Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 2015 F31 LCI 320dA

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х

Мнение от Satanism » 16 Ное 2015, 21:46

Моята е чиста германка и няма къп холдъри....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 16 Ное 2015, 22:51

По тая логика моята трябва да има поставка за 2л. бутилка кока-кола :mhihi: Стига с тия поставки за чаши, те са към различни пакети оборудване, не са по държави :winky:
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар

Мнение от antonsgeorgiev » 16 Ное 2015, 23:08

antonsgeorgiev написа:Здравейте (бъдещи) колеги,

Нов потребител, чета форума от време на време, фен съм на марката и скоро (надявам се) ще съм собственик на първия си такъв автомобил.
Оглеждам се за e90 330xiA (2005-2006г). Четох доста за двигателя - N52B30 и като цяло повечето мнения на колегите от този и други, чуждестранни форуми са предимно позитивни.
Интересува ме, за какви евентуални разходи да се приготвя като взема такъв автомобил, освен основните масло, филтри и т.н. На няколко места чета разногласни мнения за смяна на масло на скоростната кутия (едни казват, че BMW давали доживотна гаранция, други, че това е задължителна процедура).
Обмислям също така монтиране на газ. Не успях да намеря много мнения за газова уредба на този двигател, някой запознат ли е по въпроса? Като цяло не шофирам много - до офисът и обратно и малко през уикенда (макс 10к км на година).

Ще съм благодарен на всякакви насоки относно покупката и поддръжката след това.

Поздрави! :)

Някой? :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 17 Ное 2015, 8:12

antonsgeorgiev написа:
antonsgeorgiev написа:Здравейте (бъдещи) колеги,

Нов потребител, чета форума от време на време, фен съм на марката и скоро (надявам се) ще съм собственик на първия си такъв автомобил.
Оглеждам се за e90 330xiA (2005-2006г). Четох доста за двигателя - N52B30 и като цяло повечето мнения на колегите от този и други, чуждестранни форуми са предимно позитивни.
Интересува ме, за какви евентуални разходи да се приготвя като взема такъв автомобил, освен основните масло, филтри и т.н. На няколко места чета разногласни мнения за смяна на масло на скоростната кутия (едни казват, че BMW давали доживотна гаранция, други, че това е задължителна процедура).
Обмислям също така монтиране на газ. Не успях да намеря много мнения за газова уредба на този двигател, някой запознат ли е по въпроса? Като цяло не шофирам много - до офисът и обратно и малко през уикенда (макс 10к км на година).

Ще съм благодарен на всякакви насоки относно покупката и поддръжката след това.

Поздрави! :)

Някой? :)

Карам точно 330xiA и е много приятен автомобил. Не чак толкова динамичен заради хдрайва и многото килограми, но пък усещането за стабилност е страхотно. Като цяло нищо фрапиращо по обслужването с изключение на маслото на автоматика - излиза около около 7-800лв масло + филтър. В Дару Кар ми казаха, че е "препоръчително", но не "задължително" да се смени. За газ не съм се интересувал, но според сайта на BRC България, ще излезе около 2200лв всичко. Ако караш толкова малко, не си заслужава. Но пък, ако сложиш газ, може да започнеш да караш повече :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от antonsgeorgiev » 17 Ное 2015, 10:43

Благодаря за отговора, като цяло скоростната кутия не ми е приоритет - каквото изпадне, ръчка или автомат. Относно динамичността - като за човек идващ от Laguna II 140hp, смятам че тук коментарът ще е излишен. :)
Колкото за газовата уредба - скъпичка е, но при тези цени на газта ми се струва удачно да се възползвам - за 10к км. ще се избие инвестицията. Вчера един приятел вкара една 330xi - италианка, ръчка 2005 година, бял кожен салон, навигация и т.н. доста запазена и стегната и вътре и отвън, но комби... Аз съм се спрял твърдо на седан (иска ми се е92, но там цените вече са други).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело и B58

Мнение от julkata1 » 17 Ное 2015, 17:40

antonsgeorgiev написа:Благодаря за отговора, като цяло скоростната кутия не ми е приоритет - каквото изпадне, ръчка или автомат. Относно динамичността - като за човек идващ от Laguna II 140hp, смятам че тук коментарът ще е излишен. :)
Колкото за газовата уредба - скъпичка е, но при тези цени на газта ми се струва удачно да се възползвам - за 10к км. ще се избие инвестицията. Вчера един приятел вкара една 330xi - италианка, ръчка 2005 година, бял кожен салон, навигация и т.н. доста запазена и стегната и вътре и отвън, но комби... Аз съм се спрял твърдо на седан (иска ми се е92, но там цените вече са други).

Ако нямаш конктерна причина да искаш да караш xdrive по добре вземи само задно, ще ти спести 10-15% гориво и евентуални проблеми с раздатки и тн. 325и 330и, 6 цилиндров бензин N52 е много здрав, имаш ел. водна помпа която е скъпа (600лв), бобини който не са скъпи (6х50лв), автоматика е здрав, само маслото е препоръчително да смениш за 500-600лв, слагаш газ и си караш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 17 Ное 2015, 18:24

julkata1 написа:
antonsgeorgiev написа:Благодаря за отговора, като цяло скоростната кутия не ми е приоритет - каквото изпадне, ръчка или автомат. Относно динамичността - като за човек идващ от Laguna II 140hp, смятам че тук коментарът ще е излишен. :)

Ако нямаш конктерна причина да искаш да караш xdrive по добре вземи само задно, ще ти спести 10-15% гориво и евентуални проблеми с раздатки и тн. 325и 330и, 6 цилиндров бензин N52 е много здрав, имаш ел. водна помпа която е скъпа (600лв), бобини който не са скъпи (6х50лв), автоматика е здрав, само маслото е препоръчително да смениш за 500-600лв, слагаш газ и си караш.

Водната помпа оригиналната е леко над 600 ,около 850...но за 600 е Pierburg(OEM пак е такава,аз незнам защо не спестих едни 200+лв но жив и здрав) обаче с нея се сменя и термостата и болтовете и един маркуч + антифриза и излиза над 800+ без труда(на мен ми излезе 1021лв )..при Хdrive е на най-шибаното място,аз я сменях сам ,но съм твърдоглав и ми е като хоби да бърникам по колата....
Раздатката - ако колата не е на 500+ иляди километра надали ще имаш проблем,но тук е момента на начина на шофиране,нея я съсипват стартовете....
Маслото на кутията смяната е над 600+ защото само филтъра е около 350+ после имаш 9лтр масло по около 40лв и отделно смяната (препоръчително първия път с машина)
Общо взето друго тоя мотор няма кой знае какво...но Х-а е със скъпи аморт ако намериш 330i с м пак и екстри - мое бартеросаме с моята Хи :) на драго сърце даже е със сервизна история :mhihi:
Но определено,Х-а е тромав - просто търси на задно - тогава удовослтвието от този мотор е различно,Х-а недозавива сериозно дори с нови гуми :mhihi: ,разбира се,ако уцелиш кола която е в перфектно здраве не мисли много
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 320dA M47
Детайли за колата: УНИКАТ!!1

Мнение от bmw_machine » 17 Ное 2015, 22:05

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 18 Ное 2015, 9:11

На мен последната ми изглежда най-прилично. И ксенонът й не е разноглед като на втория линк. Ако има нещо вярно в описанието направо отивай да я гледаш ;)
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 18 Ное 2015, 9:21

рекаро кожен салон, де е че не го видях?
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 320dA M47
Детайли за колата: УНИКАТ!!1

Мнение от bmw_machine » 18 Ное 2015, 9:58

Благодаря за мненията :) Последната вероятно ще ходя да я видя. Първата също изглежда добре, или пропускам нещо?

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 18 Ное 2015, 10:05

Leon написа:На мен последната ми изглежда най-прилично. И ксенонът й не е разноглед като на втория линк. Ако има нещо вярно в описанието направо отивай да я гледаш ;)

А какво е това?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 18 Ное 2015, 10:10

dextuar написа:
Leon написа:На мен последната ми изглежда най-прилично. И ксенонът й не е разноглед като на втория линк. Ако има нещо вярно в описанието направо отивай да я гледаш ;)

А какво е това?

Toва е хендсфри допълнително слагано. По принцип в Италия доста си слагат такива

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 18 Ное 2015, 10:11

Прилича ми на Parrot Bluetooth Hands-free

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 18 Ное 2015, 10:23

Wolfen написа:Прилича ми на Parrot Bluetooth Hands-free

То си е Parrot .... :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93