Run-flat или обикновени гуми?

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Re: Run-flat или обикновени гуми?

Мнение от Dextuar » 12 Апр 2016, 10:16

steppenwolfbg написа:Незнам хора, вярно е, че рънфлат гумите подрусват повече, но поведението и директното управление с тях на автомобила води до брутално удоволствие. Другите се гънат и не е същото.

Пробвал ли си с XL?

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 12 Апр 2016, 10:28

Мой много добър приятел с Е90 си взе новите Sport Maxx RT2. Покарах колата му (стандартно окачване и 18-ки обикновени) и мога да кажа, че е по-комфортна от моята (стандартно за Е92 окачване, което е аналог на спортното за Е90, и 17-ки рънфлат). Моите гуми са Conti Sport Contact 5 SSR на 1 сезон. Дънлопа е чувствително по-тих и ако не държиш на спортно поведение според мен е супер гума. За по-вдъхновено шофиране ми се губи информацията кога гумата губи сцепление, особено с обикновеното окачване, въпреки 18 цоловия размер.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е91
Детайли за колата: '11

Мнение от steppenwolfbg » 12 Апр 2016, 11:15

dextuar написа:
steppenwolfbg написа:Незнам хора, вярно е, че рънфлат гумите подрусват повече, но поведението и директното управление с тях на автомобила води до брутално удоволствие. Другите се гънат и не е същото.

Пробвал ли си с XL?

Не съм, но съм решил следващите летни, които ще взема скора да са такива, като компромисен вариант между рънфлат и обикновени.
Сега съм с Бриджстоун рънфлат и като возия не са толково зле. След 2013 са.

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 12 Апр 2016, 12:41

И при мен Бриджстона вози задоволително добре, за 18ки рънфлет. ДОТ 2014 са. Да, колата е много приятна в завоя, но загубата на сцепление отзад го усещам просто. Дори когато я изкарвам от подземния и има един момент когато на рампата остава под ъгъл, тогава винаги превърта гумите и се включва дсц-то.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318d (122hp) E90
Мечтае да кара: BMW M3 F80

Мнение от emba » 12 Апр 2016, 22:28

steppenwolfbg написа:
dextuar написа:

Пробвал ли си с XL?

Не съм, но съм решил следващите летни, които ще взема скора да са такива, като компромисен вариант между рънфлат и обикновени.

В събота слагам 17" 225/45 nokian zline xl и ще пиша впечатления в сравнение с 205/55/16 rf conti premium contact :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Run-flat или обикновени гуми?

Мнение от Dextuar » 13 Апр 2016, 6:39

emba написа:
steppenwolfbg написа:
dextuar написа:

Пробвал ли си с XL?

В събота слагам 17" 225/45 nokian zline xl и ще пиша впечатления в сравнение с 205/55/16 rf conti premium contact :driving:

Очаквам коментар за Нокиана, че тъкмо него обмислям да купя. На каква цена ги взе и с кой скоростен индекс, че намирам на повечето места само Y, а той не ми допада...

Потребител
Аватар

Мнение от CARBON_E90 » 17 Апр 2016, 23:58

Как да разбера дал колата ми има сензори за налягането на гумите?
Искам да си взема рън флат гуми,но без този сензор разбрах че се обезмиляло

User
Аватар

Мнение от b00st » 20 Апр 2016, 17:44

CARBON_E90 написа:Как да разбера дал колата ми има сензори за налягането на гумите?
Искам да си взема рън флат гуми,но без този сензор разбрах че се обезмиляло

Принципно като излиза от завода с Runflat трябва да има и сензора. Доколкото знам всички стандартни E9x излизат така.
Виж в борд компютъра за този символ
https://i.ytimg.com/vi/uI5d6C9DyW8/maxresdefault.jpg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 20 Апр 2016, 21:05

Е90 разбират за спукана гума с датчиците на АБС-а. ТПС датчиците ги монтираха серийно май само в последните преди Ф30, имаше някъде информация по темата из форума, не си спомням точно...
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 20 Апр 2016, 22:31

На всички амеркански E90 има TPS фабрично, при европейките е допълнителна екстра.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от McClane » 21 Апр 2016, 15:21

Онзи ден изхвърлих стария Bridgestone и сложих нови бюджетни KUMHO ECSTA SPT KU31 91W RFT 225/45 R17. Като цяло първите ми впечатления за този нисък клас гуми са положителни...возията стана малко по мека :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 21 Апр 2016, 20:29

Не знаех, че Кумхо са пуснали рфт гуми :yes:
Never mistake motion for action...

User
Аватар

Мнение от b00st » 10 Май 2016, 15:20

Една забавна история от мен. Онзи ден си карам по околомръсното, след което чувам гонга и виждам червения символ на таблото за ниско налягане. Спирам на първата бензиностанция - задна дясна кръгла нула. Гас до първото гумаджиино, в студентски. Там като свалихме джантата (18ка) се оказа, че е спукана отвътре и от там гумата е изпуснала. Бях попаднал на правилното място обаче, защото вътре имаше един човек на 65г, който му викали Янчо джантата, цяла София го знаела, освен мен явно и изправи джаната ръчно, с помощта на два чука, докато аз бях в шок, гледайки как блъска с 10 килограмовия чук по М-ковата 18ка, сочейки машината за изправяне, която никога не ползвал :shock: Както и да е, човека е факир, признавам, направо ми скри шапката. След заварка, всичко беше на струна отново. Като слагахме гумата се заговорихме с гумаджиите, че не си спомням да съм минавал през някаква сериозна дупка и че, предната дясна е непокътната, което е странно как се е случило това със задната джанта. Според тях това е заради рънфлат гумите, твърдички са и предават просто нататък щафетата по джантите, по окачването докато не каже нещо мяу. Има логика, но от друга страна никога не съм си представял, че мога да карам кола със 100, със спукана джанта, гума на 0 и да не го усещам практически, че и да я докарам безпроблемно за ремонт. Тази случка ме остави със смесени чувства, истината е, че имат своите плюсове и минуси тези гуми.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X5 G05

Мнение от rafa224 » 11 Май 2016, 10:18

b00st написа:Една забавна история от мен. Онзи ден си карам по околомръсното, след което чувам гонга и виждам червения символ на таблото за ниско налягане. Спирам на първата бензиностанция - задна дясна кръгла нула. Гас до първото гумаджиино, в студентски. Там като свалихме джантата (18ка) се оказа, че е спукана отвътре и от там гумата е изпуснала. Бях попаднал на правилното място обаче, защото вътре имаше един човек на 65г, който му викали Янчо джантата, цяла София го знаела, освен мен явно и изправи джаната ръчно, с помощта на два чука, докато аз бях в шок, гледайки как блъска с 10 килограмовия чук по М-ковата 18ка, сочейки машината за изправяне, която никога не ползвал :shock: Както и да е, човека е факир, признавам, направо ми скри шапката. След заварка, всичко беше на струна отново. Като слагахме гумата се заговорихме с гумаджиите, че не си спомням да съм минавал през някаква сериозна дупка и че, предната дясна е непокътната, което е странно как се е случило това със задната джанта. Според тях това е заради рънфлат гумите, твърдички са и предават просто нататък щафетата по джантите, по окачването докато не каже нещо мяу. Има логика, но от друга страна никога не съм си представял, че мога да карам кола със 100, със спукана джанта, гума на 0 и да не го усещам практически, че и да я докарам безпроблемно за ремонт. Тази случка ме остави със смесени чувства, истината е, че имат своите плюсове и минуси тези гуми.

Това, че прецакват джантите и окачването не е нещо ново, просто много хора не го вярват докато не им се случи.

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 11 Май 2016, 22:09

Така е, на братовчеда е61 беше със рънф флат гуми и ги смени със нормални но едната джанта е спукана и гумата спада за 6 дена със 1 бар, така че рънфлата си е гума която има + и - аз предпочетох по меката возия и си взех нормални за което не съжалявам, даже пуках гума от един болт и за 5 мин на място е оправих та ако гумата се сцепи и рън флат няма да те спаси.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93