Откраднаха ми колата Е90
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Откраднаха ми колата Е90
Taruno написа:rAd000 написа:Един бърз въпрос.Крадът ли се "F" сериите и по специално F36 (4-ка гран купе) или все още не са намерили цаката?
Не все още не се крадът, горния колега преувеличава може да цъкнеш няколко статистики в гугъл нивото на защита е като при мерцедес
Не знам за статистиката, но на мой познати вече две f10-ки от София изчезнаха за последния месец.
Колко да са сигурни щом им регистрираш ключ както при е серия за 1 минута.
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
Taruno написа:rAd000 написа:Един бърз въпрос.Крадът ли се "F" сериите и по специално F36 (4-ка гран купе) или все още не са намерили цаката?
Не все още не се крадът, горния колега преувеличава може да цъкнеш няколко статистики в гугъл нивото на защита е като при мерцедес

Е не се сдържах извинявам се

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
И на мой познат откраднаха една Ф30 така че чак пък да не се крадат

- kvasilev76
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 163PS 160,8кс 2006
- Мечтае да кара: Ф10
Според слуховете който се носят на Карловско шосе(за не запознатите това е пловдивското Горублене)30к евро струвало да научиш как изчезва Ф30 Ф10 за 60сек.Каквото човек го е заключил пак човек ще го отключи.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
kvasilev76 написа:Според слуховете който се носят на Карловско шосе(за не запознатите това е пловдивското Горублене)30к евро струвало да научиш как изчезва Ф30 Ф10 за 60сек.Каквото човек го е заключил пак човек ще го отключи.
Защо да плащаш за нещо което го има безплатно в гугъл.
- rAd000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320d e90 LCI, 325TI e46
- Мечтае да кара: M140ix, 440ixGC, GT63S AMG, G63 AMG
Те и е30-ки крадат и най-новите крадът какво излиза ако не искаш притеснения да си купуваме по един "Fiat Multipla" (по-грозна кола от тая няма лично мнение).
- doktorabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Всичко
От както свят светува - има кражби.
Каквото и да правим - няма да се спрат, навсякъде се краде, не само в България.
Каквото и да правим - няма да се спрат, навсякъде се краде, не само в България.
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Да се придържаме към темата!
- doktorabg
- младши ентусиаст
-
Atsalov написа:Да се придържаме към темата!
Да , това правя , колега Atsalov.
Като им трябва и Fiat Multipla ще откраднат.
За Ф-сериите е същото като при Е-сериите само че е малко по-скъпо към момента.
Като махнем поляците и не на последно място копирането от Китай , обществена тайна е къде се правят “уредите“.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Колеги, днес от Алианц решиха най-накрая да преведат невероятната сума от 283,46 лв. Дори изкривената врата при патрона не са платили, защото била надраскана отпреди, която наистина беше надраскана и отремонтирана, но явно не са си сверили всички снимки. Та със сигурност ще се съдим. Затова моля за препоръки на добри адвокати по автомобилно застраховане. Благодаря предварително!
- stoino
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d ///M vision
- Мечтае да кара: F10 550d///M
Последната статистика НЕ от GOOGLE,а от първа ръка мой приятел полицай от 4 РПУ София който се занимава с автокражбите на територията на 4 РПУ. Краде се от всички марки и от всички застрахователи,по негова статистика най-малко за сега се крадат колите застраховани в "$$$ Ин$"на 10 откраднати една ще е застрахована в "$$$ Ин$"...Застрахователите събират много бързо информация за откраднатите коли,но за коли над 50 000 лева за който плащат и откупи.За по евтините коли застраховани за 5000-6000 лева дори не си правят труда да ги търсят изискват 1000 документа от теб и след 6 месеца смятат овехтяване,щети който си завеждал по колата и разни си други разходи и накрая ти мятат 3000 лева и се оправяй.
Най-защитените коли са Мерцедес ама произведени преди 2001-2002 година и последната S класа,а след 2002 година и нагоре си се крадът като БМВ и Ауди за 60 секунди.Това не означава,че най-защитените не могат да се откраднат просто при тях се изисква повече време.Защото не може да се добави ей така нов ключ,трябва да се свали целия гълтач и да се занесе при ключар.А в София само в Балкан Стар можеш да си поръчаш оригинален ключ за 500 лева,и има още няколко човека който могат да направят шано ключ за мерцедес.Това ги прави не най-защитени а Най-нежелани от автокрадците.При Ауди се добавя ключ но не като нов,а се добавя на мястото на оригиналния и в случай че колата по някаква причина не може да бъде открадната после не може да запали с оригиналния ключ.При БМВ знам всички как става с добавяне на нов ключ.При автомобилите оборудва ни с Keyless хиляда пъти по лесно тях ги прибират посред бял ден. Разказа ми случай за едно Infiniti с Keyless как изчезнало посред бял ден от паркинга на известна верига супермаркети.Колко да се е забавил собственика в супер маркета вие преценете...
Разказа ми как за втори път от подземен гараж изчезва Най-новия "Range Rover Sport 2015" както собственика много други хора си мислят,че няма патрон на шофьорската врата и се отключва с пръстов отпечатък

При БМВ с Keyless GO е по същия начин при паднала батерия на ключа има патрон на шофьорската врата през който се отваря вратата и има маркирано място на конзолата на волана къде да допреш ключа и натискаш старт/стоп бутона и колата пали...По този начин и автокрадеца може да влезе през патрона на шофьорската врата в колата добавя се ключ през ОБД доближава се до конзолата на волана,натиска се старт/стоп бутона и ЧАО,ЧАО...Security Keyless GO пълен ташак...
Така,че не разчитайте,че като са с Keyless достъп "F" сериите" са защитени,НАПРОТИВ!!!Това е комфортен достъп както за вас така и за автокрадеца!
Понеже моя приятел разпитва много автожамбази един от тях е сподели какви защити е направил по своята кола Ауди Q7(изрязал е кабелите за ОБД,въобще няма букса,нито скрити преходници на тайни места,ЦК ключе за прекъсване на запалването,допълнителна скъпа аларма с имобилаизер,Каско,и си я държи в гараж с монтиран СОТ)И пак докато бил на гости на тъщата му се опитали да му я откраднат,така че спасение няма...Щом самите автокрадци се пазят някой да не им свие колата,какво ли остава за обикновения човек.
- doktorabg
- младши ентусиаст
-
Хубаво си описал нещата, само да добавя , че при Comfort Zugang/Keyless Go даже не правят ключ а ползват твоя - приемник/предавател - двама човека - две раници и си готов.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Колега, евала за обяснението!
Да се спре комфортния достъп е първото нещо, което някой с такава екстра трябва да направи според мен. Някой беше питал по-горе, но май не получи отговор - някой слагал ли е от тези фолиа против счупване на стъклата и какъв ефект имат? Защото дори да се затапи добре ключалката, стъклото се чупи и пак са вътре. Дали би имало достатъчно силно изразен забавящ ефект за евентуално отказване? Аз лично бях потресен, след като не бяха успели да запалят колата ми, как бяха я бутали броня в броня с друга кола все едно е няква S-класа или 7-ца, а то Е90 на 10г
Най-малкото като в моя случай дори да не разбият ключалка, пак могат да тафят я М-ков волан, я нави, я М-ков скоростен лост или за късметлиите всичко накуп...

Да се спре комфортния достъп е първото нещо, което някой с такава екстра трябва да направи според мен. Някой беше питал по-горе, но май не получи отговор - някой слагал ли е от тези фолиа против счупване на стъклата и какъв ефект имат? Защото дори да се затапи добре ключалката, стъклото се чупи и пак са вътре. Дали би имало достатъчно силно изразен забавящ ефект за евентуално отказване? Аз лично бях потресен, след като не бяха успели да запалят колата ми, как бяха я бутали броня в броня с друга кола все едно е няква S-класа или 7-ца, а то Е90 на 10г

- DaveBG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 325i
- Мечтае да кара: М3
Много интересно този с кю седмицата като си е изрязал ОБД буксата как минава на диагностика като за всяко нещо се иска да се видят параметри на колата...
Иначе аз съм за прекъсване поне на буксата, но на Е90 например (все пак сме в този раздел) ако нямат достъп до ОБД буксата се връзват дирактно към компютъра под жабката. Някой за там има ли идея как може да се защити евтино?
Иначе аз съм за прекъсване поне на буксата, но на Е90 например (все пак сме в този раздел) ако нямат достъп до ОБД буксата се връзват дирактно към компютъра под жабката. Някой за там има ли идея как може да се защити евтино?