Откраднаха ми колата Е90
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Откраднаха ми колата Е90
bscsystem написа:Колко неща ще ти свалят от колата ? Волан за 500лв + навигация за 300лв + скоростен лост за 135лв.
Отиваме в друга посока с криви сметки. Никой не си носи куфара с инструментите за да възтанови цяла прекъсната верига докато краде кола.
Аз съм ги направил всички тези неща на моята кола и копчетата за прекъсване на веригата идват от две различни места + имобилайзер + аларма + ОБД буксата ми е под капака. Всички изброени защити струват под 1000лв и ден и половина работа за да завреш кабелите под корите. Моя приятел отложи тая процедура и му откраднаха колата преди месец между две камери, за които МВР дори не изиска записи. Да парите са възтановени от каско, но подобренията никой не ти плаща, а те понякога са повече от сумата на половината кола. (багажник за ски, нови гуми и джанти, м пакет, диодни стопове, рекаро и т.н.)
Инвестирате 500-1000лв за защити и градът спи. Просто много хора го отлагат във времето, защото имат Каско и не си дават зор.
И нека добавим защитно фолио, мисля, че цената му вървеше около 350лв за предните два прозореца https://www.youtube.com/watch?v=VyKlP2trTrc
Технологията се развива и има достатъчно елементарни и не толкова елементарни похвати да си защитиш колата от кражба. В морето от незащитени коли ще предпочетат да оставят твойта и да свършат работата с някоя не толкова трудна
Колега, сметките ти са доста неточни, казвам ти го от опит, защото се наложи да ги купувам тия неща по-горе и цените са по-дебели, ако не знаеш как да ги кодираш, цакаш пак, отделно разправиите с каското, и колкото и да не ви се вярва- ЗАНИМАВА им се, в моята кола са обучили 2 ключа, бутали са я, разглобявали са, поне 20 мин по думите на очевидец в 6.30 сутринта, паркирана на 5 метра от прозореца на апартамента от 1-вия етаж. Ааа, и време са имали и пожарогасителя да изпръскат. Истината е да не нощува пред блока особено в София...
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: Откраднаха ми колата Е90
bscsystem написа:Колко неща ще ти свалят от колата ? Волан за 500лв + навигация за 300лв + скоростен лост за 135лв.
Отиваме в друга посока с криви сметки. Никой не си носи куфара с инструментите за да възтанови цяла прекъсната верига докато краде кола.
Аз съм ги направил всички тези неща на моята кола и копчетата за прекъсване на веригата идват от две различни места + имобилайзер + аларма + ОБД буксата ми е под капака. Всички изброени защити струват под 1000лв и ден и половина работа за да завреш кабелите под корите. Моя приятел отложи тая процедура и му откраднаха колата преди месец между две камери, за които МВР дори не изиска записи. Да парите са възтановени от каско, но подобренията никой не ти плаща, а те понякога са повече от сумата на половината кола. (багажник за ски, нови гуми и джанти, м пакет, диодни стопове, рекаро и т.н.)
Инвестирате 500-1000лв за защити и градът спи. Просто много хора го отлагат във времето, защото имат Каско и не си дават зор.
И нека добавим защитно фолио, мисля, че цената му вървеше около 350лв за предните два прозореца https://www.youtube.com/watch?v=VyKlP2trTrc
Технологията се развива и има достатъчно елементарни и не толкова елементарни похвати да си защитиш колата от кражба. В морето от незащитени коли ще предпочетат да оставят твойта и да свършат работата с някоя не толкова трудна
Ти май не си гледал цени - работеща навигация БЕЗ монитора под 500 трудно
- AndonNeshev
- Потребител
-
Колеги ,
Сигурни ли сте, че няма вариант в който застрахователя да покрие откраднатите детайли?
Моята е застрахована в Булстрат. Уж ги водят са сериозни. А в крайна сметка това са оригинални детайли от автомобила и има влизане с взлом.
В какъв сток горе долу ще ми дадат служебна бележка от полицията? Трябва ли да им давам зор или когато е готова ще се обадят? Друго нещо трябва ли да взема от тях за да го представя пред застрахователя?
Сигурни ли сте, че няма вариант в който застрахователя да покрие откраднатите детайли?
Моята е застрахована в Булстрат. Уж ги водят са сериозни. А в крайна сметка това са оригинални детайли от автомобила и има влизане с взлом.
В какъв сток горе долу ще ми дадат служебна бележка от полицията? Трябва ли да им давам зор или когато е готова ще се обадят? Друго нещо трябва ли да взема от тях за да го представя пред застрахователя?
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
AndonNeshev написа:Колеги ,
Аз направих всичко както пише в общите условия, взех служебна бележка от полицията, абсолютно всичко в срок и накрая пак ми казаха, че липсващи елементи не се покриват. Призовавам колега @Taruno или който и да е било, който познава читав адвокат, да дадат контакти. Аз ходих при 2-ма и според тях е загубена кауза...
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Аз тогава питах моя адвокат(таткото на жена ми) пбаче каза, че не му се занимава с такива дела, иначе той пребори Армеец за моя случай.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Не можеш да докажеш, че тези части са откраднати при взлома, само честната ти дума не стига. Гледай да ти опишат добре счупените неща , поне е нещо.
Never mistake motion for action...
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
dextuar написа:AndonNeshev написа:Колеги ,
Аз направих всичко както пише в общите условия, взех служебна бележка от полицията, абсолютно всичко в срок и накрая пак ми казаха, че липсващи елементи не се покриват. Призовавам колега @Taruno или който и да е било, който познава читав адвокат, да дадат контакти. Аз ходих при 2-ма и според тях е загубена кауза...
Не съм много сиурен при Армеец (които напоследък се държат странно и правят глупости но друга тема) но в общите условия на моята полица в Левинс бях чел (трябва да намеря),че външни липси не се покриват но вътре да - когато е имало злонамерено действие ,но ще проверя точно ,провери си и ти цялата полица,аз не бях я чел,но по ред причини ми се наложи наскоро.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Gqbriel написа:dextuar написа:AndonNeshev написа:Колеги ,
Не съм много сиурен при Армеец (които напоследък се държат странно и правят глупости но друга тема) но в общите условия на моята полица в Левинс бях чел (трябва да намеря),че външни липси не се покриват но вътре да - когато е имало злонамерено действие ,но ще проверя точно ,провери си и ти цялата полица,аз не бях я чел,но по ред причини ми се наложи наскоро.
Ми аз бях тогава в Алианц, сега съм в Армеец и там пише, че при взлом покриват, дано не се налага да го тествам...
- AndonNeshev
- Потребител
-
в общите условия пише при счупване, надраскване , заливане с боя и скъсване, но никаде не пише при кражба на детайл. Вързали са си гащите
ЗАСТРАХОВАТЕЛНОТО ПОКРИТИЕ обхваща следните стандартни рискове:
Пожар, експлозия, удар от мълния;
Буря, ураган, градушка, наводнение, свличане или срутване на земни пластове, падащи предмети, дървета и клони, вследствие на природни бедствия;
Тежест при естествено натрупване на сняг, представляващо съсредоточаване на голямо тегло върху единица площ в резултат на обилен снеговалеж;
Падане на ледени късове или снежни маси е откъсване или свличане на големи количества сняг или на ледени късове при резки метеорологични промени;
Пътнотранспортно произшествие;
Увреждане на застрахованото МПС в паркирано състояние от друго превозно средство;
Увреждане на застрахованото МПС причинено от падащи предмети, летателни апарати, дървета или клони;
Злоумишлени действия на трети лица, изразяващи се в: надраскване, пробиване, поливане на МПС с бои или други химикали; счупване на заключващи устройства, антена, стъкла, вътрешно оборудване (включително и на застрахованото допълнително монтирано стационарно оборудване), огледала за обратно виждане, оригинално монтирани от завода-производител емблеми и лайсни; срязване или пробиване на гуми;
Кражба или Грабеж на МПС;
Кражба или Грабеж на допълнително монтирано стационарно оборудване в салона на МПС, срещу заплащане на допълнителна застрахователна премия;
Противозаконно отнемане на МПС с цел ползване;
Умишлен палеж и взрив.
въпрос: каква е разликата между кражба и грабеж?
ЗАСТРАХОВАТЕЛНОТО ПОКРИТИЕ обхваща следните стандартни рискове:
Пожар, експлозия, удар от мълния;
Буря, ураган, градушка, наводнение, свличане или срутване на земни пластове, падащи предмети, дървета и клони, вследствие на природни бедствия;
Тежест при естествено натрупване на сняг, представляващо съсредоточаване на голямо тегло върху единица площ в резултат на обилен снеговалеж;
Падане на ледени късове или снежни маси е откъсване или свличане на големи количества сняг или на ледени късове при резки метеорологични промени;
Пътнотранспортно произшествие;
Увреждане на застрахованото МПС в паркирано състояние от друго превозно средство;
Увреждане на застрахованото МПС причинено от падащи предмети, летателни апарати, дървета или клони;
Злоумишлени действия на трети лица, изразяващи се в: надраскване, пробиване, поливане на МПС с бои или други химикали; счупване на заключващи устройства, антена, стъкла, вътрешно оборудване (включително и на застрахованото допълнително монтирано стационарно оборудване), огледала за обратно виждане, оригинално монтирани от завода-производител емблеми и лайсни; срязване или пробиване на гуми;
Кражба или Грабеж на МПС;
Кражба или Грабеж на допълнително монтирано стационарно оборудване в салона на МПС, срещу заплащане на допълнителна застрахователна премия;
Противозаконно отнемане на МПС с цел ползване;
Умишлен палеж и взрив.
въпрос: каква е разликата между кражба и грабеж?
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
AndonNeshev написа:въпрос: каква е разликата между кражба и грабеж?
Кражба е да ти вдигнат колата, докато си спиш у вас. Грабеж е да те свалят с шамари от нея на някой светофар, като в GTA 5

Аз поне така ги виждам нещата

- hpnotic2
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw 320d e90
- Мечтае да кара: m5
AndonNeshev написа:въпрос: каква е разликата между кражба и грабеж?
Точно както е казал колегата по-горе.
Кражбата е отнемане на чужда вещ с намерение да се свои. Грабежът е двуактно престъпление = кражба + принуда (не е задължително шамари, може да те заплашат с шамари

- AndonNeshev
- Потребител
-
Днес занесох документите при засрахователя и той ми каза да си избера сервиз. От раговора стана ясно , че ще покрият липсите - надявам се да не съм го разбрал погрешно. Сега дилемата е при кой да я закарам , тъй като не съм много запознат.
Ще погледна темата с препоръчаните и дано имаме съвпадение с някой от доверените, но все пак няма да е лошо някой да предложи. Става въпрос за електроника и смяна на стъкло, други щети няма
Ще погледна темата с препоръчаните и дано имаме съвпадение с някой от доверените, но все пак няма да е лошо някой да предложи. Става въпрос за електроника и смяна на стъкло, други щети няма
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Дано наистина го направят. Пиши след като вземеш колата какво е станало...
- stoino
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d ///M vision
- Мечтае да кара: F10 550d///M
AndonNeshev написа:Днес занесох документите при засрахователя и той ми каза да си избера сервиз. От раговора стана ясно , че ще покрият липсите - надявам се да не съм го разбрал погрешно. Сега дилемата е при кой да я закарам , тъй като не съм много запознат.
Това с доверените сервизи нее оферта.Минал съм вече по този път вече моята кола беше с разбит патрон откраднат волан,ссс модул и голям дисплей.И аз като теб се колебаех къде да я закарам.По съвет от застрахователя я закарах не къде да е а в доверен сервиз "Mirafiori"е тия смешници ми скъсаха нервите,остави че нищо не разбират от пет изгърмяли ссс модула ми събраха един работещ и той не работеше коректно,не можеше да се кодира и се наложи да му се сменя софтуера

Мога само да ти кажа;Бягай на далеч от тия доверени сервизи!!!Най-доброто което можеш да направиш е по експертна оценка взимаш си парите,купуваш си ссс модул,дисплей и аербег от колеги от форума..Оправяш си колата за един ден,а не за един месец..Без главоболия,Без излишни разходи..
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Откраднаха ми колата Е90
Колега, към кой застраховател е това и кога е станало? На мен по експертна ми платиха 280 ле само патрона и надраната броня, ццц, айрбег, парктроник и скоростен лост си ги платих аз...