Run-flat или обикновени гуми?

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Re: Run-flat или обикновени гуми?

Мнение от b_u_b_o » 19 Юли 2016, 17:42

Изрязано на магистралата без някаква маркировка? :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 19 Юли 2016, 17:55

b_u_b_o написа:Изрязано на магистралата без някаква маркировка? :shock:

направо се ахнах! С бременната ми жена в колата, беснях, дивях, обадих се на 112 и на застрахователите, купих си две гуми и си продължихме с почивката.

Същото пътуване около 235 км на магистралата огромно парче спукана ТИР гума беше по средата на платното, а нямаше ТИР никъде - 20 км по-късно застигаме ТИР със спукана гума, който си перка със 100 и не му дреме - айде пак беснеене, обадих се на 112 да подам сигнал и продължихме :D
Последна промяна Taruno на 20 Юли 2016, 10:01, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 19 Юли 2016, 18:20

Колега, добре, че само с това сте се разминали!
Иначе съм чувал, че след тези спрейове никой гумаджия не иска да прави гумата, аз затова нося и патеричка

Sent from my iPhone using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 19 Юли 2016, 20:40

Аз съм слагал спреи на две три коли както и един на скутер, да ти кажа тука във Италия никои не ми се е оплакал, като сменях предните гуми които бяха рън флат във България ми взеха 50 лева щото били рън флат а във Италия не ги интересуваше каква е гумата осен цолажа :kuku: и аз също нося спреи и от калчуковите ленти които се вкарват във дупката, преди 4 месеца един болт се наби във гумата и го оправих със тези ленти, до днес нямам проблем и не губи налягане :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 20 Юли 2016, 9:31

dextuar написа:Колега, добре, че само с това сте се разминали!
Иначе съм чувал, че след тези спрейове никой гумаджия не иска да прави гумата, аз затова нося и патеричка

Глупости. Как няма да искат. Аз също съм ползвал спрей и не съм имал проблем при гумаджиите.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 20 Юли 2016, 10:05

rafa224 написа:

Глупости. Как няма да искат. Аз също съм ползвал спрей и не съм имал проблем при гумаджиите.

Еми като си купувах новите гуми за лятото и го питах гумаджията, който ги монтира, колко са ефикасни тия спрейчета. Каза, че вършели работа, но не ми препоръчвал да го ползвам, защото после никой гумаджия нямало да иска да я чисти/прави тая гума...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 20 Юли 2016, 10:23

Не знам дали сте виждали на какво прилича гумата отвътре след спрейчето, но гледката не е красива. Без някакъв специален препарат, тая гняс няма махане.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 20 Юли 2016, 10:38

dextuar написа:
rafa224 написа:

Еми като си купувах новите гуми за лятото и го питах гумаджията, който ги монтира, колко са ефикасни тия спрейчета. Каза, че вършели работа, но не ми препоръчвал да го ползвам, защото после никой гумаджия нямало да иска да я чисти/прави тая гума...

Моя гумаджия има една вана дето накисва гумата и после за 5 мин се сваля това нещо - цената на цялото удоволствие е 10 лв на гума :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 20 Юли 2016, 11:04

Taruno написа:
dextuar написа:
rafa224 написа:

Моя гумаджия има една вана дето накисва гумата и после за 5 мин се сваля това нещо - цената на цялото удоволствие е 10 лв на гума :D

Че то попринцип ми взимат 10 лв за поправка на гума. То не си заслужава тогава да се мъкне патерица, крик, ключ и да се дупиш 10 мин да я сменяш, като може да пръснеш спрейчето...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 20 Юли 2016, 12:30

dextuar написа:
Taruno написа:
dextuar написа:
rafa224 написа:

Че то попринцип ми взимат 10 лв за поправка на гума. То не си заслужава тогава да се мъкне патерица, крик, ключ и да се дупиш 10 мин да я сменяш, като може да пръснеш спрейчето...

Плюса на патерицата е, че ако пръснеш гума има какво да направиш, проблема, че ако я пръснеш то по-скоро ще си спукал две ;)

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Run-flat или обикновени гуми?

Мнение от b00st » 20 Юли 2016, 12:47

Ако я срежеш отстрани (или някой я боцне) със спрея нищо неможе да направиш. И другия недостатък е, че като напълниш гумата с тоя спрей се дебалансира тотално колелото.

Потребител
Аватар

Мнение от fromhell_ » 22 Юли 2016, 10:00

пичове дайте съвет за нашите пътища на колко атмосфери си помпате run flat гуми - 205/55/16 Pirelli...?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 22 Юли 2016, 10:50

fromhell_ написа:пичове дайте съвет за нашите пътища на колко атмосфери си помпате run flat гуми - 205/55/16 Pirelli...?

Няма значение пътищата - помпаш на колкото ти пише на вратата. Това не е майтап работа,

по-ниското налягане води до неравномерно износване и риск от прегряване на гума и пръсването и увеличаване на разхода

по-високото не е чак толкова страшно за пукане (обратно на очакванията), но се намалява контактната площ на гумата, увеличава се спирачния път и се износва центъра повече от страните.

Потребител
Аватар

Мнение от fromhell_ » 22 Юли 2016, 11:04

Taruno написа:
fromhell_ написа:пичове дайте съвет за нашите пътища на колко атмосфери си помпате run flat гуми - 205/55/16 Pirelli...?

Няма значение пътищата - помпаш на колкото ти пише на вратата. Това не е майтап работа,

по-ниското налягане води до неравномерно износване и риск от прегряване на гума и пръсването и увеличаване на разхода

по-високото не е чак толкова страшно за пукане (обратно на очакванията), но се намалява контактната площ на гумата, увеличава се спирачния път и се износва центъра повече от страните.

благодаря :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 22 Юли 2016, 19:36

vld написа:Да ако е с ЕТ18 няма да стане, но ако е с ЕТ8 ще стане.
Разликатa между 135/80/17 и 125/80/17 би била проблем за някой Х, но, определено за кратките разтояния на които се кара с такава патерица няма какво да и стане на колата.

колеги, бъркате се за ЕТ-то. Бях с патерица 17-ка ЕТ 30 от Е46 и тя ставаше с 15мм фланци. Взех си 17-ка ЕТ18 каквато трябва и си става без фланци. Пробвах отпред и отзад преди да продам фланците.

http://www.realoem.com/bmw/enUS/part?id ... 6116758778

това е нужната патерица - или от Е60 или X3. Същата имам аз и същата взех за F10 530d xDrive (същата джанта ЕТ18, но с друг размер гума разбира се), което също има големи спирачки. Естествено като я купувах за F10 ми искаха 300лв щото видиш ли скъпа кола била не трябвало цигании. После звънях от друг номер, че търся патерица за ръждивото ми утрепано от градушка смачкано X3 и цената беше доста по-ниска :ok: :kuku:
"Чемодан, вокзал, Москва"

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93