работна температура е91 дизел
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- armagedon_762002
- младши ентусиаст
-
- Кара: Колело
Re: работна температура е91 дизел
Предполагам по добро изгаряне и по нисък разход на гориво и ниски CO2 емисии ( като се държи двигателя в най добра работна температура )
А и че загрява доста по бързо си е едно на ръка
А и че загрява доста по бързо си е едно на ръка
- hus0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91'07 325d
- Мечтае да кара: М3
Колеги днеска забелязах че като подържам дадена скорост температурата си седи на 88-89 градуса а на баир като върна газта температурата пада лека полека. Дали съм за смяна на термостатите или е нормално малко да играят.
- Black-Power
- младши ентусиаст
-
И така, да се вкюча и аз. Малко по малко започвам да влизам в час и днес проверих температурата от скритото меню. Преди да го направя колата работеше на място 30-35 мин. Температурата на вън беше около 2 градуса. Скритото меню показа КТМР-МОМ 71 градуса.
Stop me, if you can 

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Честито отивай за термостати и смени и двата!
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
работна температура е91 дизел
Soni написа:И така, да се вкюча и аз. Малко по малко започвам да влизам в час и днес проверих температурата от скритото меню. Преди да го направя колата работеше на място 30-35 мин. Температурата на вън беше около 2 градуса. Скритото меню показа КТМР-МОМ 71 градуса.
Taruno написа:Честито отивай за термостати и смени и двата!
Може и да не е, един колега (JTD) обясняваше в една друга тема как ако колата е на място с включено парно на макс, температурата спадала. Не знам колко е вярно. Покарай я и виж дали няма да стигне 88 градуса преди да си хвърлиш парите за нови термостати.
Ето я темата
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=402568
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Soni написа:Не съм пускал парно.
В такъв случай...
Taruno написа:Честито отивай за термостати и смени и двата!
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Дизел на място чакайте да загрее, особено сега.....след 30минути на място, 70 градуса не е чак толкова зле.Виж, след като стигне 90, как се държи....
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
След 3 години сменени термостати със оргинални, температурата не минава 72 73 градуса та одевв си купих оем термостата големия понеже не затваря и двигателя постояно се охлажда, термостат и 1.5 литра антифриз 62 евро
утре го сменям и ще пиша.
Смених днес големия но и малкия ми е за смяна че е отворен и колата пак загрява до 75 76 градуса. Сменят се и двата и поне 3 години няма ядове със тях

Смених днес големия но и малкия ми е за смяна че е отворен и колата пак загрява до 75 76 градуса. Сменят се и двата и поне 3 години няма ядове със тях

Прочетох темата но все пак да питам дали и моя случай, спада към нови термостати. Случаят е следния пътувам всяка сутрин в задръствания по 15 км (13.5 да сме напълно точни). Пътуването ми отнема между 30-50 мин в зависмост от трафика. Преди няколко дена темепратурите бяха минусови и реших да погледна температура след като вече бях пристигнал и беше 88 градуса.
За сметка на това от тогава насам вече 3-4 дена и отиване и връщане не минава повече от 78 градуса. Карам с парно през цялото време като в началото и през по-голямото време пускам и климатика за да прочиства въздуха.
Нормална ли е тази температура за това разстояние изминато в градски условия? Не си представям как на + температура ще му трябва едва ли не над час за да достигне нормална работна температура.
Двигателя е М47 2.0д 163 кс.
За сметка на това от тогава насам вече 3-4 дена и отиване и връщане не минава повече от 78 градуса. Карам с парно през цялото време като в началото и през по-голямото време пускам и климатика за да прочиства въздуха.
Нормална ли е тази температура за това разстояние изминато в градски условия? Не си представям как на + температура ще му трябва едва ли не над час за да достигне нормална работна температура.
Двигателя е М47 2.0д 163 кс.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Всичко по 87 не е нормална температура в твоя случай залагам на малкия термостат, но ако не си сменял големия давай и двата
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Никаква, температурата спада но колата си я поддържа над 87, нормални дпадове са 2-3 градуса когато рязко се подаде газ, защото водната помпа развърта на по-високи обороти, но тези градуси се връщат бързо
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Като цяло на някой някога при изрядна кола включвала ли му се е перката да охлажда? Аз на каквито и жеги да съм карал и да съм я настъпвал/паркирал си държи от 88 до 92-3 и не се е пускала никога. Дори си мислех, че не работи, но когато пуснах компресора, видях, че върти.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Перката се включва на 97 градуса и да на мен ми се включва лятото когато е топло колата ми си стига до 100 градуса без проблем.