Run-flat или обикновени гуми?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Run-flat или обикновени гуми?
125лв. е чисто нова джантата в дару кар като гледам 
А алуминиевата с ЕТ8 е 400 ето номера и : 36116788203

- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
vld написа:125лв. е чисто нова джантата в дару кар като гледам
да, колега. някои моргаджии искат по 250-300лв за тази патерица понеже има голямо търсене, а тя излиза 250лв с чисто нова гума. аз моята я взех за 150лв с гума на размер за Ф10 и от старата патерица прехвърлих гумата да отговаря на моя размер. тази скъпата алуминиевата съм я виждал - има даже и 18-ки такива за X5/X6.
тук има инфо за всички рън флат БМВ-та с какви патерици може да се оборудват:
http://www.alloywheelsdirect.net/option ... wheel_kits
"Чемодан, вокзал, Москва"
- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
bai_ILIA написа:vld написа:125лв. е чисто нова джантата в дару кар като гледам
да, колега. някои моргаджии искат по 250-300лв за тази патерица понеже има голямо търсене, а тя излиза 250лв с чисто нова гума. аз моята я взех за 150лв с гума на размер за Ф10 и от старата патерица прехвърлих гумата да отговаря на моя размер. тази скъпата алуминиевата съм я виждал - има даже и 18-ки такива за X5/X6.
тук има инфо за всички рън флат БМВ-та с какви патерици може да се оборудват:
http://www.alloywheelsdirect.net/option ... wheel_kits
Какви 300 лв ги гонят то по добре да се вземе нов комплект от ВМW. Моята за Х5 я взех за 100лв.
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
знаеш как са моргаджииите - разчитат на манталитета, че там е евтиното и много често там е дървото...
"Чемодан, вокзал, Москва"
- kalinpetrovbg
- Потребител
-
- Кара: E90 320d
Жена ми е бременна и постоянно се оплаква, че ще роди от това клатене на е90-цата. Все едно съм нямал амортисьори, ми вика...
Обаче... оня ден се сетих, че гумаджията (в Перник) ми каза, че Run-flat трябва да са на 2.3 атмосфери и ги напомпа. Карах я така 2 месеца и преди седмица тръгвайки за Гърция си викам - дай да ги напомпам до 2.5 да харчи по-малко, че имах 2000 км преход
Даде ми 4.9 разход до Игуменица, но карах пред приятели, които имат стара 124-ка и трябваше да карам бавно за да сме комплект
На връщане пък карах след X6-ца с постоянни 170, но това е друга тема 
Преди 2 дни ходих до Нови Искър по околовръстното с жената и като стигнахме там, ми хрумна гениалната идея да спадна гумите. Направих ги от 2.5 на 2.0 и "О, ЧУДО", върнах се по околовръстното все едно карам Е-класа. Няма друсане, няма нищо. Биенето на дупките във волана - изчезна
Та, всичко това го споделям във връзка с темата - дори и да си с Run-Flat - не е задължително да ти вози твърдо и да друса. Спадаш ги малко повечко и си номер 1. Друг е въпроса, че в завоите с гуми, напомпани на 2.0, трябва да караш една идея по-бавно, че се поднася.
Ще карам със спаднали гуми докато се роди детето, пък после ще дойде време за зимните гуми. Те са си меки
Догодина ще го мислим 
Обаче... оня ден се сетих, че гумаджията (в Перник) ми каза, че Run-flat трябва да са на 2.3 атмосфери и ги напомпа. Карах я така 2 месеца и преди седмица тръгвайки за Гърция си викам - дай да ги напомпам до 2.5 да харчи по-малко, че имах 2000 км преход

Преди 2 дни ходих до Нови Искър по околовръстното с жената и като стигнахме там, ми хрумна гениалната идея да спадна гумите. Направих ги от 2.5 на 2.0 и "О, ЧУДО", върнах се по околовръстното все едно карам Е-класа. Няма друсане, няма нищо. Биенето на дупките във волана - изчезна

Та, всичко това го споделям във връзка с темата - дори и да си с Run-Flat - не е задължително да ти вози твърдо и да друса. Спадаш ги малко повечко и си номер 1. Друг е въпроса, че в завоите с гуми, напомпани на 2.0, трябва да караш една идея по-бавно, че се поднася.
Ще карам със спаднали гуми докато се роди детето, пък после ще дойде време за зимните гуми. Те са си меки

- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
Ако с меки Run-flat е добра возията какво ще кажеш за меки обикновени 

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
rafa224 написа:Ако с меки Run-flat е добра возията какво ще кажеш за меки обикновени
Супер е, до момента в който не нахакаш някоя по-сериозна дупка и ако си например с 18ки, директно си за нова гума. Това се бях замислил наскоро, по нашите пътища рънфлат-а е отвратителен, но като минах през 1-2 по-сериозни дупки се замислих, че преди на Е36-та като карах със 17ки предните се бяха изкривили, задната имаше балон. С рънфлета поне няма кривене, няма балони, знаеш, че гумите са ти прави винаги, освен ако не се метнеш в някое дере, ама тогава сигурно това ще е последния дерт.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
b00st написа:rafa224 написа:Ако с меки Run-flat е добра возията какво ще кажеш за меки обикновени
Супер е, до момента в който не нахакаш някоя по-сериозна дупка и ако си например с 18ки, директно си за нова гума. Това се бях замислил наскоро, по нашите пътища рънфлат-а е отвратителен, но като минах през 1-2 по-сериозни дупки се замислих, че преди на Е36-та като карах със 17ки предните се бяха изкривили, задната имаше балон. С рънфлета поне няма кривене, няма балони, знаеш, че гумите са ти прави винаги, освен ако не се метнеш в някое дере, ама тогава сигурно това ще е последния дерт.
Е с рън-флата в по-сериозна дупка си директно за нова джанта, ти прецени кое е по-добре

- b00st
- User
-
dextuar написа:b00st написа:rafa224 написа:Ако с меки Run-flat е добра возията какво ще кажеш за меки обикновени
Е с рън-флата в по-сериозна дупка си директно за нова джанта, ти прецени кое е по-добре
Ако си мислиш, че не се кривят и с обикновени гуми на тоя цолаж

Нисък профил 225/40 и 255/35 дали е рънфлат или не няма почти никакво значение, тя гумата е 3 пръста, като джантата е кекава яде бой и в двата случая. При рънфлета се пукат, при обикновените се кривят, това е единствената разлика.
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Аз скоро направих балон на рънфлет гума. Точно както и на обикновена гума, но при конкретния удар ако бях с обикновена гума - оставах на пътя. По джантата или окачването нямам поражения.
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Говорейки за балони тук имам малко личен опит с балон на рънфлет (225, 45, 17), който, по мое мнение, си беше брутален. Става дума за пътя Плевен - Варна (в частност Бяла), но без да сме влизали във фатални ями, просто си е такъв пътят. Уловката тук е, че баварката, в която се движехме не беше с проверени гуми и бяха оставени на около 2 атмосфери. Та се оказа, че може и с рънфлет да останем насред пътя.
Ето и малко "footage":
едно
две
П.С. Нещо, което колега сподели по-нагоре и аз реших също да пробвам. Днес спаднах гумите от 2.4 отпред и 2.5 отзад на 2.2 отпред и 2.4 отзад и има доста осезаема разлика във возията към по-добро. Но 2.2 отпред ми се вижда мъничко (става дума за 225, 45, 17)
Ето и малко "footage":
едно
две
П.С. Нещо, което колега сподели по-нагоре и аз реших също да пробвам. Днес спаднах гумите от 2.4 отпред и 2.5 отзад на 2.2 отпред и 2.4 отзад и има доста осезаема разлика във возията към по-добро. Но 2.2 отпред ми се вижда мъничко (става дума за 225, 45, 17)
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Като ги гледам тия гуми не си знаят възрастта, направо си станал жертва на умора на материала 

Never mistake motion for action...
- b00st
- User
-
И аз ги спуснах малко 18ките на 2.2, че ми падат пломбите с тоя Brigestone. Ако някой има камъни в бъбреците ще го повозя малко и ще му се разбият.
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Leon написа:Като ги гледам тия гуми не си знаят възрастта, направо си станал жертва на умора на материала
Еми пред умиране са били, да не кажа, че си бяха умрели. Това е старичка история от преди 3 години - бях пасажер в на приятелче е90-ката.
Но в контекста на тази ситуация и този тип гума се зачудих след като е рънфлет дали можехме да я спаднем и да си продължим до някоя гумаджийница (която работи в 2 през нощта). Че с тоз балон колата подскачаше по пътя като някой low rider.
П.С. После го овиках доста за това, че не ги беше проверил преди да тръгнем, защото се наложи да нощуваме в центъра на Попово под звездите.
Въпреки всичко ги изтъркаля до зимата (3-те останали + още 1 стара, но в същото състояние), само му беше палава задницата

- Жоро 320и
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 320d
Проблем ли да карам с 225/45/17 отпред и 225/50/17 отзад?