Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: Бързи въпроси и отговори
x7z написа:на някой да се е случвало след пускане на климатроника смисъл когато се кара с пуснат климатроник и при рязко спиране на автомобила колата да гасне /оборотите падат под 600 и колата гасне / това е само при рязко спиране и при пуснат климатроник ... грешки не дава ходих на сервиз казаха че може да е мрсен дросела някой ако има наблюдения моля да сподели
Има ли са предвид, че ти е замърсен MAF сензора. Не е зле да го почистиш, но не мисля, че това е проблема. Климатика ти прави някакъв проблем, виж компресора да не е за ревизия, защото претоварва явно системата.
Здравейте!
Може ли да ми кажете дали на е90 320д 177кс дюзите са нормални или пиезо? Ако са пиезо - правилни ли знам, че не се рециклират? И евентуално ориентировачни цени за нови/втора ръка?
Може ли да ми кажете дали на е90 320д 177кс дюзите са нормални или пиезо? Ако са пиезо - правилни ли знам, че не се рециклират? И евентуално ориентировачни цени за нови/втора ръка?
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
JoretoP написа:Здравейте!
Пиезо са обаче съм чувал от колеги че ги рециклират.
- rgadzhev
- Потребител
-
- Кара: Е91/163hp/2006
Здравейте колеги от една седмица ми изписва "emissions increased", ИНПА 4501, проблем с ЕГР-а. четох във Bimmer, че основно се насочват към смяна на PRESSURE CONVERTER 11747796634. гледам че има някакъв филтър на него. Сваля ли се, чисти ли се? ЕГР-а съм го чистил преди 5-6000 км., а беше и чист. Понякога спира да ми дава грешка, но след 5,6 км се появява отново. Един англичанин беше слагал присадка итвърдеше, че е решил проблема, но не намирам от къде да я купя в БГ, а и съм скептичен към присадките. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем? За м47n2 става въпрос.
https://www.ebay.co.uk/p/2x-Ecomotive-C ... 1722854209
https://www.ebay.co.uk/p/2x-Ecomotive-C ... 1722854209
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Провери си вакумните маркучи и вакума че ако ги няма, няма и ЕГР. Може и от затлачен номер 1 от схемата и не преминава нужното количество и от там пак светва за увеличени емисии.
http://www.realoem.com/bmw/enUS/showpar ... Id=11_3597
Нормално ли е да има разлика в показанията на nominal air mass и actual air mass с около 100 mg/hub
- rgadzhev
- Потребител
-
- Кара: Е91/163hp/2006
awful написа:Провери си вакумните маркучи и вакума че ако ги няма, няма и ЕГР. Може и от затлачен номер 1 от схемата и не преминава нужното количество и от там пак светва за увеличени емисии.
Благодаря колега. Искам да те попитам Иста или Дис ще ми дадат ли по-подробна информация, например подналягане във вакум системата,че не ми държи много батерията на лаптопа и трябва да опъвам удължители. Този охладител на газовете, помня,че съм го свалял като сменях О пръстена на вакум помпата на спирачките и не ми е направило впечатление да е мръсен, но ще го погледна. Поздрави!
- Evgeni
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 325d LCI
BMW740IL написа:Нормално ли е да има разлика в показанията на nominal air mass и actual air mass с около 100 mg/hub
И при мен е така, но не постоянно.
Вчера ми се появи странен проблем с климатроника. Започна да работи много слабо т.е въздуха на въздуховодите не е така студен. Не ми е ясно и защо лявата част на таблото изкарва по студен въздух от дясната. От задните духалки също духа топло. Къде е проблема според вас?
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
Най-вероятно имаш малко фреон в системата. Ако е станало изведнъж, може да има теч някъде.totiboy написа:Вчера ми се появи странен проблем с климатроника. Започна да работи много слабо т.е въздуха на въздуховодите не е така студен. Не ми е ясно и защо лявата част на таблото изкарва по студен въздух от дясната. От задните духалки също духа топло. Къде е проблема според вас?
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Виж фреона - може да имаш теч от някъде. Другото е компресора 

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
Rainbow написа:Виж фреона - може да имаш теч от някъде. Другото е компресора
не се обяснява как в ляво духа хладно в дясно и отзад по топло не е само фреона според мен ама....
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
Ти пробвай с фреона, пък после ще ни благодариш 

totiboy написа:Rainbow написа:Виж фреона - може да имаш теч от някъде. Другото е компресора
не се обяснява как в ляво духа хладно в дясно и отзад по топло не е само фреона според мен ама....

- donybg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 320d xDrive 2010 184к.с.
Колеги, днес се обаждах да заявя превантивна смяна на вериги(Н47) и ми разказаха как можело само да се замерят и ако няма нужда да се спети смяната им. Това замерване надеждно ли е или просто са ме отсвирили културно?