Минимален доход за поддръжка на е90 330xd
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Минимален доход за поддръжка на е90 330xd
Колеги, аз едно нещо не разбирам - вие пари не спестявате ли? Дори да му стигат тия пари, накрая на месеца все на нулата ли трябва да е, наистина има много по-важни неща от колата, тя ще си дойде естествено в един момент при повишен стандарт, ама си е друго да паркираш лъскава 330-ка пред панелката под наем и старците комшии да цъкат с език де. Иначе съм съгласен с Таруно, само тоя километраж на година му се очудвам как го прави, но защо пък не 
Sent from my iPhone using Tapatalk

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Минимален доход за поддръжка на е90 330xd
dextuar написа:Колеги, аз едно нещо не разбирам - вие пари не спестявате ли? Дори да му стигат тия пари, накрая на месеца все на нулата ли трябва да е, наистина има много по-важни неща от колата, тя ще си дойде естествено в един момент при повишен стандарт, ама си е друга да паркираш лъскава 330-ка пред панелката под наем и старците комшии да цъкат с език де. Иначе съм съгласен с Таруно, само тоя километраж на година му се очудвам как го прави, но защо пък не
Апартамент (не кутийка 60кв) около 100кв РЗП в "хубав" спокоен квартал в София ( не познавам другите градове как стоят нещата) струва от сорта на 80+к евр...ако почнеш ремонти отива на 100к – ЕВР и ми сравняваш кола за 15-18 000 и това,че живееш под наем?!
Ами дай защото си под наем да караш трошляк за бабите дето ще цъкат с език...само дето лъскава 330ска и 330ска могат да имат сериозна разлика една от друга и в цена и в поддръжка и в начина ,по който изглеждат..
Отплеснахте се от темата...
Не ми се спори - обаче май прекарвам повече време от някой хора тук по сервизите и не коментирам наизуст кое колко струва и кое колко е качествено...вие убихте целия търговски раздел в тоя форум с тези съчинения - незнам сами дали си вярвате.
Таруно - ти правиш 60к аз правя 30+ обаче хората около мен с коли от 5 до 50 000лв минават по 10-15 максимум....или имат втора градска ,евтина количка,на газ/дизел ,чиито разход е пренебрежим,окачването евтино...та нещата са малко според човека и потребностите му.
Само обаче не ми обяснявайте,колко била евтина за поддръжка Е46 спрямо Е90 защото са еднакви ,като втората може да е и по-евтина

Както каза един мой колега - една кола си е едни 400+лв на месец ако разделим всичко на 12 месеца...на моменти може да са по-малко но може да са и по 5 - затова като гледам кола,гледам най-лошите вариянти на ремонт ,най-скъпите консуамтиви ,през колко време се сменят и си преценям..ако на година ще сменям по 1 път водна помпа - ами директно я разкарвам тая кола,защото тя ми вози детето да,но няма да ми погълне подаръците или неща,които мога да взема за семейството ми...само,че по-улегналите (аз имам още до тоя момент) не мислят така,както каза dextuar друго е да паркираш 330 дали х или не нали

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Интересна тема и интересни изказвания само че забравяте едно нещо важно, не може да ми давате доход на година 18к лева и във него да слагате накладки демферни шаиби и тем подобни неща, каквато и кола да си купите няма да е такава трошка че да се наложи да сменяте всички тези неща за една година, всяко нещо идва със времето си, за това Габриел е прав за много неща. Ако колата е подържана нормално след покупката и се правят наи важните неща след като се кара и излезе някои проблем се оправя но няма да струва всяка година 5к лева
Аз мога да кажа че заплатата не ми е 1500 лева а повече но това не значи че набивам яко пари във колата.Кола за поддръжка във България струва много по малко от колкото във чужбина така че 1500 лев за България не са малко пари.
Ще ви кажа едно нещо и го запомнете КОЛА И ЖЕНА СЕ ПОДЪРЖАТ СЪС АКЪЛ.

Ще ви кажа едно нещо и го запомнете КОЛА И ЖЕНА СЕ ПОДЪРЖАТ СЪС АКЪЛ.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
awful написа:КОЛА И ЖЕНА СЕ ПОДЪРЖАТ СЪС АКЪЛ.

----
е, винаги можеш да отидеш и да дадеш 400лв за d1s в дарукар

колегата е адски прав, колкото повече четеш и знаеш, толкова по-ефективно и евтино ще поддържаш

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
пример:младо момче с ограничени умствени възможности,от скоро на държавна платена работа,скача рязко от 39ка,20ка-разпад на 745(отново разпад).просто иска да изпъкне по тесните улички и заведенията-поредния играч с 5лв в джоба.на бързата калкулация,че леко освежаване на 8ка може да коства над хилядарка погледа доби тъпо изражение,без да покаже реално асимилиране на информацията. късмета да имаш родители,които да те бутат докато са живи е много лош приятел,ако нямаш качествено възпитание.
..пълно е във форума с такива примери-от някакви скромни коли,подведени от модата минават на нещо екзотично,изхарчват едни добри суми за елементарна поддръжка и пускат за продажба с огромен минус накрая.
с 1500лв да си гледа рахата и да не се занимава с модерни автомобили
..пълно е във форума с такива примери-от някакви скромни коли,подведени от модата минават на нещо екзотично,изхарчват едни добри суми за елементарна поддръжка и пускат за продажба с огромен минус накрая.
с 1500лв да си гледа рахата и да не се занимава с модерни автомобили

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
И с 500лв на месец можеш да имаш 330хд, и 5000 може да не ти стигат (ако си падаш по живота, к****лъка не те пуска и много харесваш кафето в Дару). Цените, които обсъждате могат да се различават не с проценти, а с порядъци, според разбиранията на всеки (и за живот и за поддръжка на автомобил). Всичко може тооолкова много да варира и е толкова субективно, че не води до никаква полезна дискусия. Абсолютно безплодна тема, според мен.
nero_ написа:И с 500лв на месец можеш да имаш 330хд, и 5000 може да не ти стигат (ако си падаш по живота, к****лъка не те пуска и много харесваш кафето в Дару). Цените, които обсъждате могат да се различават не с проценти, а с порядъци, според разбиранията на всеки (и за живот и за поддръжка на автомобил). Всичко може тооолкова много да варира и е толкова субективно, че не води до никаква полезна дискусия. Абсолютно безплодна тема, според мен.
Това е истината

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Gqbriel написа:dextuar написа:Колеги, аз едно нещо не разбирам - вие пари не спестявате ли? Дори да му стигат тия пари, накрая на месеца все на нулата ли трябва да е, наистина има много по-важни неща от колата, тя ще си дойде естествено в един момент при повишен стандарт, ама си е друга да паркираш лъскава 330-ка пред панелката под наем и старците комшии да цъкат с език де. Иначе съм съгласен с Таруно, само тоя километраж на година му се очудвам как го прави, но защо пък не
Апартамент (не кутийка 60кв) около 100кв РЗП в "хубав" спокоен квартал в София ( не познавам другите градове как стоят нещата) струва от сорта на 80+к евр...ако почнеш ремонти отива на 100к – ЕВР и ми сравняваш кола за 15-18 000 и това,че живееш под наем?!
Ами дай защото си под наем да караш трошляк за бабите дето ще цъкат с език...само дето лъскава 330ска и 330ска могат да имат сериозна разлика една от друга и в цена и в поддръжка и в начина ,по който изглеждат..
Отплеснахте се от темата...
Не ми се спори - обаче май прекарвам повече време от някой хора тук по сервизите и не коментирам наизуст кое колко струва и кое колко е качествено...вие убихте целия търговски раздел в тоя форум с тези съчинения - незнам сами дали си вярвате.
Таруно - ти правиш 60к аз правя 30+ обаче хората около мен с коли от 5 до 50 000лв минават по 10-15 максимум....или имат втора градска ,евтина количка,на газ/дизел ,чиито разход е пренебрежим,окачването евтино...та нещата са малко според човека и потребностите му.
Само обаче не ми обяснявайте,колко била евтина за поддръжка Е46 спрямо Е90 защото са еднакви ,като втората може да е и по-евтинавземети си ефтино ауди с пиезо дюзи и пак ще си говорим ...
Както каза един мой колега - една кола си е едни 400+лв на месец ако разделим всичко на 12 месеца...на моменти може да са по-малко но може да са и по 5 - затова като гледам кола,гледам най-лошите вариянти на ремонт ,най-скъпите консуамтиви ,през колко време се сменят и си преценям..ако на година ще сменям по 1 път водна помпа - ами директно я разкарвам тая кола,защото тя ми вози детето да,но няма да ми погълне подаръците или неща,които мога да взема за семейството ми...само,че по-улегналите (аз имам още до тоя момент) не мислят така,както каза dextuar друго е да паркираш 330 дали х или не нали
Моля моля аз през Пасат 6 2.0 tdi минах и след близо 12-3к в ремонти за една година след като изтече гаранцията направо го продадох с усмивка, а докато беше ганрационен не се наложи да се пипне нищо ебати тъпата кола.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Идеята ми беше, че тези 15-18к могат да са първоначална вноска за апартамента, щото в кола трудно се живее предполагам, сега тук изключваме случая на наследствено жилище и т.н Иначе имам познат с Алфа много доволен - хем евтини части, хем никой не ги пипа и краде, ама с това предно...
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
dextuar написа:Идеята ми беше, че тези 15-18к могат да са първоначална вноска за апартамента, щото в кола трудно се живее предполагам, сега тук изключваме случая на наследствено жилище и т.н Иначе имам познат с Алфа много доволен - хем евтини части, хем никой не ги пипа и краде, ама с това предно...
Не се засягай,но като те слушам нито жилище знаеш как се плаща и как стоят нещата,нито кола как се поддръжа все още

темата мисля е за катинара - размисли и страсти ,а нещата не са черно и бяло за която и да е кола...последно един пример айде щото Е90 330хд е ултра кола за поддръжка..опел незнам може би 2005год вчера влезе в сервиза за съединител демпфер - 1100 с едномасов..та да не изреждам още 1000 части..
Незнам защо ,масово хората не искат да разберат следното:
BMW ролки,ремъц,наклдаки,масла,дискове,вериги,гарнитури и мноого неща не прави..а поръчва..не помня с точност ,ако трябва ще намеря документа,но Е46 е съвкупност от части на 150 производителя - а те не се изхранват с една марка - тема за размисъл...нека после някой ми обяснява кое било цигания,щото на свещите не пише БМВ а пише Беру нищо че излизат от едно и също място...въпроса е да се добереш до качествения БЕру
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Gqbriel написа:dextuar написа:Идеята ми беше, че тези 15-18к могат да са първоначална вноска за апартамента, щото в кола трудно се живее предполагам, сега тук изключваме случая на наследствено жилище и т.н Иначе имам познат с Алфа много доволен - хем евтини части, хем никой не ги пипа и краде, ама с това предно...
Не се засягай,но като те слушам нито жилище знаеш как се плаща и как стоят нещата,нито кола как се поддръжа все още...разбирам ти идеята и какво искаш да кажеш,обаче знаеш ли разходите за един апарт ако първоначалната ти вноска е само толкова - Е90 330хд като поддръжка на месец,ще ти се стори песен..
да не навлизам в детайли ,че темата е друга за 15 000 първоначална вноска,ще си купиш или кутийка или някъде в краен квартал панелка ама не особено цветуща...и само се замисли,че ако имаш само толкова за жилище в София (пак казвам не знам другите градове) ще плащаш 30год по хххх за нещо,което може и да не успееш да направиш,както искаш...но се отплескваме.
Хаха, колега, извинявай, само ти си от София и само ти знаеш как се поддържа кола. За кредит жилище и за 90-100% покритие на кредита нещо? Не искам да се заяждам, ама много бързо сечеш със секирата

А по темата: От личния ми опит за поддръжка на 20-ката и след като рециклирах турбо за 1к, според мен доход 1,5к - 2к си е за 320-ка без Х.
П.С: От сега да кажа, че съм съгласен още без да го прочета с каквото и да кажеш. Последно време нямам нерви за спорове, било то и форумни. Разбрах какво имаш предвид, мисля и ти мен

- kvasilev76
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 163PS 160,8кс 2006
- Мечтае да кара: Ф10
Айде някой да вземе да я махне тая безмислена тема защото работата вече взе да изпростява.На всички е ясно че кола като тази е една неоснована от практическа гледна точка покупка.На всички е ясно че не е за хора с 2+деца и доход под този на средностатестически менаджер в международна компания.Безмислена тема и породи доста безмислени спорове и мерене на разни органи които така или иначе лесно се мерят пред компа.Но само в България телефона за 2000лв се слага до содичката в бара.Честит 3ти Март.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
С 1500 на месец ще и стане роб на тая кола. Дори да не иска части( а тя ще иска щото е на 300 000 км), само в гориво, данъци, застраховка и гуми ще нашива яко лев. Ако има и семейство, деца е пътник. Той на море ще се чуди как да задели пари. За чужбина да не говорим. В кафето на сода и лампата на резервата сияе тъжно. Ама всеки има право да изживее своите 5 минути слава. Честит празник. Колите трябва да пътуват, а не да кръжат в квартала!
Sent from my HTC One using Tapatalk
Sent from my HTC One using Tapatalk
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
dextuar написа:Gqbriel написа:dextuar написа:Идеята ми беше, че тези 15-18к могат да са първоначална вноска за апартамента, щото в кола трудно се живее предполагам, сега тук изключваме случая на наследствено жилище и т.н Иначе имам познат с Алфа много доволен - хем евтини части, хем никой не ги пипа и краде, ама с това предно...
Не се засягай,но като те слушам нито жилище знаеш как се плаща и как стоят нещата,нито кола как се поддръжа все още...разбирам ти идеята и какво искаш да кажеш,обаче знаеш ли разходите за един апарт ако първоначалната ти вноска е само толкова - Е90 330хд като поддръжка на месец,ще ти се стори песен..
да не навлизам в детайли ,че темата е друга за 15 000 първоначална вноска,ще си купиш или кутийка или някъде в краен квартал панелка ама не особено цветуща...и само се замисли,че ако имаш само толкова за жилище в София (пак казвам не знам другите градове) ще плащаш 30год по хххх за нещо,което може и да не успееш да направиш,както искаш...но се отплескваме.
Хаха, колега, извинявай, само ти си от София и само ти знаеш как се поддържа кола. За кредит жилище и за 90-100% покритие на кредита нещо? Не искам да се заяждам, ама много бързо сечеш със секиратаИ понеже на 23 почти си купих (уреждаме документи и банки) самостоятелно (разбирай без папа унд мама да дават парички, вярно на кредит, ама по-добре 500 лв на месец за кредит отколкото 300 за квартира, just saying) апартамент, позволи ми да знам дали с тия 18 бинки няма поне да го обзаведа що годе тоя апартамент. Не те нападам, ама се изказваш, все едно само ти кола поддържаш и само ти апартамент си купувал.
А по темата: От личния ми опит за поддръжка на 20-ката и след като рециклирах турбо за 1к, според мен доход 1,5к - 2к си е за 320-ка без Х.
П.С: От сега да кажа, че съм съгласен още без да го прочета с каквото и да кажеш. Последно време нямам нерви за спорове, било то и форумни. Разбрах какво имаш предвид, мисля и ти мен
с 18 ще обазаведеш гол на шпакловка апарт?От 40кв може..(родом не съм от СФ ) ..500лв на месец за колко години обаче ,защото е едно да дадеш този месец 500лв за части за колата и 6 месеца да сипваш гориво ,но друго е да ги даваш всеки месец 25 год + и за някаква кола + и за разходи

А 300лв за каква квартира (я ми намери хубава ,обзаведена,НЕ забита на майната си колкото да си в тоя град, с добри условия за живот за тези пари) - 20кв може би ...
Я ми кажи на оценка 100к лв + данъците + таксите + комисионна колко отгоре трябва да имаш освен тези 18 първоначални ,да не станат 25 общо и отгоре...А после?!Още 18 за обзавеждане ли ...чакай са къде е сметката

Начи викаш апарт и с 15 първоначална + такси + 18 за обазвеждане - начи трябва да имаш около 40...(малко е различно,когато ен работиш в тая система нали?)
После говорите за поддръжка на някаква кола ...и като ви слушам давате всеки месец по 1000лв за части - явно не карате коли а франкещайни(което особено в случая на Таруно знам че не е така и не го разбирам,що се нае да обяснява целия тоя филм )
Хубаво се нахте да обяснявате само,че сметките ви са толкова измислени и зависещи на куп фактори
Оправяй си колата след тоя резил дето са ти го направили там се фокусирай и дано е положителен,че е кофти наистина

аз сега обзавеждам апартамент на шпакловка ,лудница е ,направо 3ката ми се вижда без пара
само прекарването на газ е 8 бона...