Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- vanka7a
- ентусиаст
-
- Кара: E36 318iS; Е46 320Cd; E92 335i
- Мечтае да кара: На хубави и гладки пътища...
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Моята пък не въртеше с пълните си обороти, когато настъпвах колата
Трябваше да я карам само нормално, за да не прегрее
Ако трябва да бъда честен, малко съм разочарован от някои части по тази кола. Затова ще дам съвет на тези, които мислят да си купуват Е9х с N54 мотор: Винаги имайте едно на ум, че водната помпа може да откаже в някакъв момент - изгасете колата, запалете я и се приберете вкъщи, след което си закупете нова такава, ако не искате да се случи същото (хубаво е да се смени и термостата). Имайте и едно на ум, че може и горивната помпа (HPFP) да се развали и колата да не може да запали, да и е трудно и т.н... Помпата поне не е толкова скъпа. Имайте и едно на ум, че някои от дюзите може да се развалят - колата ще тресе, ще ви даде грешка на борда и ще влезне в Limp моде. Това са моите съвети към Вас, неприятно е да се случват тези неща на такива уж скъпи коли и сравнително нови, но за съжаление, всичко е направено за пари и такива важни части се считат за консуматив, който трябва да се сменя на 50-100 000км. Иска ми се да знам, дали и други марки са така (за Ауди ясно), но за Бенц, Toyota, Subaru..., дали е така - чисто любопитство?

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
vanka7a написа:Моята пък не въртеше с пълните си обороти, когато настъпвах колатаТрябваше да я карам само нормално, за да не прегрее
Ако трябва да бъда честен, малко съм разочарован от някои части по тази кола. Затова ще дам съвет на тези, които мислят да си купуват Е9х с N54 мотор: Винаги имайте едно на ум, че водната помпа може да откаже в някакъв момент - изгасете колата, запалете я и се приберете вкъщи, след което си закупете нова такава, ако не искате да се случи същото (хубаво е да се смени и термостата). Имайте и едно на ум, че може и горивната помпа (HPFP) да се развали и колата да не може да запали, да и е трудно и т.н... Помпата поне не е толкова скъпа. Имайте и едно на ум, че някои от дюзите може да се развалят - колата ще тресе, ще ви даде грешка на борда и ще влезне в Limp моде. Това са моите съвети към Вас, неприятно е да се случват тези неща на такива уж скъпи коли и сравнително нови, но за съжаление, всичко е направено за пари и такива важни части се считат за консуматив, който трябва да се сменя на 50-100 000км. Иска ми се да знам, дали и други марки са така (за Ауди ясно), но за Бенц, Toyota, Subaru..., дали е така - чисто любопитство?
Особено пиниза с ел. водна помпа е доста неприятен
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
За бенз за съжаленмие от 2010та насам ползват мног френски части по дизелите си и имат доста проблеми дюзи и други драми за бензинките не знам. За субару има толкова много теми из интернет. За тойота - те няма такива скъпи бензинови турбо двигатели. Иначе имай предвид, че ако не си я купувал нова никога няма да знаеш как е карана и как е поддържана ако ще да е на 100к км - купуваш кола, която не се жали (купува се от ентусиасти) и това винаги ще е в ощърб за всеки следващ прекупвач.
- vanka7a
- ентусиаст
-
С тази водна помпа ме отказаха тотално, сложих новата и тези дни я палих и гасих няколко пъти колата, защото ми се налагаше и на едно от паленията перката се включи на максимална степен (или 70-80%), псувах я и така ще я оставя, нямам сили да се занимавам повече. Електрониката на това нещо е малоумна! 

- vanka7a
- ентусиаст
-
Човек, нова да си я купиш, пак ги има същите проблеми. Нали чета по чуждите форуми. На 30 - 50 000 мили помпата им се прецаква, което е недопустимо! Да не кажа, че имат и проблем с дефектни турбини и HPFP помпи, които на 6000 мили им думкат...
И друго нещо - колата е с директно впръскване, всмукателния колектор и клапани от маслените пари трупат нагар, който е хубаво да се чисти на всеки 60-80 000 км.
И друго нещо - колата е с директно впръскване, всмукателния колектор и клапани от маслените пари трупат нагар, който е хубаво да се чисти на всеки 60-80 000 км.

vanka7a написа:С тази водна помпа ме отказаха тотално, сложих новата и тези дни я палих и гасих няколко пъти колата, защото ми се налагаше и на едно от паленията перката се включи на максимална степен (или 70-80%), псувах я и така ще я оставя, нямам сили да се занимавам повече. Електрониката на това нещо е малоумна!
Щом се включва така нещо не охлажда добре да знаеш, моята правеше така но със старата помпа. След смяната на помпата + антифриза и хубаво обезвъздушаване всичко си заспа.
Race Chip Ultimate + App control 3.0d 258ксhttps://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=133&t=438448&p=4501949#p4501949
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
ау, ау, ау...
аз пък бях останал с друго впечатление от 335i, ама явно съм бил в заблуда!
направо ме отказваш с всеки следващ пост
хубаво е тези неща да се казват от първа ръка (благодарим за споделеното), защото после страданието е голямо, особено за хора които не знаят с какво се захващат
аз пък бях останал с друго впечатление от 335i, ама явно съм бил в заблуда!
направо ме отказваш с всеки следващ пост

хубаво е тези неща да се казват от първа ръка (благодарим за споделеното), защото после страданието е голямо, особено за хора които не знаят с какво се захващат

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- vanka7a
- ентусиаст
-
Ще я закача на пц-то, ако има пак грешки с помпата, ще им я тресна в главата 

- vanka7a
- ентусиаст
-
Определено трябва да изкарва добри пари човек, ако иска да кара такава кола и да е изрядна отвсякъде
И още нещо, не трябва да има деца - в момента все едно храня 2 такива 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Моята кола като цяло е безпроблемна и пак гълта повече пари от детето... Само дето не ми трябва баба да я наглежда докато не съм вкъщи
Купих термостат да го сменя профилактично, но помпата идва дебела за профилактична смяна, та само ще я дисгностицираме. Бобините също са консуматив, между другото. Хубавото е, че филтъра за картерните не се сменя, та донякъде ги компенсира като разход.

Never mistake motion for action...
Leon написа:Моята кола като цяло е безпроблемна и пак гълта повече пари от детето... Само дето не ми трябва баба да я наглежда докато не съм вкъщиКупих термостат да го сменя профилактично, но помпата идва дебела за профилактична смяна, та само ще я дисгностицираме. Бобините също са консуматив, между другото. Хубавото е, че филтъра за картерните не се сменя, та донякъде ги компенсира като разход.
Аз като изключа водната помпа, макар че на нея и дойде времето, развали се точно на 130к км, изкарала си е гаранционния пробег от БМВ

Race Chip Ultimate + App control 3.0d 258ксhttps://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=133&t=438448&p=4501949#p4501949
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
julkata1 написа:east_warrior написа:колеги някакви впечатления за тази http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 516388#_=_
Колата изглежда свежа, това което е хубаво да питаш е дали задната бронята е сменяна. Има датчици за парктроник които изглеждат оригинални а колата е без парктроник, или поне не виждам копче на таблото за него(намира се над пепелника)
Копче има само ако е с преден парктроник.
Never mistake motion for action...
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
vanka7a написа:Определено трябва да изкарва добри пари човек, ако иска да кара такава кола и да е изрядна отвсякъдеИ още нещо, не трябва да има деца - в момента все едно храня 2 такива
Две деца са по ефтини от твоя звяр, две деца на месец ги изхранваш със 200 лева само за ядене ти със тези 200 нз каде ще стигнеш

- vanka7a
- ентусиаст
-
awful написа:vanka7a написа:Определено трябва да изкарва добри пари човек, ако иска да кара такава кола и да е изрядна отвсякъдеИ още нещо, не трябва да има деца - в момента все едно храня 2 такива
Две деца са по ефтини от твоя звяр, две деца на месец ги изхранваш със 200 лева само за ядене ти със тези 200 нз каде ще стигнеш

П.П: Казах моите съвети при закупуване на 3-та серия с мотор N54, ако някой има още питане да пита или л.с, да не цапам повече темата

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
vanka7a написа:П.П: Казах моите съвети при закупуване на 3-та серия с мотор N54, ако някой има още питане да пита или л.с, да не цапам повече темата
напротив, не е цапане, ама хич... даже е точно на място всичко, което казваш и е от голяма помощ на хората, които искат такава кола да могат да си направят сметката по-добре
ако пък имаш и файл със цени на сменените части и поддръжка да го изтипосаш тук (ако не ти е проблем) ще е най-хубаво

You said: "Time will change!" What if it changes you?