Бързи въпроси и отговори

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от Vencislav888 » 23 Окт 2017, 16:30

Здравейте колеги тва са ми вече втори крушки на ангелските очи и винаги левия фар свети по слабо казаха ми че има кал в него и във самия ринг имаоло кал и направо да си купя нов фар има ли някакво друго решение на проблема, Благодаря предварително
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 24 Окт 2017, 8:07

Vencislav888 написа:Здравейте колеги тва са ми вече втори крушки на ангелските очи и винаги левия фар свети по слабо казаха ми че има кал в него и във самия ринг имаоло кал и направо да си купя нов фар има ли някакво друго решение на проблема, Благодаря предварително

Има, можеш да ги раглобиш и почистиш, стъклото е залепено за корпуса и се отваря с нагряване във фурна, ако нямаш опит с тези неща потърси има хора които го правят от години и ефекта е поразителен.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 24 Окт 2017, 8:26

vld написа:
Vencislav888 написа:Здравейте колеги тва са ми вече втори крушки на ангелските очи и винаги левия фар свети по слабо казаха ми че има кал в него и във самия ринг имаоло кал и направо да си купя нов фар има ли някакво друго решение на проблема, Благодаря предварително

Има, можеш да ги раглобиш и почистиш, стъклото е залепено за корпуса и се отваря с нагряване във фурна, ако нямаш опит с тези неща потърси има хора които го правят от години и ефекта е поразителен.

Това с фурната - не го предлагай така :) при Е90 лепилото ,което се ползва е аадски здраво и НЕ става туко така във фурна - ще стопиш стъклото ,има тънък момент с премахването на малка част от корубата...

Иначе колега за да има кал проблемите може да са 3:
- капачка на фара - купуваш нова не втора ръка а нова
- капачето на ангелските очи или слагаш силикон или ново капаче
- спукан фар някъде
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 24 Окт 2017, 9:08

Gqbriel е прав, че процедурата по отваряне е специфична. Иначе дори да се оправи някой от тези 3 възможни източника, които е споменал, по състоянието от снимките ми се струва, че пак ще трябва почистване отвътре, "рециклиране на рефлекторите и полиране+фолиране на стъклото (тоест пластмасата :D). Това разбира се ако искаш да си съживиш фаровете иначе може и така да се кара ако не ти пречи.
И понеже преди време разпитвах за тази услуга тук-там, нека те ориентирам и в цените. Цените, които ми даваха бяха около 200 лева за 2-та фара (сваляне и качване на фаровете, отваряне и почистване, полиране, фолиране).

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Бързи въпроси и отговори

Мнение от Dextuar » 24 Окт 2017, 10:30

drago9205 написа:Цените, които ми даваха бяха около 200 лева за 2-та фара (сваляне и качване на фаровете, отваряне и почистване, полиране, фолиране).
Преди 3г ми излезе на мен само за полиране, смяна на рефлекторите на лупите, почистване и фолиране с ЛЛумар 250 лв някъде, като трябваше аз да ги сваля и занеса на момчето. Ефектът беше супер, обаче сега при последния силен дъжд преди 2 седмици единия ми фар изглеждаше така. И преди след интервенцията се беше изпотявал на автомивка, но сега това е прекалено и ще трябва пак да се лепи наново. Всички капачки са здрави, от лепенето е явно, правени са в Симеоново.Изображение

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Последна промяна Dextuar на 24 Окт 2017, 11:20, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago9205 » 24 Окт 2017, 10:37

Може би цената която цитирах да е без реставриране на рефлектора, а само за почистване, но и с времето повече хора започнаха да се занимават с това и се е появила конкуренция, която е сваля леко цените.
Иначе с толкова силно запотяване при теб май си на прав път какъв може да е проблема.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Потребител
Аватар
Кара: Е91/163hp/2006

Мнение от rgadzhev » 24 Окт 2017, 12:40

Здравейте колеги, ангелските очи с какво ги лепите, може ли със силикон за аквариуми, гледам че издържана 180 С, а двойнозалепящата на 100С. Кабелите откъде се прекарват? За Лупите има ли нещо специфично при поставянето? Предварително благодаря!!!

SAM_0141.JPG
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар

Бързи въпроси и отговори

Мнение от Dextuar » 24 Окт 2017, 12:58

rgadzhev написа:Здравейте колеги, ангелските очи с какво ги лепите, може ли със силикон за аквариуми, гледам че издържана 180 С, а двойнозалепящата на 100С. Кабелите откъде се прекарват? За Лупите има ли нещо специфично при поставянето? Предварително благодаря!!!

SAM_0141.JPG
Не ги лепим, колега, така ги купуваме фабрично ;)
П.с: Моделът вЕрно много поевтиня...

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 24 Окт 2017, 13:44

Баси, помислих, че съм сбъркал раздела с Е46, чак погледнах горе къде съм влезнал :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 24 Окт 2017, 14:39

b00st написа:Баси, помислих, че съм сбъркал раздела с Е46, чак погледнах горе къде съм влезнал :roll:
Хаха, и аз, а все по-лошо ще става :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 24 Окт 2017, 19:18

dextuar написа:
drago9205 написа:Цените, които ми даваха бяха около 200 лева за 2-та фара (сваляне и качване на фаровете, отваряне и почистване, полиране, фолиране).
Преди 3г ми излезе на мен само за полиране, смяна на рефлекторите на лупите, почистване и фолиране с ЛЛумар 250 лв някъде, като трябваше аз да ги сваля и занеса на момчето. Ефектът беше супер, обаче сега при последния силен дъжд преди 2 седмици единия ми фар изглеждаше така. И преди след интервенцията се беше изпотявал на автомивка, но сега това е прекалено и ще трябва пак да се лепи наново. Всички капачки са здрави, от лепенето е явно, правени са в Симеоново.

И аз бях дал към 250 лева, но те съветвам да го оправиш скоро, аз имах далеч по-малко влага от теб и тази тъпа вода поне при Е92 се отича в дъното на фара, където е... баласта на ксенона. Та ми беше дал на късо и се сещаш на какви пари отиваш за баласт може, евентуално крушка + пак да ги оправиш :mhihi:

П.С.: За цените на модела, момчета да не се лъжем -> F30 са достъпни вече (визирам 320-328), кво остава за Е90, особено пак 320-ка ;)
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 25 Окт 2017, 12:05

Rainbow написа:П.С.: За цените на модела, момчета да не се лъжем -> F30 са достъпни вече (визирам 320-328), кво остава за Е90, особено пак 320-ка ;)

Това е точно така! Ако се замисли човек няма драма щото ако твойта/мойта/неговата е паднала с 6-7к, тия дето ги искаме са паднали с 20к :mhihi: Вече друг въпрос е егото на Ганя винаги да е на далавера. Като купува казва взех я изгодно, като продава - дадох я скъпо :ok:
"Чемодан, вокзал, Москва"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F01 - E70 LCI - e92 LCI

Мнение от ZALMAN » 26 Окт 2017, 9:21

Колеги искам да сменя жълтия цвят на очичките на E92 преди фейса Интересува ме какви крушки да търся и трябва ли да свалям фара. Ако може от www.ebay.co.uk някой да препоръча нещо. Че в момента съм в Англия на гости и мога да си ги поръчам тук.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 26 Окт 2017, 13:53

Не че нещо ама на е90/е60 белите рингове им седят като подарени :mhihi:
Визията която се придобива дори с най-силния ЛЕД е смехотворна в сравнение с тази която имат фаровете на Ф сериите, направо не доумявам защо се хабите :shock:
На купето дори преди фейса фаровете са с силно светещ вътрешен ринг при пуснати дневни светлини, с ЛЕД това ще го загубиш :!:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago9205 » 26 Окт 2017, 14:03

Според мен с ЛЕД най-големият проблем е, че като чели не карат много и горят, може и да изкарват някои, но не се знае. А хубавите лед крушки са си скъпички - по 150-200 лева (горе долу толкова идват прехвалените LUX LED).

П.С. Лично за моят вкус много по-готино стоят жълтите рингове на e90/e60.

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93