Run-flat или обикновени гуми?

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Re: Run-flat или обикновени гуми?

Мнение от rafa224 » 12 Май 2016, 21:47

С две думи има още много какво да се доработва по рънфлат гумите.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 16 Май 2016, 9:38

Определено има какво, това което прочетох и обърнах внимание (сигурно е писано в темата някъде), но примерно за да се контрира твърдата возия и разликата в сцеплението със стандартна гума, рънфлат-а е с доста мек слой на шарката. От там идва и това, че такива гуми се износват по-бързо от стандартните (с около 10 000км) и шанса да спукаш е по-висок. Аз като загледах едни камъчетата така лесно бяха навлезли навътре в грайфера, заради мекия слой на гумата, какво остава за нещо по-остро.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело

Мнение от armagedon_762002 » 17 Май 2016, 17:54

Това за мен е абсолютно не вярно - това ,че ти не си гледал какво износване имат гумите които си купил не прави по никакъв начин всички такива
Специално за теб ходих да ги снимам и това са гуми на поне 50 000 км като зад гърба им има 4 прибирания до БГ и съм ги взел 2012

Изображение

User
Аватар

Мнение от b00st » 18 Май 2016, 12:33

armagedon_762002 написа:Това за мен е абсолютно не вярно - това ,че ти не си гледал какво износване имат гумите които си купил не прави по никакъв начин всички такива
Специално за теб ходих да ги снимам и това са гуми на поне 50 000 км като зад гърба им има 4 прибирания до БГ и съм ги взел 2012

Моите са 2015 Bridgestone, колата дойде с тях, имат достатъчно грайфер, но просто са меки по повърхността и са от тия скоростните. Не мога да прогнозирам за колко ще се износят, просто така прочетох какво пишат като мнения.
Както и да е скоро ще бъдат разкарани от колата, защото с това спортно окачване ми падат пломбите из София и като се кача после в Е36цата ми се струва, че вози като S класа на фона на е92-то.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 18 Май 2016, 18:53

b00st написа:..

С Никола сме изправяли там джанта на 1-чката и оня като почна да буха с чука и ние двамата е така :shock: . После ест беше права. Та тоя човек е некъв луд.
Вземи си дигни телефона.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.

Мнение от Shadowed » 19 Май 2016, 8:10

За колкото и време да се износват гумите, след 4 години са за смяна, без значение колко км си минал. Аз поне ги сменям, защото не ми се кара със остаряла пластмаса :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело

Мнение от armagedon_762002 » 19 Май 2016, 10:39

За това спор няма :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330d. E90 LCI 325d

Мнение от kilima » 21 Май 2016, 22:27

Нокианите ми изкараха някъде около 70-75 Хил км, от които сигурно 65 извън Бг за 2 години. Сега карам трети сезон с тези, които ми бяха предни сега са на 5 мм, задните бяха на 4 миналата есен и купих нови, защото вече не държаха толкова. За тези пари са хубави гуми. В града са зле, но като загреят на път са страхотни. Зимните им ми се струват по- добри даже.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90LCI и E30 Cabrio

Мнение от Dr.Schnaps » 26 Май 2016, 22:05

Колеги аз имам е90 от 6 месеца и за мен вече е факт че рънфлата може да донесе много проблеми и има само едно предимство>

Минуси
- вози като камък, все едно си в колата на Флинтстоун. На мен в Германия са ми неприятни за возене, а вие в БГ как ги карате не знам
- по шумни са по начало, а ако нямаш късмет стават безумно шумни след 5000км от неравномерно износване във височина.
- Измятат се и подскачаш в колата все едно джантата е на осмица
- наистина спраскват джантите- по долу снимка на 17ка карана в Германия, а в БГ вече не знам как издържат.
20160526_175839.jpg

Плюсове
+ ако се спука през нощта в голямия дъжд ще се прибереш на сухо. Предимство е само защото в е90ката няма място за патерица, в е60 това не играе.

+/- не се мачкат в завой толкова, но май на дъжд губят в завой сцепление изведнъж без предупреждение точно поради този факт

Пиша това след като за 6 месеца и 3 комплекта различни рънфлати с е90ката така и не се почувсвах комфортно. Някой късметлий тук пишат че не са имали проблеми и им се кефят, но аз срещнах всички от мен изброени проблеми.

Днес сложих нормални гуми и се родих. От днес започнах да харесвам тази кола истински :D
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
:arrow: "Хората си купуват неща, от които не се нуждаят, с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които не харесват."
:arrow: "Независимо колко добрини или колко злини си направил през живота си, броя на хората, които ще дойдат на погребението ти зависи основно от времето."
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

User
Аватар

Мнение от b00st » 27 Май 2016, 13:04

При мен джантата си беше спукана на 3 места. Гумата също се оказа спукана, не знам дали първо се е спукала гумата и после като е била без въздух се е спукала и джантата или чиста случайност, но ако всеки път трябва да ремонтирам и изправям джанти и да давам по 170лв + готиното усещане да ми падат пломбите по улиците - thanks, but no thanks.

Някой слагал ли е UNIROYAL RainSport 3? Спрял съм се на тях и чета доста приятни отзиви за гумата. За non runflat става въпрос.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 30 Май 2016, 14:18

По нашите пътища не ти трябват - меки бордове, правят лесно балони, леко са лигави и се износват сравнително бързо. Това за марката като цяло. Точно с този модел не съм карал, но впечатленията, които съм чел,са подобни. Въпреки, че приятел си ги търкаля 3 години на една астра без никаква грижа. На следващата кола сцепи 2 мишлен-а за три месеца. Мисълта ми е, че зависи от размера и употребата, не само от гумата.
Never mistake motion for action...

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 30 Май 2016, 14:41

Аз си харесах ханкук вентус к117 някой има ли наблюдение над тях?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 30 Май 2016, 15:10

На vredstein 17ката както и на fulda sportcontrol в xl вариантите си дават резултати близки до най-скъпите на пазара. Моите fulda за два сезона и половина и към 65к км все още са перфектни и са на около 6 мм грайфер, доста съм доволен и бих ги повторил

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 30 Май 2016, 15:23

Когато монтираха моите DUNLOP SP MAXX RT 2* XL, поразпитах гумаджията и от бюджетния клас каза, че всички са много доволни от NEXEN, въпреки че колеги от форума се изказаха негативно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
Мечтае да кара: без да се ядосва

Мнение от drago9205 » 30 Май 2016, 15:39

Предната кола карах с Фулди и бях доволен от износването. Но в града сцеплението беше слабо, особено при спиране, в дъжд се държаха доста по-добре.
Преди това карах с Унироял (не помня модела вече) и бях много доволен от сцеплението им, но като чели се поизносиха бързо.
По принцип си има разлика между гумите, но ако човек не е твърде претенциозен и не се прави на състезател (сиреч спазва дистанция) мисля, че повечето варианти на гуми между 130 - 150 лв. парчето са напълно удовлетворяващи (тук говоря за 17-ки). Аз мислех да сменям старият nokian line, ноо както е тръгнало ще го изтъркалям и това лято, въпреки че им остава малко живот се държат много добре.

В контекста на темата - аз и едно приятелче предпочитаме да ги караме с нормални гуми, защото по време на едно пътуване и с рънфлет пак гризнахме дръвцето след като се появи мега балонът (ако намеря снимките ще споделя). И въпреки, че бяха run flat, с тоз балон колата все едно минаваше през легнали полицаи нон-стоп и пак трябваше на сред нищото да търсим гумаджийница и я сменихме цялата гума с един поизносен галош. за да стигнем до морето :D. Все пак от каското има (уж) безплатна пътна помощ ако се наложи докато сме с обикновени..

П.С. Май в тази тема колега беше коментирал, че в града всичко спира зле. Напълно съм съгласен поне от опита ми досега, като изключим зимните гуми... те спират добре докато не станат големите жеги :D

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93