Бързи въпроси и отговори

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: M3 F80

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от M0n57eR » 24 Ное 2017, 18:03

Колеги каква е разликата между "обикновените" LED крушки и LED системите, състоящи се от крушки и запалителни устройства.
http://i.ebayimg.com/00/s/MzAwWDMwMA==/ ... G?set_id=2
http://web.tradekorea.com/upload_file2/ ... 89b14b.jpg

Колата ми е с фабричен ксенон, LED бели габарити и съм си кодирал като дневни халогените в малкия ринг на 30%, но не ми харесва комбинацията с бели ейнджъли.
Има ли вариянт да се сложи LED система на малкия ринг и на фаровете за мъгла, без да има грешки по компютъра и като цяло заслужава ли си интервенцията?

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 24 Ное 2017, 22:16

M0n57eR написа:Колеги каква е разликата между "обикновените" LED крушки и LED системите, състоящи се от крушки и запалителни устройства.

Колата ми е с фабричен ксенон, LED бели габарити и съм си кодирал като дневни халогените в малкия ринг на 30%, но не ми харесва комбинацията с бели ейнджъли.
Има ли вариянт да се сложи LED система на малкия ринг и на фаровете за мъгла, без да има грешки по компютъра и като цяло заслужава ли си интервенцията?

Айде по-добре да не си слагаш LED на фаровете за мъгла ;)

Потребител
Аватар

Мнение от ve55ko » 24 Ное 2017, 22:19

Благодаря, бях се шашнал, че е на камък :)
Явно всичко е Ок.
Поздрави!

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: M3 F80

Мнение от M0n57eR » 25 Ное 2017, 0:21

dextuar написа:
M0n57eR написа:Колеги каква е разликата между "обикновените" LED крушки и LED системите, състоящи се от крушки и запалителни устройства.

Айде по-добре да не си слагаш LED на фаровете за мъгла ;)

Като цяло има доста предложения точно за LED на фаровете за мъгла и то от производители като OSRAM, а не някакакви фалшиви китайчета.Далеч съм от мисълта за безразборно ползване на фарове за мъгла и темподобни "гъзарски" изпълнения, а точно обратното да мога да разчитам на тях когато имам нужда :driving:

Потребител
Аватар

Мнение от VasilHr » 25 Ное 2017, 18:23

Здравейте , имам два въпроса :
1. Тази икона взе да ми излиза при запалване,какво показва със дата 12/2017 , какво трябва да се направи.
2. Може ли да ми кажете,кой бушон е за халогените на колата , защото както е маркиран халогена на таблото , фигурката я няма на описанието за бушоните.
Прикачвам и снимки.
Благодаря за отговорите предварително ! :)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от wdas » 26 Ное 2017, 8:36

Да попитам, някой който е сменял масло на е90, може ли да сподели ориентировъчна цена ( на двигателя маслото плюс филтрите) .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 26 Ное 2017, 16:12

wdas написа:Да попитам, някой който е сменял масло на е90, може ли да сподели ориентировъчна цена ( на двигателя маслото плюс филтрите) .

Аз ли не разбирам ..или дал си ххххх пари,за някаква кола,която незнаеш колко и струва маслото и филтрите...
Има масло за 7лв има и масло за 25лв...има филтри за 15лв има филтри и за 100лв..

Има и 318 има и М3....все Е90...та за какво точно питаш?!
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от wdas » 26 Ное 2017, 16:19

Gqbriel написа:
wdas написа:Да попитам, някой който е сменял масло на е90, може ли да сподели ориентировъчна цена ( на двигателя маслото плюс филтрите) .

Аз ли не разбирам ..или дал си ххххх пари,за някаква кола,която незнаеш колко и струва маслото и филтрите...
Има масло за 7лв има и масло за 25лв...има филтри за 15лв има филтри и за 100лв..

Ами не знам точно, скоро ще ми се наложи вероятно и исках ориентировъчно да знам. 320д 2005 е модела.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 26 Ное 2017, 17:14

wdas написа:
Gqbriel написа:

Ами не знам точно, скоро ще ми се наложи вероятно и исках ориентировъчно да знам. 320д 2005 е модела.

Не си купил кола още или си купил ,но не си сменял досега...както и да е...избираш си масло смяташ си цената за 6лтр,избираш си филтър и същото упражнение..смяната може да е и 10лв може да по 2 по 3 и т.н...после кои филтри ?
-имаш маслен
-въздушен
-климатичен
-картерни газове
-горивен
В 21век има цени за всичко....въпрос на дали ти се търси,защото ако последва въпрос АМА какво масло - няма да го одобря в тази тема(от сега казвам,защото излишни дискусии няма нужда)
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320da+ M power kit= 200hp;420Nm

Мнение от mopasan » 26 Ное 2017, 17:23

wdas написа:
Gqbriel написа:

Всички филтри- горивен, маслен, купе, въздушен + 5,5л Castrol EDGE 5W/30 = 280лв-300лв.
За картерни газове го смених като е купих и беше нещо от рода на 70лв ама може и да се лъжа. Отдавна беше :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 26 Ное 2017, 17:50

Абе я кажете за тия филтри за картерните газове. Момчето при което си правя моята кола(има тема с 50+ страници все добри отзиви в темата му във форума и ги знае тея коли наизуст) ми твърди че това са пари на вятъра и не се сменя. Казва, че няма филтриращи функции и нямало смисъл. Пък тука чета във всяка тема за него и ми стана интересно. Някой има ли по-подробна информация аджеба как стоят нещата?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320da+ M power kit= 200hp;420Nm

Мнение от mopasan » 26 Ное 2017, 18:30

b_u_b_o написа:Абе я кажете за тия филтри за картерните газове. Момчето при което си правя моята кола(има тема с 50+ страници все добри отзиви в темата му във форума и ги знае тея коли наизуст) ми твърди че това са пари на вятъра и не се сменя. Казва, че няма филтриращи функции и нямало смисъл. Пък тука чета във всяка тема за него и ми стана интересно. Някой има ли по-подробна информация аджеба как стоят нещата?

Има два вида, единия е с филтриращ елемент, а другия е без, само се почиства и няма какво да му се сменя.
Изображение

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Мнение от Atsalov » 26 Ное 2017, 18:53

A29870D3-35D2-4ECD-A564-231FAC99E4A2.jpeg

Едното(на коли до 09/05) е филтър, другото на по-новите е сепаратор и няма нужда от смяна ;)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от wdas » 26 Ное 2017, 19:01

Gqbriel написа:
wdas написа:
Gqbriel написа:

Не си купил кола още или си купил ,но не си сменял досега...както и да е...избираш си масло смяташ си цената за 6лтр,избираш си филтър и същото упражнение..смяната може да е и 10лв може да по 2 по 3 и т.н...после кои филтри ?
-имаш маслен
-въздушен
-климатичен
-картерни газове
-горивен
В 21век има цени за всичко....въпрос на дали ти се търси,защото ако последва въпрос АМА какво масло - няма да го одобря в тази тема(от сега казвам,защото излишни дискусии няма нужда)

Купена е (щом съм дал модел) просто не съм сменял и нямам идея как да избера и тн. Идеята ми беше да питам ориенторовъчно (ясно е че цените ще варират) просто някой да сподели мнение. Благодаря :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 330XD

Мнение от totiboy » 26 Ное 2017, 20:11

Ходи в официален сервиз и си го смени имат акция и ще ти излезе на същата цена като при Бай Пешо в кварталния сервиз, само дето цената което предлагат е за масло и маслен филтър останалото ще доплатиш и ще ти излезе на същата цена.
https://bmw-offers.bg/car-services

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93