Бързи въпроси и отговори

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от Rainbow » 28 Юни 2018, 22:34

Тя няма заводски усилвател. А новият е aftermarket, не на БМВ.
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

Потребител
Аватар

Мнение от saxofon » 29 Юни 2018, 11:09

Здравейте,
Имам следния въпрос - Панела с бутони за ел. стъкла и огледала на Е91 може ли да бъде сменен с такъв от Е39 или някой друг модел?

Потребител
Аватар
Кара: е90 325i

Мнение от shveik » 29 Юни 2018, 13:03

b00st написа:
shveik написа:здравейте, днес се появи някакво странно виене като навивам волана на дясно. виенето не е постоянно, а кратко и при по-висока скорост не се усеща или чува. може би има някъде във форума писано, но не открих. колата е е90 325 бензин N52 двигател. идеи какво би могло да е? хидравлична помпа? ролки? ремъци?

Виенето изчезва ли като си на място и подаваш леко газ, докато въртиш волана?

Проверих, не изчезва

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е91 318d LCI

Мнение от beammer » 29 Юни 2018, 21:21

здравейте,
има ли обяснение защо при пресветване с лоста за дълги когато съм на дневни светлини (с биксенон), дългите не се активират въпреки, че на таблото се показва синяата индикация за дълги. Когато обаче са включени късите светлини при пресветване си сработват дългите.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 540xi - G31

Мнение от ivan1212 » 30 Юни 2018, 12:47

Здравейте,

От няколко дни и аз се сдобих с много прилично БМВ 320д 177 коня. Смених му верига, масло и филтри, както си му е реда и започнах да му се радвам. Само че 24 часа по-късно ми излиза надпис, че маслото ми е малко и трябва да долея 1 литър! Огледах добре двигателя и ми се струва, че теча идва от чашката на масления филтър. В най-горната част е суха, но малко по-надолу си има обилно масло, което се събира в кората. Имате ли идея какво точно е избило, защо и къде в София да я карам?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 30 Юни 2018, 13:53

ivan1212 написа:Здравейте,

От няколко дни и аз се сдобих с много прилично БМВ 320д 177 коня. Смених му верига, масло и филтри, както си му е реда и започнах да му се радвам. Само че 24 часа по-късно ми излиза надпис, че маслото ми е малко и трябва да долея 1 литър! Огледах добре двигателя и ми се струва, че теча идва от чашката на масления филтър. В най-горната част е суха, но малко по-надолу си има обилно масло, което се събира в кората. Имате ли идея какво точно е избило, защо и къде в София да я карам?

Там има гарнитура. Виж дали не сте я забравили случайно.

Имам и аз малко детски въпроси за тунинг.
Искам да засиля 320-ката е90 163 к.с. Тук във форума, освен за чипове, за друго няма информация. Интересувам се как стоят нещата с турбото ? Готови хибридни виждам, че не се предлагат. Четох по чужди форуми, че сглобявали някакво от 3.0д и 2.0д и ставало директно. Търся около 220-240 коня. Искам само с турбо,ремап и премахване на ДПФ и ЕГР да го постигна.Дюзите всички са на 0, съединителя с маховика са нови, няма технически проблеми двигателя.

Също така ми интересува, предните седалки от е46 еднакви ли са с тези на е90 и могат ли да се монтират ? Благодаря !

ентусиаст
Аватар
Кара: F11
Мечтае да кара: на безплатна нафта
Детайли за колата: 530xd

Мнение от chris_barnes » 30 Юни 2018, 13:57

BaDxBoY написа:
ivan1212 написа:Здравейте,

Там има гарнитура. Виж дали не сте я забравили случайно.

Имам и аз малко детски въпроси за тунинг.
Искам да засиля 320-ката е90 163 к.с. Тук във форума, освен за чипове, за друго няма информация. Интересувам се как стоят нещата с турбото ? Готови хибридни виждам, че не се предлагат. Четох по чужди форуми, че сглобявали някакво от 3.0д и 2.0д и ставало директно. Търся около 220-240 коня. Искам само с турбо,ремап и премахване на ДПФ и ЕГР да го постигна.Дюзите всички са на 0, съединителя с маховика са нови, няма технически проблеми двигателя.

Също така ми интересува, предните седалки от е46 еднакви ли са с тези на е90 и могат ли да се монтират ? Благодаря !
Различни са седалките, няма да стане лесно да монтираш, не си струва филма. Купи си рекаро за седан и монтирай, не са много скъпи. За турбото, повечето турбо сервизи в София могат да ти рециклират турбината и да монтират алуминиева фрезована перка. Целта ти е напълно постижима. Ето как се получи моята турбина:
Изображение

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Бързи въпроси и отговори

Мнение от Dextuar » 30 Юни 2018, 14:09

Да, ама друг път, преди 3 години я мислих тази схема, съединителя бързо се предава, сток дюзи трудно за 230 коня...
Икономически е по-изгодно да си купиш 6-так.
А циганийката със салона от Е46 няма да я коментирам...

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 30 Юни 2018, 14:44

Просто съм имал е46 и сегашните ми се струват на 100% еднакви, затова попитах.

А иначе мисля да си стегна 90-тката и да си я карам аз, макар и да ми се кара нещо по-бързо. Надявам се, че тия коне ще са ми достатъчни. Кофти свикнах на 4.4 бензин и сега е страшна агония като караш 2.0д

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Бързи въпроси и отговори

Мнение от Dextuar » 30 Юни 2018, 15:15

Прави един стандартен ремап, 190-200 коня и не го мисли Ако нямаш ДПФ, спираш и ЕГР-а и почва да дърпа една идея по-добре в ниските.

Sent from my iPhone using Tapatalk

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 01 Юли 2018, 20:00

BaDxBoY написа:Просто съм имал е46 и сегашните ми се струват на 100% еднакви, затова попитах.

А иначе мисля да си стегна 90-тката и да си я карам аз, макар и да ми се кара нещо по-бързо. Надявам се, че тия коне ще са ми достатъчни. Кофти свикнах на 4.4 бензин и сега е страшна агония като караш 2.0д

Не се излагай с тия легени от Е46, спортния салон в Е90 е 150 пъти по-удобен и е една от екстрите, които е задължителна за мене.

ентусиаст
Аватар
Кара: 2015 F31 LCI 320dA

Мнение от Satanism » 01 Юли 2018, 21:38

b00st написа:
BaDxBoY написа:Просто съм имал е46 и сегашните ми се струват на 100% еднакви, затова попитах.

Не се излагай с тия легени от Е46, спортния салон в Е90 е 150 пъти по-удобен и е една от екстрите, които е задължителна за мене.

Някой може ли да сподели, дали от нормален, кожен салон(еърбег+подгрев) към спортен се налага някаква преработка на ел.инсталацията или всичко е плъг и плей?Не мога да разбера, дали всичките спортни имат ел надуване или някои са си механични?
Мерси

ентусиаст
Аватар
Кара: F11
Мечтае да кара: на безплатна нафта
Детайли за колата: 530xd

Мнение от chris_barnes » 01 Юли 2018, 21:43

Моята е с ръчно рекаро, но си има ел надуването. Не съм виждал рекаро да няма надуване.
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 01 Юли 2018, 21:45

Satanism написа:
b00st написа:

Някой може ли да сподели, дали от нормален, кожен салон(еърбег+подгрев) към спортен се налага някаква преработка на ел.инсталацията или всичко е плъг и плей?Не мога да разбера, дали всичките спортни имат ел надуване или някои са си механични?
Мерси

Всичките са с ЕЛ. надуване. Колкото до това дали се налага, кодиране със сигурност се налага, а вече по кабелите зависи какви са твоите сегашни и какви искаш да ъпгрейдваш (ръчни, с частично ел.регулиране, с пълно ел.регулиране, с памет, лумбална опора и т.н.)

ентусиаст
Аватар
Кара: 2015 F31 LCI 320dA

Мнение от Satanism » 01 Юли 2018, 21:56

Ръчни...единственото ел. по тях, освен беците, е подгревът.
Питам, защото бих си сложил спортен салон(обикновеният ръмби след 300-400км), но ако ще трябва да правя цигании по ел. инсталацията, не бих се занимавал.

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93