Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
Re: Бързи въпроси и отговори
Здравейте , колеги!! Искам да попитам някой слагал ли е турбо от е60 525д 177коня на бмв е90 320д 163коня. Интересуваме дали компютъра ще управлява добре турбото с новия актуатор и дали въобще ще тръгне?
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Todor Borisov
- Потребител
-
- Кара: BMW E90
- Детайли за колата: Sedan, M57
Plamenv написа:Колеги, вчера сменявах маслото и филтрите на колата и забелязах, че от долната страна на вакуум помпата е омаслено. Преди време там нямаше капка масло. Четох, че уплътненията им се скапвали. От бмв има ли комплект о пръстени и като цяло какво е решението?
Здравей,
Продавасе се О-пръстен, но само този които е от към капака с този номер 11667794767.
При мен се появи същия проблем, но от това което намерих като информацоя, е че се скапва някаква силиконова гарнитурка между двата капака на вакум помпата, която обаче не се продавала!.
Предполагам решение би било термоустоичив силикон. Капака е на 4 болчета, сваляш зачистваш и силиконче.
Поздрави,
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
b00st написа:vld написа:x7z написа:казанче има черно зад волана с зелена ивица на капачката ....а окомплектовката е добра смисъл минималната + 6 цилиндъра ... поне има да се каже че е БМВ .... сега гледаме една която скоро ще е в страната ехтрите са прекалено много ... 50 + ....
а за по горния въпрос за пружините някой да каже нещо
P.S. кой декодер да ползвам за да провера километрите и влизанията в сервиза че съм дрпнал ПДФ фаиловете и съм изтрил меила ... не се сещам за правелният саит
Значи е със сервотроник.
И как го реши, на боб ли?![]()
Е92 с казанче за хидравлична течност, нищо по ВИН - рейката е съвсем обикновена, хидравлична, без сервотроник. На въпросната зелена ивица на капачката пише с какво масло е системата.
Прав си, не съобразих, че при Е9х има и по обикновенна рейка от сервотроник за разлика от Е6х

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
vld написа:b00st написа:vld написа:x7z написа:казанче има черно зад волана с зелена ивица на капачката ....а окомплектовката е добра смисъл минималната + 6 цилиндъра ... поне има да се каже че е БМВ .... сега гледаме една която скоро ще е в страната ехтрите са прекалено много ... 50 + ....
P.S. кой декодер да ползвам за да провера километрите и влизанията в сервиза че съм дрпнал ПДФ фаиловете и съм изтрил меила ... не се сещам за правелният саит
Значи е със сервотроник.
Е92 с казанче за хидравлична течност, нищо по ВИН - рейката е съвсем обикновена, хидравлична, без сервотроник. На въпросната зелена ивица на капачката пише с какво масло е системата.
Прав си, не съобразих, че при Е9х има и по обикновенна рейка от сервотроник за разлика от Е6х
А и зелената течност май е само при 6цил бензини

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Gqbriel написа:vld написа:b00st написа:vld написа:x7z написа:казанче има черно зад волана с зелена ивица на капачката ....а окомплектовката е добра смисъл минималната + 6 цилиндъра ... поне има да се каже че е БМВ .... сега гледаме една която скоро ще е в страната ехтрите са прекалено много ... 50 + ....
Значи е със сервотроник.
А и зелената течност май е само при 6цил бензиниCHF-11S
И на дизелите е същата.

- steppenwolfbg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е91
- Детайли за колата: '11
Meidana написа:Да сещам се че имаше даже такава тема тук, ще потърся инфо, мерси колега
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=112&t=317689&hilit=%D1%81%D0%BA%D1%8A%D1%80%D1%86%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%BD
- Meidana
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F34 LCI
- Мечтае да кара: същото
- Детайли за колата: Estriol blue
steppenwolfbg написа:Meidana написа:Да сещам се че имаше даже такава тема тук, ще потърся инфо, мерси колега
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=112&t=317689&hilit=%D1%81%D0%BA%D1%8A%D1%80%D1%86%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D0%BD
Още тази вечер ще направя процедурата

- sacrament
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е90 320д
Колеги някой от пловдив със Инпа и Иста да регистрира и кодира нов акумулатор, че в сервиз ми искат 40 лв за 5мин работа. Ще си платя много ясно и отивам на адрес.
- sacrament
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е90 320д
Е да много ясно, но няма и да ми ислат 40 50лв. Струва ми се много за това.
Здравейте , колеги!! Искам да попитам някой слагал ли е турбо от е60 525д 177коня на бмв е90 320д 163коня. Интересуваме дали компютъра ще управлява добре турбото с новия актуатор и дали въобще ще тръгне?
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
ranji написа:Здравейте , колеги!! Искам да попитам някой слагал ли е турбо от е60 525д 177коня на бмв е90 320д 163коня. Интересуваме дали компютъра ще управлява добре турбото с новия актуатор и дали въобще ще тръгне?
Естествено, че няма да тръгне. Турбо от шест цилиндров на четири цилиндров, как да тръгне plug and play?
- FE LIPE
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 320i 150 к.с. N46B20B
- Детайли за колата: arctic metallic
sacrament написа:Колеги някой от пловдив със Инпа и Иста да регистрира и кодира нов акумулатор, че в сервиз ми искат 40 лв за 5мин работа. Ще си платя много ясно и отивам на адрес.
Аз съм с платено Carly и мога да свърша тази работа, от Асеновград съм.
- FE LIPE
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 320i 150 к.с. N46B20B
- Детайли за колата: arctic metallic

Здравейте , за да не правя нова тема питам тук. Имам лятни гуми с колата ми ги дадоха 225/45/17 да но са чифт 2х2 за грайфера става въпрос, а въпросът ми е следния ще има ли проблем ако ги кача Колата е bmw e91 330xd чух , че трябвало четерите да са еднакви .