335 i vs 335 d
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- vesko06
- старши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
аз това го казах много отдавна, дори и в друга тема-дали ще си купиш 335i, 335d или М3-едва ли те бърка разхода...! Дали градско ще ти гори 13/100, 20/100 или 25/100 няма разлика, при положение, че си дал над 140к за кола..!
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
335 бензина тегли повечко.Карал съм ги и двете и да дизела е супер,но бензиновия звяр тегли много
А с Х драйв 2-те машини са уникални

ТДС - Турбо Див Селянин
- Spoika
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E71 4.0xd
- Мечтае да кара: M3 E92
vesko06 написа:аз това го казах много отдавна, дори и в друга тема-дали ще си купиш 335i, 335d или М3-едва ли те бърка разхода...! Дали градско ще ти гори 13/100, 20/100 или 25/100 няма разлика, при положение, че си дал над 140к за кола..!
Аз друго имах предвид, не това което си написал ти, че не те бърка разхода като си дал 100 000 за кола. Винаги има значение разходъд, особено ако парите ги даваш ти. Изключваме разни варианти със суперспортни коли(което М3 не е такова) и екзотики.
Става дума, че ако имаш бензинова кола за 100 000 лева и дизелова за 120 000, за да избиеш цената на по-скъпата дизелова кола с гориво трябва да минеш поне 60 000 км (това важи за кайен дизел, за други сравнения не знам).
MaXimal написа:vesko06 написа:аз това го казах много отдавна, дори и в друга тема-дали ще си купиш 335i, 335d или М3-едва ли те бърка разхода...! Дали градско ще ти гори 13/100, 20/100 или 25/100 няма разлика, при положение, че си дал над 140к за кола..!
Аз друго имах предвид, не това което си написал ти, че не те бърка разхода като си дал 100 000 за кола. Винаги има значение разходъд, особено ако парите ги даваш ти. Изключваме разни варианти със суперспортни коли(което М3 не е такова) и екзотики.
Става дума, че ако имаш бензинова кола за 100 000 лева и дизелова за 120 000, за да избиеш цената на по-скъпата дизелова кола с гориво трябва да минеш поне 60 000 км (това важи за кайен дизел, за други сравнения не знам).
Колега,
изобщо, ама ИЗОБЩО няма значение разхода за мен. И наистина не го проумявам,ако някой се двуоми м/у 335i и 335d и за решението му да повлияе разхода на гориво.
За мен дилемата е само относно кое дава по-голям кеф(т.нар. удоволствие от шофирането)
Ако ще спетстявам няма да давам 100 000+ лв за second hand car, а ще се насоча към Е90 318д за 50 000 лв
Koliu написа:MaXimal написа:vesko06 написа:аз това го казах много отдавна, дори и в друга тема-дали ще си купиш 335i, 335d или М3-едва ли те бърка разхода...! Дали градско ще ти гори 13/100, 20/100 или 25/100 няма разлика, при положение, че си дал над 140к за кола..!
Колега,
изобщо, ама ИЗОБЩО няма значение разхода за мен. И наистина не го проумявам,ако някой се двуоми м/у 335i и 335d и за решението му да повлияе разхода на гориво.
За мен дилемата е само относно кое дава по-голям кеф(т.нар. удоволствие от шофирането)
Ако ще спетстявам няма да давам 100 000+ лв за second hand car, а ще се насоча към Е90 318д за 50 000 лв
Колю, разхода има МНОГО ГОЛЯМО значение, ако колата ти е "подарък", а ти само трябва да я "храниш".... нали се сещаш за какво говоря?

Koliu написа:MaXimal написа:vesko06 написа:аз това го казах много отдавна, дори и в друга тема-дали ще си купиш 335i, 335d или М3-едва ли те бърка разхода...! Дали градско ще ти гори 13/100, 20/100 или 25/100 няма разлика, при положение, че си дал над 140к за кола..!
Колега,
Виж и аз бих предпочел 335и пред 335д. Но има хора които винаги си правят сметката, в което няма нищо лошо.
И на мен ми се искаше моята кола да е 330i, но пусти Мкар, кой ги накарал първото поръчано Е93 в България да е 325...
absix написа:Колю, разхода има МНОГО ГОЛЯМО значение, ако колата ти е "подарък", а ти само трябва да я "храниш".... нали се сещаш за какво говоря?
Би ли обяснил за простосмъртните?

MaXimal написа:Koliu написа:MaXimal написа:vesko06 написа:аз това го казах много отдавна, дори и в друга тема-дали ще си купиш 335i, 335d или М3-едва ли те бърка разхода...! Дали градско ще ти гори 13/100, 20/100 или 25/100 няма разлика, при положение, че си дал над 140к за кола..!
Колега,
Виж и аз бих предпочел 335и пред 335д. Но има хора които винаги си правят сметката, в което няма нищо лошо.
И на мен ми се искаше моята кола да е 330i, но пусти Мкар, кой ги накарал първото Е93 в България да е 325...
Колега не се заяждам и ако искаш вярвай, но тази седмица се запознах с едни хора, които имат Е93 320i бяло и споделиха, че било първото в БГ

Трябва да ви срещна да се разберете кой в крайна сметка е първи

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
И да не е подарък, "храненото" пак е на твой гръб.
Не съм карала нито едното, нито другото. Но като усещане на бензин с/у дизел......бензина е къде-къде. Вярно, че дизелът харчи по-малко, удоволствие да видиш 3.0д да ти харчи 9/100, но пък.....това мудно потегляне, тракането, вибрациите......след 100км/ч усещането е като бензин...
....докато бензина....другата е хавата, особено при такъв голям мотор. Аз с 2.5и летях направо....
След като на колегата Koliu разходът няма значение, аз съм за бензина
Не съм карала нито едното, нито другото. Но като усещане на бензин с/у дизел......бензина е къде-къде. Вярно, че дизелът харчи по-малко, удоволствие да видиш 3.0д да ти харчи 9/100, но пък.....това мудно потегляне, тракането, вибрациите......след 100км/ч усещането е като бензин...
....докато бензина....другата е хавата, особено при такъв голям мотор. Аз с 2.5и летях направо....
След като на колегата Koliu разходът няма значение, аз съм за бензина

MaXimal написа:absix написа:Колю, разхода има МНОГО ГОЛЯМО значение, ако колата ти е "подарък", а ти само трябва да я "храниш".... нали се сещаш за какво говоря?
Би ли обяснил за простосмъртните?
((:BuKcu:)) написа:И да не е подарък, "храненото" пак е на твой гръб.
Ако изкараш от собствения си джоб 120 хил. лв за кола или можеш да си плащаш лизинга от порядъка на няколко хил. лв на месец, едва ли ще ти е проблем да вкарваш по 100-200 лева на седмица в резервоара

Друго е, ако получиш колата наготово и трябва да се оправяш с "джобните"

Точно тогава разхода си казва думата...

познавам доста богати хора, кой кара csl, кой q7, GL, x5... и за всичките разход има значение и съответно разправят за него. то даже не е явно до това колко пари ще дадеш на края или след колко км ще избиеш парите. просто е важно да харчи малко
и тва ги кефи. оставяме на страна ремонтите, по скъп дизел като базова цена, или колко пари сами те имат. тва с расхода е нещо като гъдел. за тва се побъркаха всички с тия дизели. и на абрамович яхтата е дизел, нищо че е много по скъпа като стартова цена от своя аналог
.

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
absix написа:MaXimal написа:absix написа:Колю, разхода има МНОГО ГОЛЯМО значение, ако колата ти е "подарък", а ти само трябва да я "храниш".... нали се сещаш за какво говоря?
Би ли обяснил за простосмъртните?((:BuKcu:)) написа:И да не е подарък, "храненото" пак е на твой гръб.
Ако изкараш от собствения си джоб 120 хил. лв за кола или можеш да си плащаш лизинга от порядъка на няколко хил. лв на месец, едва ли ще ти е проблем да вкарваш по 100-200 лева на седмица в резервоара
Друго е, ако получиш колата наготово и трябва да се оправяш с "джобните"
Точно тогава разхода си казва думата...
И това е така! Но който се хвърля на високо, трябва да мисли и за последиците, все пак. Като искаш кола с голям мотор и то бензин, значи ще трябва да мислиш и как да го храниш, и отделно да поддържаш. Въпреки, че и голям дизел....също си иска своето.
Като цяло като искаш скъпа кола, да ти яко дупе.

Koliu написа:MaXimal написа:Koliu написа:MaXimal написа:vesko06 написа:аз това го казах много отдавна, дори и в друга тема-дали ще си купиш 335i, 335d или М3-едва ли те бърка разхода...! Дали градско ще ти гори 13/100, 20/100 или 25/100 няма разлика, при положение, че си дал над 140к за кола..!
Колега,
И на мен ми се искаше моята кола да е 330i, но пусти Мкар, кой ги накарал първото Е93 в България да е 325...
Колега не се заяждам и ако искаш вярвай, но тази седмица се запознах с едни хора, които имат Е93 320i бяло и споделиха, че било първото в БГ- също са я купили от М-КАР
![]()
Трябва да ви срещна да се разберете кой в крайна сметка е първи![]()
Ее, не знам. Може да има и друго преди това http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... F4&start=0
Бях ги забравил тия снимки... а беше млада и зелена, сега е стара и морално остаряла...

Edit: Но доколкото си спомням май първите разновидности на Е93 бяха 325и, 330и и 330д, но може и да греша.
djordje написа:при мен е обратно. когато си зареждах с "джобните" ме болеше оная работа за разхода, ма понеже отдавна не получавам джобни, вече наиситна има значение колко ми харчи колата.
Правилно разсъждаваш.
Последна промяна MaXimal на 03 Юли 2009, 10:35, променена общо 1 път