и сегашните ми се струват на 100% еднакви, затова попитах.
А иначе мисля да си стегна 90-тката и да си я карам аз, макар и да ми се кара нещо по-бързо. Надявам се, че тия коне ще са ми достатъчни. Кофти свикнах на 4.4 бензин и сега е страшна агония като караш 2.0д
Не се излагай с тия легени от Е46, спортния салон в Е90 е 150 пъти по-удобен и е една от екстрите, които е задължителна за мене.
Няма откъде да се намери. Прегледах всички сайтове за обяви. Намерих 2-3 салона за е90 и то са или от десняци или някакви сиви и скъсани.
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
exc написа:Мерси.
Направо се изложих с тоя въпрос.
Само 6цил имат такива улеи.При 4цил няма, дори да има темпомат.
Здравейте! Имам следния проблем с 320д 163к.с. е90: Играе ми стрелката на оборотомера и когато натисна педала на газта до долу за секунда стрелката на оборотомера играе надолу и нагоре и след това почва да набира. Имаше една тема за трептенето на стрелката, но там става въпрос само за трептенето. Надявам се някой от вас да може да ми помогне!
- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
BaDxBoY написа:b00st написа:BaDxBoY написа:Просто съм имал е46 и сегашните ми се струват на 100% еднакви, затова попитах.
Колега имам такива 2 предни седалки, бежави от ляв волан, но са от купе. Ще имаш и една екстра повече - ще се сгъват

За милиони-няма закони.
- steppenwolfbg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е91
- Детайли за колата: '11
Колеги, искам да си проверя нещо по VIN номер, но сайта, в който проверявах от известно време нещо не ми работи. Можете ли да ми дадете някакъв друг сайт, където да проверя. Благодаря предварително
https://www.bimmerarchiv.de/vin/bmw-vin-decoder.html

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Колко струва един литър Риванол?
Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk
vvasilev1 написа:Колко струва един литър Риванол?
https://www.ravenol-shop.de/pkw/motoroel/ тук може да видиш колега, ако се съберете повече хора за поръчка, тя излиза безплатна, а по-ниски цени от тия на тоя сайт няма да намериш. Цената е в зависимост от вида и качеството на маслото.
Последна промяна zaharia на 04 Юли 2018, 18:09, променена общо 1 път
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Чудя се какво кара хората да се занимават с поръчки, обединени поръчки и всякакви други дивотии, при положение, че тук във форума има сериозни търговци на масла, дето продават литър Castrol professional longlife 5W30, специално за BMW на 17—18 лева? Тоя Риванол е на 7.99 до 9.00 евро? Защо? Не се заяждам, обяснете ми. 

Аз лично с по-добро масло не съм карал, а имам километри с бмв.zaharia написа:vvasilev1 написа:Колко струва един литър Риванол?
https://www.ravenol-shop.de/pkw/motoroel/ тук може да видиш колега, ако се съберете повече хора за поръчка, тя излиза безплатна, а по-ниски цени от тия на тоя сайт няма да намериш. Цената е в зависимост от вида и качеството на маслото.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
vvasilev1 написа:...
Колега карай си с Кастрола от "сериозните форумни търговци", то има и такива сериозни форумни сервизи и сериозни форумни вносители на части, та и от тях може да си купуваш части и да си правиш колата при тях. А пък за хората, които държат тяхното BMW да остане BMW, остават другите дивотии, както ги наричаш

А до проблема с двигателя, надали е от маслото, по-скоро антикарбона и флъша са свалили свинщините, запушват се лесно тия магистрали и при това каране на 3900 оборота налягането на маслото не му е стигало и се е разчукал. То и маслената помпа може да е била позадръстена от преди. Колкото до Мотула, аз имам 1-2 смени с такова, пазарувано е от вносител тука (rexol), който го имаше на техния сайт. Но Мотула е средно ниво и дори го гореше повече от оригиналното, а и е най-фалшифицираното масло в света след Кастролата сигурно. От както го разкарах сменям в BMW с оригинално по акция за Е90 или купено от сайта на производителя. Най-важното при маслото е да е истинско, щом се сменя на 10к всяко лонг лайф ще свърши работа, ако колата се кара ежедневно, а не на писта.
p.s. мача вече свирен с тоя двигател, отвори си го, направи му един ремонт и после ще си имаш надеждна 90ка, щото по другото на колата няма какво да ѝ стане толкова. и моя съм го отварял, друго си е да ти докарат главата светеща цялата като от магазина и като го затвориш с новите гарнитури и болтове да не видиш 1 капка масло извън мотора след като гледаш под капака