Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Alek_SV написа:Няма навигация , няма автоматик , с най-тъпите джанти е , най-вероятно има някой друг чакащ ремонт ... кой знае колко гола е вътре - защо да не е реално ?
+ таблото е в мили, била е с десен волан (не се виждат американските неща по броните), т.е. цената си е точна

мен ме кефи, ама разходите за 335i не са като за нормалните коли
- помпа за високо налягане
- нормална помпа
- 6 инжектора (мотора е с директно впръскване)
- 2 турбини
- хиляди вакумчета/датчици/управления и т.н.
- електрическа водна помпа - ОЕМ (1000лв.)
- може да се кара на 17-ски, но колата си иска джанта (18-ска или 19-ска)
- спирачките са 348мм - дискове и накладки не са от тънките пари
не става за газчица, което е кофти - 15-20 градско от скъпия бензин

и т.н.
сериозно трябва да се подходи към 335i, покупката е малкия проблем
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- straychev
- Потребител
-
- Мечтае да кара: BMW Е90/Е92
Как я разбра, че е била с десен волан, че ми е много интересно? Тази кола е от САЩ/Канада. Никакъв десен волан. В Англия нямат тези оранжеви ъгли на фаровете. Отвори cars.com(Американски сайт за коли) и виж, че всичките там са с такива! Пишеш без да знаеш за какво говориш и така объркваш хората!
Цената е напълно нормална за годината, оборудването и може би състоянието и. В Америка лесно би се намерила такава за $9,000, което по днешен курс е не повече от 16,500 лв. Така, че цената си е напълно нормална!
Цената е напълно нормална за годината, оборудването и може би състоянието и. В Америка лесно би се намерила такава за $9,000, което по днешен курс е не повече от 16,500 лв. Така, че цената си е напълно нормална!
vicho написа:Alek_SV написа:Няма навигация , няма автоматик , с най-тъпите джанти е , най-вероятно има някой друг чакащ ремонт ... кой знае колко гола е вътре - защо да не е реално ?
+ таблото е в мили, била е с десен волан (не се виждат американските неща по броните), т.е. цената си е точна![]()
- нормална помпа
- 2 турбини
не става за газчица, което е кофти - 15-20 градско от скъпия бензин![]()
и т.н.
- vicho
- старши ентусиаст
-
straychev написа:Как я разбра, че е била с десен волан, че ми е много интересно? Тази кола е от САЩ/Канада. Никакъв десен волан. В Англия нямат тези оранжеви ъгли на фаровете. Отвори cars.com(Американски сайт за коли) и виж, че всичките там са с такива! Пишеш без да знаеш за какво говориш и така объркваш хората!
спокойно , де... не ми се карай... има VIN за тази работа, няма нужда от драма
чак пък да съм го объркал

- straychev
- Потребител
-
- Мечтае да кара: BMW Е90/Е92
vicho написа:straychev написа:Как я разбра, че е била с десен волан, че ми е много интересно? Тази кола е от САЩ/Канада. Никакъв десен волан. В Англия нямат тези оранжеви ъгли на фаровете. Отвори cars.com(Американски сайт за коли) и виж, че всичките там са с такива! Пишеш без да знаеш за какво говориш и така объркваш хората!
спокойно , де... не ми се карай... има VIN за тази работа, няма нужда от драма
чак пък да съм го объркал
Всичко е точно. Не се карам, яхнах метлата нещо

- mili4uk
- младши ентусиаст
-
- Кара: жена си да дрифти
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: харчи малко - върви на страх
Колеги, само лека корекция да ви направя 
Автоматика на тази кола обикновено е по-нежеланата екстра особено ако искате да я тунинговате. Но тук различни хора... различни идеи.
Специално тази кола която гледате, не е била с десен волан. Аз също я гледах и за 1 месец от 25К я свали на тази цена.... мога само да предполагам защо, но не и реалната причина.
За джантите .... не съм съгласен че са най-тъпите но тук вкусовете явно са различни.
Че е амеркинака е ясно.
Не съм съгласен и с разходите...
Помпата за високо налягане е проблемна и имаше до съвсем скоро сервизна акция - ако колата е на тези км гаранция е сменена, защото нямаше да може да ги направи !
6-те инжектора са ти малък проблем... все едно да кажеш дюзите на дизела... само където дюзите са в пъти по-скъпи ! Преди няколко месеца вдигнаха цената на инжекторите и в момента мисля че могат да се намерят за около 320 лв. Преди това бяха по 190 лв с отстъпката.
2 турбини са си 2 турбини - невероятен кеф.... ! Ако толкова те е страх - турбо хют за 700 лв ти ги правят и двете !
Хилядите вакумчета дори няма да го коменитрам !
17-ката е минимума наистина но не виждам какво те притеснява това ?!
Ако те притесняват накладките - мога да ти покажа предни накладки за 62лв за тази кола. Оригиналните са към 180лв мисля но може и да са по-евтини.
Разхода от 15-18 и т.н. също е пресилен. Нормално каране с нормалните натискания ... колата си харчи 14/15 в София. Имай предвид че 330i харчи аналогично ... та даже и повече ! За "газчицата" не ми се говори защото е тотално безсмислено. Ако решиш за meth да говориш ще се съглася че е готино !
Водната помпа е към 720 лв оргинална.... с отстъпка може да се намери окло 630лв .
Абсолютно съм съгласен с теб, че трябва да се подходи сериозно към тази кола
Особено ако си карал 320D например

Автоматика на тази кола обикновено е по-нежеланата екстра особено ако искате да я тунинговате. Но тук различни хора... различни идеи.
Специално тази кола която гледате, не е била с десен волан. Аз също я гледах и за 1 месец от 25К я свали на тази цена.... мога само да предполагам защо, но не и реалната причина.
За джантите .... не съм съгласен че са най-тъпите но тук вкусовете явно са различни.
Че е амеркинака е ясно.
Не съм съгласен и с разходите...

Помпата за високо налягане е проблемна и имаше до съвсем скоро сервизна акция - ако колата е на тези км гаранция е сменена, защото нямаше да може да ги направи !
6-те инжектора са ти малък проблем... все едно да кажеш дюзите на дизела... само където дюзите са в пъти по-скъпи ! Преди няколко месеца вдигнаха цената на инжекторите и в момента мисля че могат да се намерят за около 320 лв. Преди това бяха по 190 лв с отстъпката.
2 турбини са си 2 турбини - невероятен кеф.... ! Ако толкова те е страх - турбо хют за 700 лв ти ги правят и двете !
Хилядите вакумчета дори няма да го коменитрам !
17-ката е минимума наистина но не виждам какво те притеснява това ?!
Ако те притесняват накладките - мога да ти покажа предни накладки за 62лв за тази кола. Оригиналните са към 180лв мисля но може и да са по-евтини.
Разхода от 15-18 и т.н. също е пресилен. Нормално каране с нормалните натискания ... колата си харчи 14/15 в София. Имай предвид че 330i харчи аналогично ... та даже и повече ! За "газчицата" не ми се говори защото е тотално безсмислено. Ако решиш за meth да говориш ще се съглася че е готино !
Водната помпа е към 720 лв оргинална.... с отстъпка може да се намери окло 630лв .
Абсолютно съм съгласен с теб, че трябва да се подходи сериозно към тази кола

vicho написа:Alek_SV написа:Няма навигация , няма автоматик , с най-тъпите джанти е , най-вероятно има някой друг чакащ ремонт ... кой знае колко гола е вътре - защо да не е реално ?
+ таблото е в мили, била е с десен волан (не се виждат американските неща по броните), т.е. цената си е точна![]()
- нормална помпа
- 2 турбини
не става за газчица, което е кофти - 15-20 градско от скъпия бензин![]()
и т.н.
Beat the Devil
http://www.youtube.com/watch?v=k-cbiYzlHOk
- vicho
- старши ентусиаст
-
оф така, като почнете... направо излиза БЕЗ ПАРИ да се кара 335-ца
Описание : ВОДНА ПОМПА SS.11517632426
Ед.цена (с ДДС) : 1088.95 BGN
с отстъпка ще я вземеш за 630, ама другия път... в най-добрия случай - 800+ или работиш в Daru и ги крадеш тези
Описание : ДЮЗА БЕНЗИН SS.13538616079
Ед.цена (с ДДС) : 239.30 BGN
дори и да имаш отстъпка, тръгнеш ли да сменяш всичките - 1000лв са си 1000лв
Описание : АТ-ПОМПА ВИСОКО НАЛЯГАНЕ
Ед.цена (с ДДС) : 962.77 BGN
ако се мине през всички детски болести на 335i-цата става много сериозно и ако минем само с ипотека ще е добре
твоята, ако ти харчи 14, на мойте приятели им харчат повечко, ама де да знам, може те нещо да не са наред
п.с. ремонт на 2 турбини за 700лв? я пак?
п.п.с. искам да видя, как си слагаш накладки от 60 лв на колата с която вдигаш 300 км/ч, сериозно

Описание : ПРЕДНИ НАКЛАДКИ
Ед.цена (с ДДС) : 385.45 BGN
Описание : ЗАДНИ НАКЛАДКИ
Ед.цена (с ДДС) : 258.34 BGN
за дискове ме е страх да проверявам...
Описание : СПИРАЧЕН ДИСК ПРЕДЕН
Ед.цена (с ДДС) : 386.29 BGN
Описание : СПИРАЧЕН ДИСК ЗАДЕН
Ед.цена (с ДДС) : 265.58 BGN
Описание : ВОДНА ПОМПА SS.11517632426
Ед.цена (с ДДС) : 1088.95 BGN
с отстъпка ще я вземеш за 630, ама другия път... в най-добрия случай - 800+ или работиш в Daru и ги крадеш тези

Описание : ДЮЗА БЕНЗИН SS.13538616079
Ед.цена (с ДДС) : 239.30 BGN
дори и да имаш отстъпка, тръгнеш ли да сменяш всичките - 1000лв са си 1000лв
Описание : АТ-ПОМПА ВИСОКО НАЛЯГАНЕ
Ед.цена (с ДДС) : 962.77 BGN
ако се мине през всички детски болести на 335i-цата става много сериозно и ако минем само с ипотека ще е добре

твоята, ако ти харчи 14, на мойте приятели им харчат повечко, ама де да знам, може те нещо да не са наред

п.с. ремонт на 2 турбини за 700лв? я пак?
п.п.с. искам да видя, как си слагаш накладки от 60 лв на колата с която вдигаш 300 км/ч, сериозно

Описание : ПРЕДНИ НАКЛАДКИ
Ед.цена (с ДДС) : 385.45 BGN
Описание : ЗАДНИ НАКЛАДКИ
Ед.цена (с ДДС) : 258.34 BGN
за дискове ме е страх да проверявам...

Описание : СПИРАЧЕН ДИСК ПРЕДЕН
Ед.цена (с ДДС) : 386.29 BGN
Описание : СПИРАЧЕН ДИСК ЗАДЕН
Ед.цена (с ДДС) : 265.58 BGN
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
незнам,но явно ние пазаруваме от грешните места....
Ако колегата няма против,с удоволствие бих купувал качествени части на 1/3 от цената им
Особено дискове и накладки за 60лв
Ако колегата няма против,с удоволствие бих купувал качествени части на 1/3 от цената им

Последна промяна Gqbriel на 29 Ное 2015, 22:48, променена общо 1 път
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- mili4uk
- младши ентусиаст
-

това е фактурата от турбините : РЕКЛАМА
за водната помпа я платих 620 лв. и я нямаше налична в София затова я взех от М-кар Пловдив. Трябва да потърся документа... преди година беше.
Не искам да те убеждавам в нищо, но когато ти лично (а не твой приятел) имаш опита и го споделяш е много по-точно от какво си чул и да ми цитираш някакви цифри от сайта на Дару.
Че си имат болести не го отричам

Чистенето на нагара струва 250 лв и се прави на 50-60К км. Всички direct inj. страдат от това.
За харченето просто няма какво да ми казваш. Ако имаш съмнения заповядай да покараме заедно и тогава вярвам ще се убедиш. Всичко друго си е просто чатене. Многократно сравнявано с 330i (автоматик). Литър разлика най-малко градско.
Ясно е че M-ката е друга работа, но и там си има проблеми и там съм съгласен че разликите са огромно в цените.
Както и да е. Пожелавам на всички колеги M-ки, 335-ци и много приятни моменти. Просто като човек минал през поне 6 двигателя на BMW смея да твърдя че това е колата която ми доставя най-голямо удоволствие от шофирането !

Последна промяна mili4uk на 30 Ное 2015, 14:50, променена общо 2 пъти
Beat the Devil
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Преди година няма общо с цените в момента
,виж ми темата за ДИСА-та ,засичал съм и не само това...
Филтъра на кутията,масла,други консумативи цените са нагоре за последната година дори повече от 1 път вдигани
А иначе,цените с отстъпките ,не са мнооого различни,за съжаление,в една група от няколко човека има 2 N52Б30 и 2N54B30 ремонтите на 4те са от последния месец и цените са по-високи от това,което си дал
та можеш да го приемеш като личен опит
За разхода - тук е въпрос на десен крак и съм съгласен
,но нисък разход не може да има когато се кара динамично
Че 335 е може би най-добрия избор откъм мотор,най -мнгоо възможности за увеличаване на мощност,но ако сменям (както ми се иска с този мотор) то ще отделя едни 3к отгоре и да сменя всичко,което е проблемно ,освен ако нямам доказателство,че е сменено макс 20 000км по рано ..

Филтъра на кутията,масла,други консумативи цените са нагоре за последната година дори повече от 1 път вдигани
А иначе,цените с отстъпките ,не са мнооого различни,за съжаление,в една група от няколко човека има 2 N52Б30 и 2N54B30 ремонтите на 4те са от последния месец и цените са по-високи от това,което си дал

За разхода - тук е въпрос на десен крак и съм съгласен

Че 335 е може би най-добрия избор откъм мотор,най -мнгоо възможности за увеличаване на мощност,но ако сменям (както ми се иска с този мотор) то ще отделя едни 3к отгоре и да сменя всичко,което е проблемно ,освен ако нямам доказателство,че е сменено макс 20 000км по рано ..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- mili4uk
- младши ентусиаст
-
Gqbriel написа:незнам,но явно ние пазаруваме от грешните места....
Ако колегата няма против,с удоволствие бих купувал качествени части на 1/3 от цената им![]()
Колега, разбирам сарказма ти, но отиди в Elite car и питай за roadhouse накладки. Цената им е брутално ниска, качествата също. Но е факт че има за 335 и струват толкова

Купувам най-вече от Камор и то с някаква отстъпка която не винаги е голяма.
Както казах, споделям личен опит. Просто сметнах че е добре да се кажат тези неща.
Beat the Devil
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
mili4uk написа:Gqbriel написа:незнам,но явно ние пазаруваме от грешните места....
Ако колегата няма против,с удоволствие бих купувал качествени части на 1/3 от цената им![]()
Колега, разбирам сарказма ти, но отиди в Elite car и питай за roadhouse накладки. Цената им е брутално ниска, качествата също. Но е факт че има за 335 и струват толковаЕдинствения плюс е че не търкат диска. Както и да е... казах го като пример. Нямам роднини в Дару, Камор, Мкар и т.н. Нямам и близки приятели даже там.
Купувам най-вече от Камор и то с някаква отстъпка която не винаги е голяма.
Както казах, споделям личен опит. Просто сметнах че е добре да се кажат тези неща.
По никакъв начин не искам да се зяждам,за глупости,разбира се има 2 и 200,но автомобил,като този си иска неговото,това е идеята.
Хубаво е тези,които са се решили,да взема впредвид,че има слаби места,които са поправими,а качеството е препоръчително..
Докато при Е46 от 318 до 330i/d ,няма особена разлика в поддръжката,при Е90 специално при големите мотори,не е точно така,определено,въпреки ремонтите,които са нормални с оглед,че колите ни не са нови си им е време,въпроса е кога ще дойде,дали след покупката или 2год по-късно...
- vicho
- старши ентусиаст
-
за мене темата спира до тук, наистина си си сложил накладки от 60лв на 335i...
не е нужно да имам колата, че да знам, че това е тотално грешно!
моля те, не ми отговаряй, да продължаваме по същество, наистина
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=biolyw
съмнително евтин фейс
съмнително евтин фейс

- mili4uk
- младши ентусиаст
-
vicho написа:за мене темата спира до тук, наистина си си сложил накладки от 60лв на 335i...
съмнително евтин фейс
Виждам че ги разбираш много нещата

Beat the Devil
- vicho
- старши ентусиаст
-
mili4uk написа:Виждам че ги разбираш много нещатажив и здрав и по-малко хейт.
Спри се... колко по-ясно да ти напиша, да не ми отговаряш... разбирам ги - да! Ти понеже си шаро-баро, та караш 335-ца с части от Зрънчо.
Хейтвам те, че нямам 335

смешна история
п.с. пред "че" се слага ЗАПЕТАЯ

Здравейте колеги,
да дадете малко повече инфо за BMW 320 XD Ol 177hp - 01.09.2008г.(facelift) N47 - какви са най-често срещаните проблеми и скъпи ремонти...?
Предварително Благодаря!
да дадете малко повече инфо за BMW 320 XD Ol 177hp - 01.09.2008г.(facelift) N47 - какви са най-често срещаните проблеми и скъпи ремонти...?
Предварително Благодаря!